Новорічний декор із пляшок: ідеї для хендмейду

21.12.2022 13:59

Новорічний декор із пляшок: ідеї для хендмейдуДля прикрашання будинку чи квартири до Нового року часом зовсім не обов'язково витрачати багато грошей, адже чудовий декор може вийти з різних підручних засобів, наприклад, звичайних скляних чи пластикових пляшок. Про те, яким може бути новорічний декор з пляшок, докладніше йтиметься далі.

Індивідуальний підхід до прикрашання свого житла до зимових свят цінується дуже високо. І немає нічого кращого для створення власної унікальної атмосфери, ніж виготовлення новорічного декору своїми руками. Для цього буде потрібно не так багато часу і матеріалів, а результат буде радувати протягом усього святкового сезону.

Вам стануть у пригоді звичайні скляні або пластикові пляшки, які є під рукою. Візьміть їх, приберіть усі етикетки, ретельно видаліть залишки клею, вимийте та висушіть. Тепер можна обрати, що ж краще з них зробити для декорування вашого інтер'єру до Нового року.

Простий та швидкий у виготовленні світильник

Якщо залишити пляшки як є і в кожну помістити гірлянду типу «роса» на батарейках, у вас будуть дуже красиві і цілком функціональні світильники. Їх можна красиво розташувати на будь-якій полиці, біля ялинки або де захочеться. Особливо красиво вийде, якщо пляшки будуть різної форми та розміру.

Красива ваза

Ви можете покрити пляшки фарбою або обклеїти декоративним папером або текстилем і використовувати як вази. Всередину помістіть натуральні хвойні гілочки. Простий і до того ж натуральний декор готовий. Немає хвойних гілочок? Візьміть будь-які інші. За бажанням їх можна покрити білою фарбою. Додатково прикрасьте отриману композицію невеликими ялинковими іграшками, пухнастими помпонами, шишками тощо.

Новорічні свічники

Повністю або частково покрийте пляшки білою фарбою, імітуючи сніг. Всередину помістіть справжню або електронну свічку — ваш простий новорічний свічник готовий. А якщо хочете підійти до справи більш творчо, то можете пляшки обмотати джгутом, прикрасити кружальцями сушених апельсинів, паличками кориці, зірочками бад’яна, свіжими хвойними гілочками – буде не лише красиво, а й дуже ароматно.

Настільні ялинки

Пляшка легко може стати основою для невеликої настільної хендмейд-ялинки. Для цього її можна обклеїти невеликими ялиновими гілочками (справжніми або штучними) або обгорнути зеленою мішурою, формуючи конус. Прикрасьте вашу ялинку за бажанням невеликими кульками, помпонами, цукерками та будь-яким іншим новорічним декором на ваш розсуд.

Новорічні персонажі

Зі звичайних скляних або пластикових пляшок може вийти чудовий Дід Мороз, Снігуронька, новорічний гном, сніговик та багато інших новорічних та зимових персонажів. Використовуйте пляшки як основи і декоруйте їх будь-яким зручним для вас способом: розпишіть фарбами, виконайте декупаж або «одягніть» в костюми з фетру або фоамірану.

Новорічний черевичок

Якщо у вас пляшки пластикові, то досить легко їх можна перетворити на симпатичні новорічні черевички. Для цього у пляшки зріжте дно, а також відріжте центральну частину. Приклейте до основи з гофрокартону, зробивши заготовку для черевика. Тепер обклейте заготовку масою пап'є-маше або оберніть текстилем. Декоруйте на власний розсуд.

Робити новорічний декор із пляшок своїми руками — заняття веселе та захоплююче, до нього цілком можна долучити дітей та й взагалі всю родину. І так ви зможете не просто створити щось гарне самостійно, а й весело провести час у сімейному колі, адже спільна творчість дуже зближує.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7415