Що зробити з вафельних коржів у домашніх умовах

12.06.2023 14:47

Що зробити з вафельних коржів у домашніх умовахЧи доводилось вам купувати якийсь продукт, а потім не знати, що з ним приготувати? Впевнені, що так. І, наприклад, якщо так вийшло, що у вас під рукою опинилася упаковка вафельних коржів, а ви не можете придумати, куди її подіти, то пропонуємо прямо зараз з'ясувати, що можна зробити з вафельних коржів у домашніх умовах .

Готові вафельні коржі круглої або квадратної форми в найширшому асортименті представлені в магазинах і супермаркетах. Вони мають нейтральний смак, дуже хрусткі і призначені в першу чергу для швидкого приготування вдома тортів без випічки - як солодких, так і солоних.

Отже, відповідаючи на запитання про те, що ж слід зробити з вафельних коржів, першими на думку спадають, звісно ж, саме торти. Найпростіший варіант приготувати такий торт - це перемазати коржі вареним згущеним молоком, склавши їх один на одного, трохи почекати і нарізати на порційні шматочки. Готово!

Щоправда, погодьтеся, якось це нудно. Щоб трохи урізноманітнити цей банальний рецепт, спробуйте до згущеного молока додати, наприклад, вершкове масло, збивши інгредієнти разом до отримання однорідного крему, а поверх крему при складанні торта викладайте шар подрібнених грецьких або будь-яких інших горіхів. Вже цікавіше! Дайте вашому торту настоятися пару годин у холодильнику і наріжте на порції - смакота!

Загалом ви можете використовувати різні варіанти кремів та наповнювачів для вашого вафельного торта, але врахуйте, що добавки з великою кількістю вологи для вафельних коржів не підходять — ваш торт швидко розкисне! Тож вам точно можуть стати в нагоді шоколад, банани, густі джеми (конфітюри) з фруктів та ягід, шоколадні пасти, різні види щільного масляного крему, наприклад, кремчиз на маслі. А ось із заварними та сметанними кремами, а також із соковитими фруктами та ягодами потрібно бути обережнішими: використовувати їх якщо і можна, то безпосередньо перед подачею торта до столу.

Схожі правила та принципи, до речі, діють під час приготування з вафельних коржів закусочних тортів: завжди вибирайте начинку не надто соковиту, якщо не хочете замість торта отримати невиразну «кашу»! Наприклад, ви можете приготувати з вафельних коржів закусочний торт з куркою (обсмажте курячий фарш + цибулю і моркву + смажені гриби і додайте майонез), з крабовими паличками (натріть на тертці крабові палички, варені яйця та плавлені сирки), додайте трохи майонезу), з рибними консервами (як салат «Мімоза») тощо.

Що можна зробити з вафельних коржів удома, крім тортів? Дуже гарними будуть всілякі гарячі закуски. Наприклад, спробуйте приготувати смажений сир у вафлях. Для цього наріжте коржі на порційні квадрати, візьміть сир, який добре плавиться, скажімо, сулугуні або моцарелу, і помістіть скибочки сиру між вафельними квадратами. Отримані «сендвічі» вмочіть у льєзон (яйце + молоко, трохи солі за смаком) або кляр (те саме, але ще + борошно) і потім обсмажте в олії до рум'яності з двох сторін.

Аналогічним чином можна приготувати з вафельних коржів гарячу м'ясну закуску або ж швидкий сніданок/вечерю. Візьміть м'ясний фарш, додайте до нього за смаком дрібно нарубану цибулю, сіль і спеції, нанесіть отриману суміш тонким шаром на вафельний корж, накрийте другим коржем, вмочіть в льєзон (або кляр) і обсмажте на сковороді з рослинною олією по 2 хв. з кожного боку до рум'яності.

Ще один схожий варіант - закусочні картопляні рулетики. Все дуже просто: квадратні або прямокутні вафельні коржі змастіть гарячим картопляним пюре, в яке за бажанням додайте попередньо обсмажені гриби або цибулю, зачекайте 5-10 хвилин, щоб розм'якшилися коржі, згорніть в рулети, зачекайте ще 5 хвилин, а потім наріжте на невеликі рулетики .

Кожен із цих рулетиків вмочіть у збите яйце і обсмажте до рум'яності на сковороді. До речі, можна трохи «розширити» ідею і додати до картопляної начинки ще й сосиски — вийде особливо ситний варіант закуски. В цілому ж ви можете загорнути у вафельні рулетики практично будь-що, скажімо, ті ж крабові палички - буде дуже смачно!

Звичайні та гарячі бутерброди, морозиво-сендвіч, запіканки, сирники і ще багато інших і повсякденних, і святкових страв можна легко і швидко приготувати з вафельними коржами, тожпростору для кулінарної творчості тут справді багато. Залишається лише подивитися, що знайдеться в холодильнику, і поекспериментувати - б’ємося об заклад, у вас все вийде!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7554