Які квіти вирощувати вдома для аромату

13.01.2023 13:31

Які квіти вирощувати вдома для ароматуПриємний аромат у будинку сьогодні ми звикли створити за допомогою аромаламп, аромадифузорів та освіжувачів повітря. Однак багато хто забуває про ще один простий і доступний варіант - кімнатні квіти. Розкажемо вам, які квіти можна вирощувати вдома для аромату.

Кімнатні рослини допомагають створювати в будинку затишну атмосферу не лише завдяки гарному зовнішньому вигляду, а й ароматним квітам. Щоправда, далеко не всі квітучі кімнатні рослини мають яскравий аромат, тому важливо знати, які з них вибирати, якщо ви хочете домогтися саме вираженого квіткового запаху у своїй оселі.

Тільки не забудьте, що інтенсивний квітковий аромат може завдавати дискомфорту й навіть спричиняти головний біль. А на пилок квітів може виникати алергічна реакція. До того ж багато ароматних квітучих рослин токсичні для домашніх тварин і для людей. Тож врахуйте ці чинники, вибираючи для вирощування в домашніх умовах одну з таких рослин.

Лаванда

Кімнатна лаванда може подарувати приміщенню тонкий та ніжний аромат. Зазвичай для кімнатних умов у продажу є спеціальні сорти насіння та саджанців лаванди, але також можна спробувати адаптувати звичайну вуличну лаванду.

Орхідеї

Орхідеї цінуються за гарні квіти та за розкішний аромат. Так, ці рослини дуже примхливі та вимогливі до догляду, проте якщо забезпечити їм правильний полив, підживлення та режим освітлення, то нагорода не змусить себе чекати. Особливо рекомендовані для вирощування для аромату цимбідіуми і брасавола вузлувата.

Цитрусові

Виростити власний кущик цитрусових можна навіть із кісточки, щоправда, доведеться добре постаратися, аби він зацвів. Зате аромат під час цвітіння стоятиме приголомшливий, недарма ефірна олія неролі та флердоранж (так звана помаранчева вода) здавна використовуються в парфумерних продуктах.

Тубероза

Тубероза (поліантес) - рослина родом із Мексики, яка широко використовується в парфумерії, у різних краях туберозу часто називають «королевою запахів», «царицею ароматів». Для кімнатних умов підходять поліантес широколистий і клубненосний поліантес, при цьому аромат інтенсивніший у квіток поліантесу клубненосного.

Жасмин

Кімнатний жасмин порадує тонким ароматом і чудовими квітами, але важливо знати, що він може спричиняти головний біль, якщо приміщення маленьке, а цвітіння - рясне. Тому зазвичай радять у період цвітіння не ставити рослину поряд із ліжком.

Хойя

Ця тропічна рослина має барвисті квіти з приголомшливим ароматом. У кімнатних умовах найчастіше вирощуються різні сорти м'ясистої хойї, які не дуже вимогливі до догляду і здатні квітнути з весни до осені майже безперервно.

Плюмерія

Плюмерія має тропічний аромат і чудово підійде тим, хто хоче створити в домашніх умовах справжній райський куточок. Звісно, плюмерія вимоглива до тепла та світла, а також їй потрібно багато води, зате квіти порадують не лише ароматом, а і своєю красою.

Герань, гарденія, олеандр, еухаріс, мурайя мітловидна, азалія (рододенрон) і ще безліч інших квітучих запашних рослин можуть стати вам у нагоді, якщо ви плануєте не тільки озеленити свій будинок, але ще й наповнити його приємним ароматом. Тільки не перестарайтеся і не вирощуйте в одній кімнаті багато рослин, що квітнуть одночасно, інакше можете отримати не гармонічне поєднання пахощів, а справжню какофонію.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7433