Як почати знімати в «Тік Ток» та робити популярні спецефекти

08.11.2022 08:56

Як почати знімати в «Тік Ток» та робити популярні спецефекти Глобальна відеоспільнота TikTok («ТікТок» або «Тік Ток») сьогодні на піку популярності, але все ще є ті, хто не знайомий із її особливостями й не знає, як почати знімати в «Тік Ток» круті та креативні відеоролики. Саме для подібного випадку ми пропонуємо вам ознайомитися з азами роботи в TikTok і з’ясувати, як зробити свій перший оригінальний «Тік Ток».

Сервіс TikTok був запущений влітку 2018 року китайською компанією ByteDAnce і зумів набути популярності спочатку в самому Китаї, а потім і по всьому світу. На сьогодні «ТікТок» є однією з провідних відеоплатформ, його ключовою особливістю є можливість запису коротких 15-секундних роликів із безліччю додаткових налаштувань.

Так, відеоролики в «Тік Ток» можуть містити музику у фоновому режимі, можуть бути прискорені, уповільнені або відреверсовані, крім того, на відео можна накласти всілякі фільтри, додати стікери, написи тощо. Готовими відео в TikTok можна ділитися з іншими користувачами платформи, і їх навіть можна викладати на інші соціальні майданчики.

Відеоролики, зняті користувачами «Тік Ток», мають хештеги, щоби ранжуватися в стрічці рекомендацій і брати участь у пошуку. Для персоналізації контенту TikTok використовується штучний інтелект, який аналізує інтереси та вподобання, щоби надавати рекомендації.

Усіх, хто вперше стикається з «Тік Ток», вражає доступний перелік можливостей цієї програми. Але він змушує й розгубитися, адже не відразу зрозуміло, як тут робити ті чи інші «фішки», наприклад, «дует», «хвилі», «слоумо» тощо. Пропонуємо розібратися в цьому прямо зараз.

Як знімати відеоролики для «Тік Ток»?

Після завантаження програми та реєстрації в ній відразу ж можна почати створювати свій відеоконтент. Для цього достатньо натиснути на кнопку зі знаком «+» у нижній частині екрана програми і вибрати бажаний варіант роботи — знімання на камеру смартфона або обробка відео з галереї вже наявних на пристрої роликів.

Під час знімання на камеру можна записувати відео тривалістю 15 або 60 секунд. Для 15-секундних роликів діють усі налаштування, наявні в додатку, а ось для відео тривалістю 60 секунд не можна додати музику — воно автоматично «обріжеться» до 15-секундного.

Під час знімання відео для «Тік Ток» можна відразу накладати на ролик фільтри, маски та різні інші спецефекти. Розкажемо вам про деякі найпопулярніші з них.

Як зробити в Тік Ток машину часу?

Машиною часу в додатку «Тік Ток» називається одна з тем для створення слайд-шоу. Для використання цієї теми потрібно завантажити в хронологічному порядку від 2 до 5 своїх фото із галереї смартфона, де ви зображені великим планом. Після обробки виходить кліп, де ваша зовнішність плавно змінюється — це і є ефект машини часу.

Найцікавішими виходять результати, якщо вибрані фото мають велику різницю в даті знімання. Крім того, таку ж тему можна використовувати для плавного «перевтілення», поєднавши свої фото та чиїсь ще. Щоб отриманий результат можна було побачити всім охочим, потрібно поділитися створеним відео в «Тік Ток», поставивши відповідні хештеги, наприклад, #машиначасу, #зміназовнішності.

Як зробити в «Тік Ток» слоумо?

Ефект slow motion, відомий у нас як слоумо, — це ефект уповільненого руху. Його в TikTok можна застосувати як до всього відеоролика, так і до окремої його частини. Причому ефект можна включати безпосередньо під час знімання або додавати під час подальшої обробки перед публікацією.

Щоби зробити слоумо під час запису відео, натисніть на значок секундоміра («Швидкість») і виберіть відповідне значення — у 2 (0.5х) або 3 рази (0.3х) повільніше нормальної швидкості запису, а потім починайте записувати ролик. А щоби додати ефект слоумо до вже знятого ролика, під час редагування запису в нижньому меню натисніть на значок «Ефекти» і виберіть вкладку «Час» у нижньому рядку. Там знайдіть пункт «Слоумо».

Застосуйте ефект до бажаної частини ролика. Для цього пальцями тягніть повзунки ефекту в стрічці кадрів відео, доки не встановіть час початку та закінчення слоумо на бажані позиції. Після цього зміни можна зберегти.

Як зробити в «Тік Ток» хвилі?

Ефект хвилі в TikTok подобається багатьом користувачам і виглядає складним у реалізації, але насправді зробити його досить просто. Для цього потрібно спочатку підібрати музичний трек, який супроводжуватиме ролик, та вибрати прискорений режим знімання (натискаючи на піктограму «Швидкість», вибрати значення 2х або 3х).

Далі можна розпочинати запис ролика та виконувати якісь дії в кадрі. На бажаному моменті треба зробити паузу, просто відпустивши червону кнопку запису на екрані, і вибрати іншу швидкість запису, наприклад, 0.5х. А далі має бути найвідповідальніша частина.

Вам необхідно знову включити запис і злегка потрясти смартфон так, ніби він хитається на хвилях. Після цього можна знімати далі, поки ролик не буде закінчено. Тепер відео залишається за бажання додатково обробити, зберегти та опублікувати в «Тік Ток».

Як зробити в «Тік Ток» дует?

Можливість робити так звані дуети — одна з головних «фішок» програми. Дует можна зробити з будь-яким роликом — як своїм, так і чужим. Для цього достатньо вибрати відео, що цікавить, натиснути на кнопку «Поділитися» (у вигляді стрілочки) і в меню вибрати пункт «Дует». Тепер запис ролика відразу буде доступний у потрібному форматі, і потрібно лише почати знімати відео, натиснувши червону кнопку внизу екрана.

За допомогою дуетів можна, до речі, робити ще й реакції — відеоролики, у яких користувачі записують свою реакцію на те, що відбувається в інших роликах. Якщо вибрати як інший ролик свій, то можна знімати реакцію на одне зі своїх минулих відео.

Як бачите, можливості «Тік Ток» дійсно широкі, і способів зробити свій відеоролик оригінальним є чимало. І якщо ви експериментуватимете, викладаючи цікавий відеоконтент, то у вас є всі шанси потрапити в тренд і отримати увагу безлічі користувачів платформи.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7088