Як наклеїти захисну плівку на телефон

18.01.2023 12:16

Як наклеїти захисну плівку на телефонЗ часом на екрані мобільного телефону можуть з’являтися подряпини, що зіпсує вигляд вашого девайса. До того ж плями від пальців, пил та інші забруднення також можуть псувати екран. Захистити телефон може спеціальна плівка, яку ви можете попросити наклеїти в салоні мобільного зв’язку чи сервісному центрі або ж зробити це самостійно. Наша збірка порад розповість вам, як наклеїти захисну плівку на телефон.

Захисні плівки продаються різних розмірів, що дозволяє вибрати потрібну модель для вашого телефону. Якщо плівки необхідного розміру ви не могли знайти в продажу, тоді купуйте стандартну, а потім ножицями або канцелярським ножем відріжте зайве. Зверніть увагу, що плівку необхідно відрізати так, щоб вона на міліметр із кожного боку була меншою за екран. Це полегшить вам вирівнювання плівки на екрані та убереже від непотрібних бульбашок повітря по краях.

Давайте розглянемо структуру захисної плівки на екран. Вона складається із трьох шарів. Шар № 1 необхідно знімати найпершим. Шар № 2 можна зняти після того, як плівка буде наклеєна на телефон. Між двома захисними шарами знаходиться сама плівка, яка захищає екран вашого телефону від подряпин.

Підготуйте екран телефону до наклеювання плівки. Помийте руки і зніміть стару плівку, якщо вона є. Протріть екран від жиру та пилу спеціальною серветкою, яка продається в комплекті з плівкою. Якщо такої немає, тоді можна протерти екран серветками для монітора або мікрофіброю. Для протирання екрана використовуйте суху серветку й не додавайте жодних мийних або очищувальних засобів, якщо це тільки не спеціальний спрей для монітора або окулярів.

Не торкайтеся чистого екрана телефону, щоб не залишити на ньому плями від пальців та пил. Тепер відклейте 1/5 частину шару № 1 й прикладіть його до краю екрана телефону. Поступово розрівнюйте плівку пластиковою карткою, щоб усунути з-під неї всі бульбашки повітря. Коли плівка повністю приклеєна, можна видалити другий шар.

На словах усе звучить дуже просто, але на практиці під плівку швидко потрапляє пилюка, тому вона приклеюється з бульбашками, які вже неможливо видалити. Виправити ситуацію можна за допомогою звичайного малярського скотчу на паперовій основі. Жодний інший скотч використовувати не можна, оскільки він залишить сліди клею на екрані або плівці.

Щоб видалити пил з екрана, зніміть лише частину плівки, на якій виникли проблеми. Повністю знімати плівку не потрібно. Тепер приклейте до екрана телефону скотч та видаліть його. Пил залишиться на скотчі, а ви можете спокійно приклеїти плівку. Якщо пил був на плівці, то до нього також можна приклеїти скотч, після чого зняти його. До речі, заклеювати екран малярським скотчем та відклеювати смужки можна навіть у процесі наклеювання плівки. Так ви переконаєтеся, що на екрані немає пилу, адже вся вона залишиться на клейкій частині скотчу.

Якщо під рукою немає скотчу, тоді скористайтеся «мокрим» методом наклеювання плівки. Для цього розведіть у невеликій кількості води краплю шампуню або засобу для миття посуду. Пензликом нанесіть трохи розчину на екран телефону. Тепер прикладить плівку до екрану і приклейте. Кредитною карткою видавлюйте воду з-під плівки, а крапельки рідини збирайте по краях екрану ватним диском.

Використання цього способу дозволяє не тільки позбутися пилу на екрані, але й рівно розмістити на ньому плівку. Оскільки через воду плівка «плаває» по поверїні екрана, з її рівним розміщенням не буде жодних проблем.

Після наклеювання плівки за допомогою води екран потрібно трохи просушити. Зробити це можна звичайним феном. Направте теплий струмінь повітря на телефон із відстані 50 см і сушіть плівку протягом 10 хвилин. У жодному разі не виставляйте на фені високу температуру і не підносьте його занадто близько, щоби не пошкодити телефон.

Якщо краї не зовсім щільно прилипли, залиште телефон просихати ще на кілька годин, після чого притисніть їх. Повністю плівка висохне за пару днів, хоча користуватися телефоном можна вже після висушування феном.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/4146