Як зробити наліпки (стікери) в Telegram власноруч

24.11.2022 17:41

Як зробити наліпки (стікери) в Telegram власноруч Одна з головних «фішок» знаменитого месенджера Telegram («Телеграм») — це кумедні наліпки практично на всі випадки життя, які дозволяють «розбавити» нудні текстові чати. стікерпаків для «Телеграма» є багато, але іноді навіть їх не вистачає, щоби влучно висловити емоції, тому є можливість власноруч зробити унікальні наліпки та завантажити їх у месенджер. Про те, як зробити наліпки в «Телеграмі», докладніше йтиметься далі.

Telegram на сьогодні є одним із провідних платформонезалежних месенджерів. Він був розроблений одним із засновників соціальної мережі «ВКонтакті» Павлом Дуровим та запущений 6 вересня 2013 року. Основний функціонал «Телеграма» — це миттєвий обмін текстовими повідомленнями, але месенджер має ще багато додаткових можливостей.

Так, у Telegram сьогодні доступні звичайні та секретні чати, групові чати, дзвінки, обмін медіафайлами, ведення публічних чи приватних каналів, створення та використання чат-ботів, а також низка спеціальний функцій для власників платних облікових записів. Ще з 2015 року в рамках функціоналу месенджера є створення наліпок (стікерів) користувачами, причому як звичайних, так і анімованих.

Щоби зробити наліпки для «Телеграма» власноруч, необхідно не так уже й багато. По-перше, треба підготувати зображення, які будуть новими наліпками для месенджера. Ці зображення обов’язково мусять мати роздільну здатність 512х512 пікселів та розширення .png; забороняється використання зображень, захищених авторськими правами. Крім того, рекомендується робити зображення для наліпок із прозорим фоном, а також із білим обведенням та тінню по контуру.

Зображення можна підготувати в будь-якому звичному графічному редакторі. Наприклад, часто для цих цілей використовується знаменитий Adobe Photoshop або його безплатні аналоги, такі як, скажімо, GIMP. У редакторі в разі потреби можна видалити фон, додати текстові написи або зробити різні візуальні ефекти, а потім зберегти оброблене зображення у форматі PNG і з вказаною роздільною здатністю 512х512 пікселів.

В одному наборі може бути практично скільки завгодно наліпок для «Телеграма», тому можна обробити відразу кілька зображень, що вам підходять. Коли всі вони готові, можна переходити безпосередньо до додавання наліпок до месенджера. Для цього використовується спеціальний чат-бот Stickers (https://t.me/stickers) і веб або десктоп-версія Telegram.

Щоби почати роботу, треба додати чат-бот Stickers і виконати команду /start, яка запустить його. Тепер на вибір доступні різні команди для створення наліпок та масок, найпершою з них потрібна команда /newpack, яка створює новий набір наліпок.

Після виконання цієї команди необхідно вибрати назву нового набору наліпок, а потім бот пропонує по черзі завантажити підготовлені зображення. Завантажувати їх треба без стиснення (як файли, а не як зображення), а після кожного завантаження треба відправляти боту смайли зі стандартного набору, які мають відповідати майбутнім наліпкам.

Коли всі наліпки завантажені та набір готовий до публікації, треба надіслати боту команду /publish. За бажанням для нового набору (стікерпака) можна завантажити іконку роздільною здатністю 100х100 пікселів у форматі PNG або пропустити цей крок, натиснувши на команду /skip. На останньому етапі залишається вибрати коротку назву для вашого набору наліпок, яка буде використовуватися в посиланні на його додавання.

Створеним стікерпаком завдяки згенерованому посиланню можна буде ділитися з друзями та підписниками вашого каналу або каналів. Надалі за допомогою цього ж чат-бота Stickers можна буде отримувати статистику використання зроблених власноруч наліпок. Для цього доступний такий набір команд:

  • /stats — статистика для конкретної наліпки;
  • /top — топ наліпок;
  • /packstats — статистика для набору наліпок;
  • /packtop — топ наборів;
  • /topbypack — топ наліпок у наборі;
  • /packusagetop — статистика використання ваших наборів.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7090