Як позбутися запаху фарби у квартирі

10.05.2023 08:59

Як позбутися запаху фарби у квартиріЗапах фарби, що надовго поселяється у квартирі, — постійний супутник ремонту. Здається, чого тільки не робиш, щоб його прибрати, а він однаково залишається і «тішить» головним болем, нудотою, запамороченням. Як же бути? Як позбутися запаху фарби у квартирі максимально швидко?

Поки свіжа фарба, нанесена на різні поверхні квартири, не висохне, запах від неї нікуди не зникне. Тож залежно від особливостей конкретної фарби може знадобитися щонайменше доба на те, щоб її запах почав потроху слабшати, а тоді поступово і зникати.

Найкраще на цю добу взагалі залишити пофарбоване приміщення, щоби не піддаватися впливу випарів фарби. Якщо ж такої можливості немає, тоді доведеться вдатися до деяких хитрощів, які допоможуть нейтралізувати чи хоча б зменшити запах фарби у квартирі.

Провітрити квартиру

Це найпростіше та очевидне рішення, але однаково дуже дієве. Достатньо лише вічинити всі вікна та двері у квартирі навстіж, і потоки свіжого повітря «виведуть» запах фарби. Щоправда, є кілька «але»: по-перше, якщо на вулиці спекотно, провітрювання буде не надто ефективним, а по-друге, остаточно позбутися запаху фарби все однаково вдасться лише за кілька діб.

Розставити по квартирі відра з водою

Вода може зіграти роль поглинача запахів, тому розставлені по квартирі відра з водою допоможуть позбутися запаху фарби. Для більшої ефективності воду у відрах треба кілька разів змінити, але зазначимо, що сподіватися на миттєвий результат у жодному разі не варто.

Розкласти по квартирі шматки деревного вугілля

Деревне вугілля відоме своїми адсорбційними властивостями і, поглинувши випаровування фарби, воно зможе впоратися з її неприємним запахом. Розкладіть шматочки деревного вугілля в контейнери та розставте ці контейнери по всій квартирі. Уже дуже скоро вугілля нейтралізує запах фарби.

Використати ефірну олію м’яти або екстракт ванілі

М’ята та ванільний екстракт — сильні природні ароматизатори, які допоможуть «перебити» запах фарби. Їх можна розчинити у воді або додати в аромалампу, щоб наповнити приміщення приємним м’ятним або ванільним ароматом.

До речі, властивість «вбивати» різні запахи мають не тільки м’ята та ваніль, але ще й кава, цибуля, цитрусові, оцет. Ці продукти необхідно розмістити в різних куточках квартири, щоб зона їхньої дії була якнайбільша. У міру слабшання запаху заміняйте порції продуктів свіжими.

Використати харчову соду чи сіль

Сода допоможе вам позбутися запаху фарби у квартирі, якщо він встиг в’їстися, скажімо, у килим. Соду необхідно розсипати тонким рівномірним шаром і залишити на ніч, після чого килим залишиться ретельно пропилососити. Запах фарби вийде разом із содою.

Сіль — це ще один дуже доступний поглинач запахів. Насипте трохи солі на блюдця та розставте ці блюдця на підвіконнях, щоби прискорити зникнення запаху фарби. Сіль заміняйте раз на кілька годин.

Наведені вище способи усунення запаху фарби можна для більшої ефективності комбінувати між собою. У результаті квартира знову набуде звичного аромату домашнього затишку та тепла, а проблема неприємного та шкідливого запаху буде вирішена швидко.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/5971