Як зробити гарну сторінку в «Інстаграмі»: ТОП-5 корисних безкоштовних інструментів

03.11.2022 09:47

Як зробити гарну сторінку в «Інстаграмі» Instagram користуються у світі мільйони людей, і з кожним днем армія шанувальників цієї соціальної мережі зростає. Сьогодні ми розповімо, як зробити гарну сторінку в «Інстаграмі», та поділимося ТОП-5 корисних інструментів для роботи з цією соціальною мережею.

«Інстаграм» сьогодні для багатьох став не лише розвагою, а й засобом самореалізації, а також джерелом прибутків. Ось чому привабливе оформлення Instagram-сторінок у наші дні є надзвичайно актуальним, адже потрібно виділити свою сторінку серед мільйонів інших, щоби її могли помітити.

Насамперед визначтеся з головною ідеєю своєї сторінки. Чи це буде ваш особистий блог, де ви будете ділитися з підписниками найрізноманітнішими моментами свого життя, чи це буде ваша професійна сторінка, з якої ви хочете отримувати прибуток, — від цього вибору залежить ваш підхід до оформлення.

Далі постарайтеся виробити єдину концепцію всіх публікацій, яка підійде для обраної вами тематики. Для цього можна використовувати, скажімо, певний колірний профіль, певний набір іконок для «Актуального» і, звичайно, певний стиль фотографій, схему розміщення постів тощо.

Для гарного профілю будь-якої тематики вам знадобляться хороші якісні знімки. Тому навіть якщо ви не професійний фотограф, вам однаково доведеться вивчити хоча б ази побудови композиції в кадрі, ознайомитися з основами експозиції і, що також дуже важливо, запастися хоча б мінімальним набором фотореквізиту.

Ну а коли основа готова, вам знадобляться деякі зручні та корисні онлайн-інструменти для оформлення сторінки в Інстаграмі. Ось деякі найвідоміші та найпопулярніші з них.

Canva

Цей надзвичайно корисний інструмент має як вебверсію, так і версії для смартфонів на Android і iOS. Це онлайн-сервіс графічного дизайну, який включає онлайн-редактор зображень, професійні макети для дизайну, бібліотеку зображень, іконок, наклейок та багато іншого.

Для роботи з Instagram у сервісі Canva є готові шаблони історій (Stories), обкладинки для «Актуального» (Highlights), а також макети для публікацій. Працювати з основними функціями сервісу можна безкоштовно, але є платна Pro-версія з розширеними можливостями.

Snapseed

Онлайн-редактор візуального контенту від Google став для блогерів у Instagram справжнім маст-хевом, і якщо ви ще не користуєтеся ним, то настав час починати. Він представлений у версіях для Android та iOS та включає широкий інструментарій для обробки фотографій.

Фото для роботи в Snapseed можна завантажувати безпосередньо з мобільного пристрою, а можна підключити Google Диск або Google Фото. Також можна зробити знімок відразу на камеру пристрою та приступати до його обробки.

Основні можливості. За лічені секунди можна «смачно» обробити фото завдяки набору фільтрів, доступному у вкладці «Стилі». А якщо встановлені фільтри не підходять, то потрібно перейти на вкладку «Інструменти» і вибрати потрібні для роботи функції, серед яких можна назвати такі, як корекція зображення (яскравість, контраст, насиченість, баланс білого тощо), кадрування, поворот та перспектива, малювання пензлем, текст та ін.

До речі, за велику кількість варіантів оформлення тексту інста-блогери особливо люблять Snapseed. Встановлені стилі тексту можна за бажання налаштовувати на свій смак, змінюючи колір, прозорість та інші параметри.

Highlight Cover

Цей інструмент розроблений спеціально для оформлення обкладинок «Актуального» в «Інстаграмі», а також для створення логотипів. Він доступний тільки для платформи Android та має як безкоштовні, так і платні функції. У базі сервісу є тисячі готових шаблонів, іконок, фонів, шрифтів, рамок та інших дизайнерських елементів для оформлення сторінок. Працювати із сервісом нескладно, його інтерфейс інтуїтивно зрозумілий.

VSCO

Редактор фотографій та соціальна мережа в одному флаконі. Сервіс доступний для iOS, він поєднує інструменти для роботи як із фото, так і відео. Сервіс безкоштовний у базовій версії, але має вбудовані покупки. Для роботи у VSCO доступні, зокрема, фільтри, пресети, інструменти редагування, а також інструменти для монтажу відео.

InShot

Цей сервіс вважається одним із найпопулярніших відеоредакторів для роботи з Instagram, у ньому доступні різні можливості для редагування та монтажу відео. Наприклад, за допомогою InShot можна накласти на відео музику, обрізати ролик або об’єднати кілька відео, можна зробити розмитий фон тощо. Крім того, до функціоналу сервісу входить також фоторедактор із підтримкою колажів, фільтрів, ефектів. InShot доступний безкоштовно для iOS та Android, у додатку є платні можливості.

Звичайно ж, перераховані сервіси не вичерпують усього різноманіття доступних інструментів для створення гарних сторінок в «Інстаграмі», і можна згадати ще StoryArt, Desygner, Design Lab, Story lab, Collage Maker тощо. Але не обов’язково користуватися одразу всіма подібними додатками та вебресурсами, щоби зробити свою сторінку привабливою: робіть акцент на якісному контенті та пам’ятайте про почуття міри — і від вашого профілю в Instagram передплатники не зможуть відірвати очей!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7151