Як робити бісквітний рулет із малюнком? Головні секрети

05.01.2024 13:43

Як робити бісквітний рулет із малюнком? Головні секретиВи, швидше за все, вже не раз бачили у соціальних мережах гарні бісквітні рулети з малюнками чи написами прямо на тісті. Вони виглядають дуже незвичайно і святково, відмінно підходять і для домашнього чаювання, і для подарунка, і для святкувань. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити бісквітний рулет з малюнком, і поділимося головними секретами цього неординарного десерту.

Бісквіт для рулету з малюнком готується за особливою технологією. Він найчастіше називається японським заварним бісквітом і відрізняється підвищеною еластичністю та м'якістю, а також надзвичайно «оксамитовоїю» на дотик поверхнею. Поєднувати такий бісквіт можна практично з будь-яким кремом і начинкою на свій розсуд, наприклад, останнім часом найбільш популярні варіанти на основі збитих вершків та вершкового сиру.

Щоб приготувати японський заварний бісквіт для рулету з малюнком, вам потрібно 2 різновиди тіста: з одного ви малюватимете різні візерунки або будете робити написи, а інше стане основою бісквіту. Обидва види тіста можуть бути пофарбовані харчовими барвниками в різні кольори на ваш розсуд.

Як зробити тісто для малюнків на бісквітному рулеті?

Таке тісто часто називають малювальною пастою. Для цієї пасти потрібні яєчні білки (1 шт.), цукор (30 г), вершкове масло (30 г), борошно (40 г) та барвники. Білки потрібно збити з цукром протягом 1 хвилини, потім додати розм'якшене вершкове масло і збити ще 1 хвилину. Насамкінець залишається додати борошно, збити 1 хвилину і додати барвник або кілька барвників, розділивши отриману пасту на необхідну кількість частин.

Візьміть силіконізований пергамент для випікання і зі зворотного боку простим олівцем намалюйте бажаний візерунок. Якщо малювати ви не вмієте, заздалегідь роздрукуйте відповідний шаблон, підкладіть його під пергамент і обведіть олівцем контури. Переверніть лист пергаменту так, щоб малюнок виявився зі зворотного боку (до речі, враховуйте це обов'язково, тому що малюнок буде дзеркальним по відношенню до початкового).

Покладіть аркуш із малюнком на деко. Якщо деко чорне, корисно під пергамент підкласти чистий білий лист, щоб контури малюнка були краще видно. Далі малювальну пасту розкладіть по невеликих одноразових кондитерських мішечках. Залежно від бажаної товщини ліній малюнка зріжте кінчик кожного мішечка.

Видавлюйте пасту відповідно до малюнка, наносячи контури та заповнюючи простір усередині. Коли малюнок повністю буде готовий, помістіть деко з ним у морозильну камеру на 15-30 хвилин, а потім займіться приготуванням основного тіста.

Як зробити японський заварний бісквіт для рулету з малюнком?

Основне тісто робиться на основі яєць (5 шт.), молока (45 г), вершкового масла (50 г), цукру (60 г) та борошна (70 г). Якщо хочете, щоб рулет був кольоровим, також для тіста буде потрібен харчовий барвник. 4 з 5 яєць розділіть на білки та жовтки, а одне залиште цілим.

Молоко нагрійте з вершковим маслом. Коли масло розтане повністю, додайте борошно, ретельно перемішайте і заварюйте тісто протягом 2-3 хвилин. Зніміть з вогню, злегка остудіть і додайте жовтки і ціле яйце. Білки окремо збийте з цукром і потім акуратно вмішайте в тісто лопаткою. Вилийте отримане тісто поверх замороженого малюнка і відправте бісквіт в духовку на 20 хвилин при 160°С.

Зверніть увагу, що бісквіт у жодному разі не можна перетримувати в духовці, інакше він може пересушитися і потемніти, що зробить малюнок зіпсованим. Готовий бісквіт трохи остудіть, переверніть на чисту поверхню та обережно зніміть пергамент. При необхідності підрівняйте краї. Накрийте чистим листом пергаменту без малюнку і згорніть у вільний рулет, залиште остигати.

На цьому бісквіт із малюнком готовий. Тепер можна взяти будь-який крем та начинку за бажанням, щоб зробити рулет. Наприклад, для крему візьміть 200-250 г вершкового сиру, 100-200 г жирних натуральних вершків (не менше 33%) та цукрову пудру до смаку. Збийте всі інгредієнти до однорідності, за бажанням додайте натуральний ванільний екстракт.

Переверніть бісквіт малюнком униз. Змастіть по всій поверхні одержаним кремом. За бажанням додайте ягоди, шматочки фруктів. Згорніть у достатньо рулет і покладіть на блюдо або піднос швом донизу. Залишіть у холодильнику для просочення на кілька годин, після чого можете подавати рулет з малюнком до столу і насолоджуватися його смаком та чудовим апетитним зовнішнім виглядом.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7705