Фруктове морозиво в домашніх умовах

05.06.2024 12:37

Фруктове морозиво в домашніх умовахБагато хто любить у літню спеку насолоджуватися освіжаючою прохолодою фруктового льоду або сорбету. Цей десерт сьогодні легко купити в будь-якому магазині, але якщо зробити його своїми руками, то можна отримати не тільки смачні, але ще й корисні ласощі без будь-якої «хімії» на кшталт ароматизаторів, стабілізаторів чи консервантів. Рецептами фруктового морозива у домашніх умовах ділимося з вами далі.

Для фруктового морозива беріть будь-які фрукти та ягоди, які вам до смаку. А також серед інгредієнтів можуть бути молоко, йогурт, вершки або кефір, цукор або інший підсолоджувач, різні натуральні ароматні добавки або, скажімо, шоколад. Морозиво можна зробити порційним або приготувати у великому контейнері на всю сім'ю.

Щоб отримати м'яке фруктове морозиво, найкраще, звичайно ж, скористатися побутовою морозивницею, але якщо її немає, то нічого страшного — можна просто періодично вручну перемішувати морозиво, щоб воно не перетворилося на «камінь». А якщо ви хочете зробити фруктовий лід, то не забудьте підготувати спеціальні багаторазові формочки або одноразові стаканчики та дерев'яні палички для заморозки.

Домашній фруктовий лід

Для приготування вам знадобиться:

  • фруктовий сік або пюре
  • цукор

Приготування

Це, мабуть, найпростіший і найдоступніший варіант фруктового морозива в домашніх умовах. Вам просто потрібен будь-який фруктовий сік або рідке фруктове однорідне пюре, а також цукор за смаком (можна і без нього обійтися). Заморозьте сік/пюре у формах з палочками і фруктовий лід готовий.

Щоб зробити морозиво цікавішим, можна за смаком змішати кілька різних соків чи пюре або ж можна зробити листковий фруктовий лід, по черзі заливаючи у формочки та заморожуючи сік/пюре різних кольорів.

Вибирайте будь-які доступні вам фрукти або ягоди, наприклад, полуницю, малину, смородину, чорницю, персики, банани, манго, груші, вишні, апельсини, лимони тощо.

Домашнє фруктове морозиво з йогуртом

Для приготування вам знадобиться:

  • йогурт - 300 мл
  • цукор - 6 ч. л.
  • вода - 80-100 мл
  • полуниця - 250 г
  • чорниця - 250 г

Приготування

Смачне та красиве домашнє фруктове морозиво вийде у вас за цим рецептом. Спочатку з води та цукру зваріть сироп, довівши суміш до кипіння та дочекавшись повного розчинення цукру. Остудіть.

Далі пюруйте очищену від «хвостиків» і промиту полуницю. За бажання протріть пюре через сито, щоб позбутися кісточок. Змішайте пюре з половиною цукрового сиропу, що охолов.

Додайте до суміші половину йогурту. Збийте блендером до однорідності. Заповніть форми для морозива на половину об'єму і поставте в морозильну камеру. Заморожуйте щонайменше півгодини.

Аналогічним чином підготуйте чорничну частину. Подрібніть підготовлені ягоди в пюре, змішайте з сиропом і йогуртом, що залишилися, збийте в блендері. Вилийте масу поверх підмерзлого полуничного шару. Заморожуйте щонайменше 3 години.

Щоб вийняти морозиво, опустіть формочки на кілька секунд у гарячу воду. Насолоджуйтесь!

Домашнє фруктове морозиво із вершками

Для приготування вам знадобиться:

  • вершки жирні - 250 мл
  • молоко згущене - 250 г
  • фрукти/ягоди - 200 г

Приготування

Таке морозиво можна зробити як у морозивниці, так і без неї. Беріть вершки пожирніше, від 33%, щоб морозиво було м'яким.

Охолоджені вершки збийте міксером в охолодженому посуді до м'яких піків. Додайте згущене молоко в кілька прийомів, продовжуючи збивати, поки маса не стане повітряною і не збільшиться в обсязі.

Візьміть будь-які свіжі або заморожені фрукти або ягоди. Блендером пюруйте, протріть через сито для однорідності. Додайте до збитих вершків зі згущеним молоком. Перемішайте ложкою або лопаткою.

Помістіть у заздалегідь підготовлену чашу морозивниці та увімкніть прилад. Або перекладіть масу в контейнер, відправте в морозилку і приблизно раз на годину діставайте і перемішуйте вручну. Також ви можете розкласти масу по формочках для морозива і заморозити десерт в них - десерт все одно вийде м'яким завдяки вершкам і згущеному молоку.

Домашнє фруктове морозиво з молоком

Для приготування вам знадобиться:

  • молоко - 500 мл
  • жовтки яєчні - 2 шт.
  • цукор - 1 ст. л.
  • згущене молоко - 1 ст. л.
  • ягоди - 300 г
  • лимон - кружальце
  • крохмаль кукурудзяний - 1 ч. л.

Приготування

Таке морозиво особливо добре робити з полуницею чи малиною. Спочатку збийте жовтки з цукром і крохмалем, за бажанням додайте натуральну ваніль або ванілін. Додайте сік, вичавлений з лимона. Перемішайте.

Окремо доведіть до кипіння молоко. У киплячу масу тонким струмком влийте суміш жовтків, цукру і крохмалю, постійно помішуючи. При помішуванні доведіть до кипіння, стежачи, щоб жовтки не згорнулися. Зніміть із вогню.

Додайте згущене молоко, перемішайте. Додайте ягоди, подрібнені в однорідне пюре. Перемішайте. Заморожуйте у контейнері протягом 7-8 годин. Щогодини діставайте та перемішуйте масу, якщо хочете, щоб морозиво вийшло м'яким.

Домашнє фруктове морозиво із банана

Для приготування вам знадобиться:

  • банани - 2-3 шт.
  • мед/сироп — до смаку
  • добавки за бажанням

Приготування

Таке морозиво ще часто називають ПХ, оскільки воно робиться без додавання цукру, а як підсолоджувач використовується крапелька меду або натурального сиропу (агави, топінамбура, стевії).

Очистіть банани, розріжте кожен на кілька шматочків. Заморозьте у контейнері.

Заморожені банани пюруйте в блендері, додавши за смаком мед або сироп. За бажанням можете додати будь-які смакові добавки. Заморозьте отриману масу у формах чи контейнері.

Смачного!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7824