Як приготувати пельмені? 7 способів на кожен день

05.01.2023 12:48

Як приготувати пельмені? 7 способів на кожен деньЯк більшість із нас звикли готувати пельмені? Звісно ж, відварюючи, бо це просто і швидко. Але є ще багато інших варіантів! Про те, як можна смачно приготувати пельмені різними способами, мова докладніше піде далі.

Пельмені вже давно заслужили на славу головної «холостяцької» страви, оскільки вони широко доступні у вигляді заморожених напівфабрикатів і вимагають мінімальних зусиль для приготування. Але, погодьтеся, весь час їсти лише звичайні варені пельмені – це досить нудно.

Пропонуємо урізноманітнити сірі будні та спробувати готувати пельмені по-новому. Сьогодні ми розповімо вам про різні способи і варіанти приготування улюбленого напівфабрикату - аби вас відвідало кулінарне натхнення.

Відварити

Варка — найпростіший і найпоширеніший спосіб приготування пельменів. Просто скип'ятіть воду, додайте сіль та улюблені спеції, додайте заморожені пельмені та варіть із моменту повторного закипання приблизно 5-7 хвилин. При подачі полийте розтопленим вершковим маслом або сметаною - і смачна ситна страва готова.

Посмажити

Якщо ви ще ніколи не куштували смажені пельмені, терміново виправляйте ситуацію. Цей альтернативний варіант приготування створить чудовий контраст хрусткого шару тіста та соковитої м'ясної начинки. Просто розігрійте сковороду з олією, викладіть в один шар пельмені та обсмажте з обох боків до рум'яності. Або ж візьміть глибоку ємність, налийте більше олії і обсмажте пельмені у фритюрі - приблизно 5-7 хвилин.

Запекти

З пельменів можна зробити запіканку. Для цього необхідно змастити форму для запіканки олією та прогріти, викласти в неї заморожені пельмені в один шар, а також за бажанням можна додати обсмажену цибулю. Далі потрібно приготувати заливку, змішавши, наприклад, бульйон, сметану, яйця, сіль та спеції за смаком. Залишається залити підготовленою сумішшю пельмені, посипати тертим твердим сиром і відправити в духовку приблизно на 30 хвилин. До речі, пельмені можна запекти також у порційних горщиках.

Додати в суп

Суп із пельменями? Чому б і ні! Готувати його можна за будь-яким звичним рецептом, просто додавши пельмені майже наприкінці варіння. Наприклад, дуже просто можна зварити класичний картопляний суп з пельменями. У киплячу підсолену воду опустіть очищену нарізану кубиками картоплю, проваріть 10 хвилин, додайте заморожені пельмені, варіть 5 хвилин. Окремо приготуйте традиційну засмажку із цибулі та моркви, додайте в суп. На смак додайте спеції, свіжу подрібнену зелень. Готово!

Протушкувати в соусі

Пельмені, тушковані в соусі, - це не просто смачно, а дуже смачно. Соус може бути грибним, овочевим, сметанним, вершковим, томатним, гострим тощо. Для тушкуваня дуже зручно, до речі, використовувати мультиварку. Ось, наприклад, яким може бути дуже простий та доступний варіант пельменів у томатному соусі. На розігрітій сковороді в олії обсмажте нарізану кубиками цибулю і натерту на великій тертці моркву, додайте томат-пасту, кип'ячену воду, сіль і спеції за смаком, викладіть в один шар пельмені й тушкуйте під кришкою десь 15-20 хвилин, періодично. При подачі готову страву прикрасьте свіжою зеленню.

Зробити салат

Якщо вам ніколи ще не спадало на думку зробити з пельменів салат, то ось він, ваш шанс! Варіанти салату можуть бути різними. Наприклад, можна взяти свіжі помідори, салатну зелень, трохи твердого сиру. Відваріть до готовності пельмені та дайте їм охолонути до теплого стану. Тим часом наріжте кубиками сир та помідори, салат нарвіть руками. Змішайте в мисці, додайте пельмені, посоліть і поперчіть до смаку, заправте будь-якою заправкою на ваш розсуд, скажімо, сметанною.

Зробити піцу

Ще один досить несподіваний варіант. Він, до речі, може особливо виручити вас, якщо заморожені пельмені злиплися і перетворилися на суцільну грудку з м'яса та тіста. Розморозьте пельмені (або пельменну масу), викладіть на лист із папером для випічки, формуючи корж. Змастіть томатним соусом або кетчупом, зверху викладіть кружечки помідорів, посипте тертим сиром. Запікайте в духовці приблизно 30 хвилин.

Пельмені - справжня паличка-виручалочка для господарок (і господарів, звісно, теж). І тепер ви знаєте, як можна урізноманітнити звичне пельменне меню та здивувати домочадців та гостей!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7427