Прості ялинкові іграшки своїми руками за кілька хвилин

02.12.2022 13:48

Прості ялинкові іграшки своїми руками за кілька хвилинЗвісно, сьогодні доступні до покупки ялинкові іграшки будь-якого виду, дизайну та розміру, але якщо ви хочете надати своїй новорічній красуні трохи індивідуальності, немає нічого кращого, ніж зробити іграшки для неї власноруч. Пропонуємо вам сьогодні дізнатися, як зробити ялинкові іграшки своїми руками всього за кілька хвилин.

Саморобні іграшки можуть прикрасити ялинку анітрохи не гірше за покупні, при цьому ні в кого більше таких не буде, що зробить ваше новорічне деревце дійсно унікальним. Потрібно лише подумати, що і як можна використовувати для виготовлення іграшок, а також знайти відповідні варіанти під свої навички та вміння.

Наприклад, якщо ви хоч трохи вмієте шити і не боїтеся нитки з голкою, то ви можете свою новорічну ялинку прикрасити чудовими фетровими іграшками ручної роботи, адже вам цілком під силу буде зшити докупи пару шматочків тканини і трохи набити їх наповнювачем.

Якщо ви, скажімо, захоплюєтеся бісероплетінням, то з дроту та різнокольорового бісеру ви напевно зможете отримати дуже красиві ялинкові іграшки у вигляді куль, зірок, ялинок, сніжинок тощо. Ну а якщо ви знаєте, з якого боку братися за лобзик, то зробите дерев'яні фігурки, які потім можна пофарбувати та покрити лаком.

Але як бути, якщо особливих навичок у рукоділлі у вас немає, а зробити ялинкові іграшки все одно хочеться? Виручать прості та швидкі ідеї іграшок на ялинку, завдяки яким навіть новачки зможуть створити своїми руками справжню красу всього за кілька хвилин.

Шапочки з картонних втулок

Картонні втулки від рулонів паперових рушників, фольги або паперу для випікання можуть стати основою для простих, але дуже симпатичних ялинкових іграшок у вигляді пухнастих шапочок. Вам знадобляться тільки втулки, пряжа та ножиці.

Розріжте втулку впоперек на кілька однакових смужок-кілечок, їх ширина приблизно дорівнює висоті майбутніх шапочок. Яскраву пряжу наріжте на однакові відрізки довжиною приблизно в 3-4 рази більше за ширину отриманих смужок.

Кожен відрізок складіть навпіл, просмикніть в кільце з втулки, кінці відрізка протягніть крізь утворену петельку і затягніть, за необхідності вирівняйте. Повторіть з іншими відрізками, поки колечко повністю не буде обв'язане пряжею.

Виверніть кінці пряжі в протилежний бік. Зверху перев'яжіть окремим відрізком пряжі, формуючи шапку. Кінці пряжі відріжте, формуючи помпон. Прив'яжіть мотузку, за яку зможете повісити готову іграшку на ялинку.

Санки або лижі з паличок для морозива

Якщо ви можете десь знайти палички для морозива, то це буде відмінний матеріал для милих ялинкових іграшок своїми руками у вигляді санок або лиж. Наприклад, пару лиж вам буде дуже легко зробити з класичних рівних паличок для морозива, зубочисток та маленьких шматочків фетру. А додатково вам знадобляться фарби, наприклад, гуаш або акрил.

Візьміть дві палички для морозива, у кожної зріжте з одного кінця закруглену частину. Пофарбуйте ваші «лижі» червоною фарбою, а після білою фарбою намалюйте поверх якийсь візерунок, скажімо, у вигляді сніжинок. Залишіть висихати.

Візьміть зубочистки або шматочки бамбукових шпажок довжиною, що дорівнює довжині «лиж». Зашкурьте, щоб вони не були гострими. Пофарбуйте у білий, коричневий чи чорний колір. Закріпіть з гострого кінця по невеликому кружечку з фетру.

Складіть лижі та отримані лижні палиці навхрест, зафіксуйте клеєм, що підходить для дерева. Перев'яжіть мотузкою для прикраси. До кінців лиж приклейте мотузку, за яку підвісите готову іграшку на ялинку.

З паличок для морозива можна швидко змайструвати ще ялинку або зірочку, просто склеївши палички відповідним чином і пофарбувавши їх у потрібний колір. Для додаткового декору можна використовувати бісер, стрази з клейкою основою, шматочки глітерного паперу тощо.

Гномики з рукавичок

Якщо у вас є старі в'язані рукавички, то з них ви можете зробити мініатюрних гномиків, які стануть прикрасою для вашої новорічної ялинки. Додатково вам знадобиться товста вовняна пряжа для формування бороди, бусинка для носа і трохи холофайбера або вати для набивання. Крім того, знадобиться термоклей.

Для одного гномика відріжте 2 «пальці» від рукавички. Візьміть один «палець» і наповніть його холлофайбером або ватою, за допомогою голки або зубочистки розрівняйте наповнювач. Зверху міцно перев'яжіть тонкою ниточкою. Ще раз за потреби розрівняйте.

Візьміть товсту пряжу і відріжте кілька шматочків довжиною приблизно в двічі більше «пальця». Складіть навпіл, перев'яжіть для фіксації окремим відрізком. За допомогою масажної щітки «розпушіть» нитки, щоб вийшла борода. Підріжте краї, щоб борода була напівкруглою або загостреною.

За допомогою термоклею приклейте бороду до тіла майбутнього гнома. Зверху приклейте намистинку, яка послужить носом. З другого «пальця» рукавички зробіть шапочку гнома, підвернувши краї кілька разів і зафіксувавши термоклеєм. Також використовуйте термоклей, щоб надати шапочці загостреної форми зверху.

Приклейте шапочку до гномика. На шапочку приклейте петельку для підвішування на ялинку, потім замаскуйте місце кріплення маленьким помпоном. Додатково можете прикрасити шапочку гноміка намистинами або іншими декоративними елементами.

Зрозуміло, це ще далеко не всі ідеї швидкого виготовлення ялинкових іграшок своїми руками. Ви, наприклад, завжди можете просто вирізати іграшки потрібної форми за допомогою шаблонів або вирубок з щільного декоративного картону, маси для ліплення, фетру або фоамірану, можете зробити ялинкові кулі або інші фігури зі змочених у клеї ниток, а також використовувати природні матеріали, такі як шишки, жолуді, каштани та різні гілочки, щоб отримати неповторний декор для своєї ялинки.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7402