Ідеї для весняного декору для дому своїми руками

14.03.2023 14:42

Ідеї для весняного декору для дому своїми рукамиЗ настанням весни хочеться якнайшвидше впустити в будинок її свіжий теплий подих, створити атмосферу пробудження природи, наповнити кімнати квітково-трав'яними ароматами. Популярні ідеї для весняного декору для дому своїми руками, які допоможуть в цьому, пропонуємо вашій увазі далі.

Одним із головних символів весни вважаються квіти, тому не дивно, що безліч ідей для весняного декору інтер'єру ґрунтуються саме на квітах. І, наприклад, прикрасити будинок вазами з весняними квітами — найпростіше і водночас доступне рішення, для якого вам не доведеться витрачати багато сил і часу.

Візьміть будь-які весняні квіти, такі як тюльпани, нарциси, іриси, півонії, гіацинти, крокуси, примула та мімоза, підберіть прозорі скляні вази або керамічні вази білого чи ніжних світлих відтінків зеленого, блакитного, жовтого, рожевого чи коричневого кольорів. Форма і дизайн обраних ваз можуть бути будь-якими, але особливо по-весняному виглядатиме ваза-лійка.

Якщо квітів під рукою немає, ви можете зрізати кілька гілочок плодових дерев, поставити їх у воду і дати розпуститися в теплі. Підійдуть також гілочки верби, які прикрасять будинок пухнастими жовто-білими «котиками». Поставте вази з квітами або гілочками на столах, комодах, підвіконнях або у будь-якому куточку будинку чи квартири, де вам більше подобається.

За аналогією з різдвяними вінками можна робити для прикраси будинку також весняні вінки. Для виготовлення використовуються як натуральні, так і штучні матеріали. Основою вінка можуть стати різні гілочки (їх потрібно попередньо витримати у воді, щоб вони стали гнучкими), а також кільце із дроту, картону чи дерева. Ще вам знадобляться для роботи над вінком мереживні стрічки, джутові мотузки, шпагат для макраме, кольорові вовняні нитки, текстиль у весняній гамі кольорів, квіти, стрічки, весняні фігурки та іграшки, яйця тощо.

Декоративні подушки з квітковими візерунками можуть доповнити весняне оформлення інтер'єру. Якщо вмієте шити, зробіть весняні чохли для подушок своїми руками, в іншому випадку ви можете прикрасити однотонні чохли відповідними термонаклейками, розписом по тканині, вишивкою.

Гніздечко з пташкою — популярний весняний мотив у декорі. Таке гніздечко можна зробити окремим елементом інтер'єру або «вплести» у весняну композицію, його досить просто зробити своїми руками з гілочок і прикрасити сизалем, штучними квітами і зеленню, пір'ячком, фігуркою птиці і справжніми або штучними курячими чи перепелиними яйцями.

Продовжити та розвинути «пташину» тематику в декорі інтер'єру навесні можна за допомогою шпаківні, який досить легко зробити своїми руками з картону, паличок для морозива, дощечок та ін. Прикрасьте вашу шпаківню квітами та зеленню, стрічками, фігурами птахів. Поставте її на стіл чи комод або ж підвісьте на стіну чи двері.

Живі первоцвіти зроблять весняну атмосферу в будинку особливо відчутною. Головна особливість тут — у правильній «тарі». Замість нудних стандартних квіткових горщиків підберіть для первоцвітів «житло» цікавіше — різні миски, яєчні лотки, шкаралупки яєць, чашки, чайники або навіть гумові чоботи. Використовуйте декоративні фігури птахів та звірів, камінчики та шматочки моху, щоб доповнити композицію. Прикрашати живими квітами можна стіл, комод, стіну, камінну полицю або будь-яке інше місце в будинку.

Традиційно у весняному декорі інтер'єру добре виглядають декоративні ліхтарі та пташині клітини, композиції під скляними куполами, свічки, квіти, гірлянди та мобілі з паперу, весняні капелюшки, різноманітні аксесуари в стилі провансу або рустикальному стилі, об'ємні літери, весняні постери, панно та плакати. Ще можуть підійти для весняного оформлення інтер'єру тематичні декоративні наклейки для стін, музика вітру, ловець снів та багато іншого. Головне завжди вибирати те, що подобається саме вам, надихає і радує, налаштовує на весняний лад.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7481