Смартфон Xiaomi постійно перезавантажується: чому це відбувається й що робити

13.10.2022 15:44

Смартфон Xiaomi постійно перезавантажується: чому це відбувається й що робитиВласники популярних смартфонів Xiaomi іноді можуть зіткнутися з такою неприємністю, як «вічне» перезавантаження, що називається також бутлупом (bootloop), що в дослівному перекладі з англійської означає «завантажувальна петля». Сьогодні ми розповімо вам, чому смартфон Xiaomi постійно перезавантажується й що можна з цим зробити.

Бутлуп можна описати як циклічне перезавантаження смартфона: пристрій починає автоматично перезавантажуватись, процес не завершується, після чого починається чергова спроба. Через постійне перезавантаження ані користуватися смартфоном, ані навіть хоча б вимкнути його не виходить.

Подібний збій зазвичай відбувається раптово і здається, що смартфон у повному порядку. Але сам собою бутлуп ніколи не виникає, а завжди є якась причина, хай і не надто очевидна на перший погляд.

Наприклад, «вічне» перезавантаження може відбутися під час оновлення операційної системи. Також збій може виникнути при встановленні на смартфон версії прошивки, яка не підходить для конкретної моделі.

Ще одна можлива причина бутлупа — випадкове видалення важливого системного файлу у випадку, якщо телефон рутований, тобто користувач має root-права. Крім того, постійне перезавантаження може спровокувати шкідливий код — простіше, вірус. Нарешті причина може критися в механічному пошкодженні смартфона після удару або потрапляння у воду.

На жаль, якщо смартфон Xiaomi був пошкоджений, самостійно проблему вирішити не вдасться, адже навіть якщо бутлуп вийде зупинити, нормально працювати пристрій однаково не буде. А ось в інших випадках можна спробувати відновити роботу смартфона самотужки. Ось що для цього знадобиться.

Спробуйте увійти до recovery-меню й перезавантажити смартфон

У різних моделях смартфонів Xiaomi вхід до recovery-меню може виконуватися по-різному. Найчастіше потрібно одночасно затиснути клавішу живлення і верхню частину «гойдалки» гучності й дочекатися появи меню або відпустити відразу після появи логотипу Redmi на екрані.

Якщо все зроблено правильно, то в меню можна побачити пункти Reboot і Wipe Data. Насамперед спробуйте перезавантажити смартфон — якщо збій був невеликим, смартфон вийде з бутлупа. Виберіть Reboot і підтвердьте вибір, натиснувши клавішу живлення, потім виберіть Reboot to System і знову натисніть клавішу живлення. Смартфон має перезавантажитись у звичайному режимі.

Скиньте смартфон до заводських налаштувань та відновіть резервну копію

Якщо звичайне перезавантаження не запускається, ви можете спробувати скинути налаштування смартфона до заводських, а потім відновити дані з резервної копії. Єдине, що для цього на телефоні обов’язково має бути встановлено інше програмне забезпечення для створення резервної копії (TWRP, CWM), а також раніше мала бути створена резервна копія даних.

Резервна копія даних мусить бути збережена на зовнішньому накопичувачі, який треба попередньо вийняти зі смартфона. Далі для скидання налаштувань скористайтесь recovery-меню. Запустіть меню підходящим для вашого Xiaomi способом й оберіть Wipe Data. Далі виберіть Wipe All Data, а потім — Confirm для підтвердження. Зверніть увагу, що ця дія не може бути скасована, тому видаляйте дані тільки в тому випадку, якщо впевнені, що зможете їх відновити, або ви погоджуєтесь на їх безповоротну втрату.

Поверніть зовнішній накопичувач на місце. Поверніться у вихідне меню та знайдіть у ньому пункт Restore. Вкажіть шлях до резервної копії даних та підтвердьте своє рішення. Зачекайте, доки дані будуть відновлені.

Встановіть нову прошивку на смартфон

Варіант самостійної перепрошивки смартфона підходить тільки для досвідчених користувачів та виконується виключно на свій страх та ризик. Якщо смартфон на гарантії, будь-які спроби самостійно встановити нову прошивку скасовують гарантійні зобов’язання продавця та виробника! Дані, якщо немає резервної копії, буде втрачено назавжди!

Обирайте потрібну версію прошивки MIUI з офіційного сайту розробників та використовуйте будь-який відомий вам спосіб перепрошивки. Зверніть увагу, що версія прошивки має підходити для вашої моделі Xiaomi.

Видаліть некоректно працюючі програми або виконайте «відкат»

У тих випадках, коли смартфон усе ж таки встигає на кілька хвилин включитися між перезавантаженнями, можна підозрювати, що проблема виникла через нестабільне оновлення операційної системи, встановлення програми, яка некоректно працює або містить вірус, або випадкове видалення/зміни важливого системного файлу. У подібних випадках можна спробувати видалити програму, що спричинила збій, або ж «відкотити» смартфон до останньої стабільної версії ОС.

Як тільки смартфон увімкнеться, видаліть ту програму, після встановлення якої виник бутлуп, — зазвичай це «найсвіжіший» із додатків. Якщо ви нічого не встановлювали, то, можливо, справа в оновленні одного з уже наявних додатків — на жаль, часті випадки, коли при черговому релізі розробники «відловлюють» не всі помилки. Видаліть такі оновлення та забороніть автоматично інсталювати нові, доки розробники не повідомлять про виправлення помилок.

«Відкат» до останньої стабільної версії операційної системи може допомогти в ситуації, коли виробник офіційно випустив версію з помилками, або оновлення були встановлені не з офіційних джерел. Виконувати «відкат», як і перепрошивку, потрібно зазвичай за допомогою стороннього ПЗ, дані користувача не будуть збережені, а тому вкрай важливо спочатку зробити бэкап - зберегти дані на ПК або на зовнішньому носії.

Зверніться до сервісного центру

Якщо смартфон ще на гарантії, то звертатися до авторизованого сервісного центру Xiaomi слід відразу ж, як тільки виникла проблема «вічного» перезавантаження й не вдалося запустити роботу пристрою через пункт Reboot в recovery-меню, тому що всі подальші дії, як уже згадувалося, знімають гарантію.

З негарантійним смартфоном звертайтеся в сервісний центр, коли мали місце механічні пошкодження або ж ви не вмієте «перепрошивати» і «відкочувати» смартфон, а також не знаєте, як зберегти свої дані. Тільки пам’ятайте, що звертатися найкраще до перевірених фахівців, чий професійний рівень і досвід може бути підтверджений, адже в іншому випадку ви можете і втратити всі особисті дані, й отримати «цеглину», тобто повністю неробочий смартфон, який залишиться тільки викинути.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7348