Як зробити яблука в карамелі на Хелловін: ТОП-5 «страшних» рецептів

27.10.2023 13:52

Як зробити яблука в карамелі на Хелловін: ТОП-5 «страшних» рецептівКарамельні яблука — це традиційна насолода на Хелловін, без якої в США не обходиться жодна святкова вечірка 31 жовтня. Але як зробити яблука в карамелі на Хелловін? Які рецепти карамельних яблук до цього свята? Давайте разом докладніше про це дізнаємося далі.

Нехай Хелловін (або Гелловін) історично і був містичним святом, пов'язаним із різноманітною «нечистю», сьогодні він давно вже сприймається просто як чудова нагода повеселитися і посміятися над власними страхами. З моменту, коли яблука в карамелі тільки-но були винайдені, вони відразу ж стали популярним смаколиком на Хелловін, адже це і відсилка до знаменитого отруєного яблука з «Білосніжки», і зручні ласощі на паличці, які можна їсти прямо на ходу.

До того ж, незважаючи на шар карамелі зверху, усередині це, як і раніше, яблука — соковиті свіжі фрукти, багаті на корисні речовини, які цілком можна їсти і дорослим, і дітям. Тож якщо ви вирішили влаштувати вечірку до Хелловіна для друзів і близьких, яблука в карамелі стануть відмінним вибором для святкового столу.

Щоб їх приготувати, не потрібні якісь особливі продукти, кухонний інвентар чи посуд, але є кілька важливих правил, яких варто дотримуватись, щоб десерт вдався. По-перше, для нього підходять не всі яблука, а лише кількох певних сортів, наприклад, найчастіше це Гренні Сміт.

По-друге, яблука перед зануренням у гарячу карамель заздалегідь миються та обсушуються, але не очищаються від шкірки. Тож якщо на шкірці є захисний восковий наліт, яким покривають перед продажем яблука, його слід ретельно видалити, використовуючи дозволені для цього засоби.

По-третє, в яблука слід вставити міцні та досить довгі палички, за які їх можна буде тримати. Прямо з паличками яблука потім відправити в морозилку приблизно на 10-15 хвилин. Це потрібно для того, щоб карамель на яблуках краще застигала, а не стікала відразу.

Поки яблука охолоджуються, слід зварити карамель за одним із вибраних рецептів. Гарячу карамель вилийте у досить високу ємність, щоб яблуко могло зануритися в неї повністю. Або, навпаки, перелийте карамель у широку пласку ємність, якщо хочете покрити яблука лише частково.

Занурюйте яблука на паличках у карамель і провертайте навколо своєї осі, щоб рівномірно розподілити гарячу масу. Поверніть яблуко кілька разів, якщо хочете, щоб шар карамелі був товстішим. Дайте надлишкам карамелі трохи стекти, а далі вчиніть на свій розсуд:

  • якщо ви не будете нічим посипати або декорувати яблука, покладіть яблука в карамелі «дном» вниз на змащену олією без запаху таріль або тацю;
  • або ж наполовину вмочіть яблука в подрібнені горіхи, вафельну крихту, цукрову посипку, а потім поставте на піднос.

Карамель для яблук може бути як твердою, так і м'якою. На честь Хелловіна її можна пофарбувати харчовими барвниками в різні кольори, наприклад, особливо популярні чорний, помаранчевий, фіолетовий і червоний варіанти.

Яблука на Хелловін в чорній карамелі

Для приготування вам знадобиться:

  • яблука - 4-6 шт.
  • цукор - 2 ст.
  • світлий кукурудзяний сироп - 0,5 ст.
  • вода - 0,75 ст.
  • чорний харчовий барвник - пара крапель

Приготування

За цим рецептом у вас вийдуть яблука у твердій карамелі. Виберіть яблука середнього або невеликого розміру, віддавши перевагу якомусь зеленому сорту з хрумкою соковитою м'якоттю з невеликою кислинкою. Вимийте, обсушіть яблука, у кожне вставте бамбукову шпажку, охолодіть у морозилці.

У каструльці з товстим днем змішайте цукор, воду та кукурудзяний сироп. Сироп можна замінити на глюкозний або інвертний, а також підійде світлий мед. Прибирати його з рецепту не можна, інакше карамель зацукриться.

Поставте каструльку на вогонь і доведіть до кипіння, після закипання варіть на середньому вогні, доки температура карамелі не досягне 140-150°С. Якщо у вас немає кулінарного термометра, щоб перевірити температуру, зробіть пробу на тверду кульку: коли крапля карамелі, опущена в холодну воду, буде одразу ставати твердою, карамель готова.

У зварену карамель додайте чорний барвник, швидко перемішайте. Занурте яблука в карамель, дайте стекти надлишкам, викладіть яблука на змащену олією таріль або на лист пергаменту. Після застигання карамелі десерт готовий.

Яблука на Хелловін в м'якій карамелі

Для приготування вам знадобиться:

  • яблука - 5-6 шт.
  • цукор - 400 г
  • сіль - 0,5 ч. л.
  • масло вершкове - 70 г
  • жирні вершки - 350 мл
  • світлий кукурудзяний сироп - 240 мл
  • ванільний екстракт - 1 ч. л.

Приготування

Підготуйте яблука стандартним чином. Приступайте до варіння карамелі. Для цього в каструльці з товстим дном з'єднайте цукор, сіль, масло та жирні вершки, додайте кукурудзяний сироп. Варіть на середньому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, поки масло не розтане.

Продовжуйте варити карамель, але не перемішуйте більше. Періодично змоченим водою кулінарним пензлем проводьте по стінках каструльки, щоб запобігти утворенню кристаликів цукру.

Коли карамель буде зварена до проби на м'яку кульку (температура 112-115°С), зніміть її з вогню. Додайтеванільний екстракт і перемішайте. Остудіть до приблизно 32°С. Карамель при цьому має загуснути.

Окунайте підготовлені яблука в карамель і викладайте на застелений папером для випікання лист або піднос для застигання. За бажанням відразу ж декоруйте яблука, посипаючи подрібненими горішками, різнобарвним нонпарелем, шоколадним драже тощо.

Яблука на Хелловін в карамелі з цукерок

Для приготування вам знадобиться:

  • яблука - 4 шт.
  • цукерки - 300 г
  • вода - 2 ст. л.
  • шоколадна стружка - 90 г
  • білий шоколад - 280 г

Приготування

У США напередодні Хелловіна зазвичай у магазинах продається готова спеціальна карамель, яка підходить для приготування карамельних яблук. В інших країнах можна взяти будь-які цукерки на свій розсуд і розтопити їх, щоб отримати карамельну масу для глазурування яблук.

Візьміть м'які цукерки (іриски) або тверду льодяникову карамель. Розтопіть у сотейнику, додавши пару столових ложок води. Також підійде мікрохвильова піч.

Заздалегідь підготовлені яблука зануріть у карамель, дайте стекти надлишкам, викладіть на застелену папером для випікання поверхню. Залиште на 30 хвилин.

Білий шоколад розтопіть у мікрохвильовій печі або на водяній бані. Яблука в карамелі, що вже застигла, опустіть в шоколад, прикрасьте стружкою з темного шоколаду, викладіть на деко або піднос для застигання. Щоб шоколадне покриття затверділо швидше, можна відправити яблука в холодильник приблизно на 20 хвилин. Готово!

Смачного!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7655