Як знімати Reels для бізнесу? 7 важливих правил

20.03.2023 14:40

Як знімати Reels для бізнесу? 7 важливих правилReels – інструмент у соціальних мережах, який сьогодні є надзвичайно популярним для привернення уваги до профілю. Його особливо часто останнім часом використовують для просування компаній і брендів, тому про те, як знімати Reels для бізнесу, докладніше йтиметься далі.

Reels («Рілс») - формат коротких відеороликів, що спочатку з'явився в Instagram, а нині використовується також і в інших соціальних мережах. Найбільше Reels нагадують функціонал відомої китайської платформи Tik Tok: тут також можна використовувати різні ефекти, накладати музику і текст, ділитися роликами і отримувати лайки, коментарі та збереження.

Відеомаркетинг - тренд у SMM в останні роки, тому не дивно, що зйомці та публікації Reels приділяється так багато уваги. Завдяки тому, що ролики Reels можуть потрапляти в рекомендації користувачам, які навіть не підписані на профіль, цей інструмент допомагає розширювати аудиторію і тим самим сприяє просуванню бізнесу в соціальних мережах.

Користувачам інструмент Reels подобається насамперед різноманітністю, адже тут легко знайти найрізноманітніші розважальні, смішні, корисні та просто красиві ролики, які можна назвати одним словом - «залипальні». Щоб знімати Reels для бізнесу, потрібно навчитися створювати саме «залипальні» короткі відео, але це ще не все.

Існує кілька важливих правил, дотримання яких допомагає отримати від інструменту Reels максимум користі для бізнесу. Завдяки таким правилам вдасться не просто публікувати короткі відеоролики, а й справді досягти успіху.

Регулярність

Для Reels важлива регулярність. Не вдасться просто час від часу знімати Reels за настроєм і отримувати від цього «профіт». Фахівці рекомендують публікувати ролики хоча б 2-3 рази на тиждень, щоб це приносило користь у вигляді зростання кількості підписників, підвищення охоплень та залучення.

Текст на відео

Не всі і не завжди можуть дивитися ваші Reels зі звуком. І тому на ваших відео обов'язково має бути текст, причому добре помітний і такий, що легко читається. Однак текст не повинен перекривати важливі елементи самого ролика, при необхідності його можна синхронізувати зі зміною кадрів у відео, щоб він з'являвся тільки в строго необхідний момент і не заважав перегляду.

Оптимальна тривалість

Хоча максимальна тривалість роликів Reels обмежена 90 секундами, це не означає, що всі відео мають бути саме такої довжини. Найкраще «заходять» аудиторії, як правило, ролики завдовжки 5-15 секунд. Втім, ви можете чергувати «рілси» різної довжини у своєму профілі.

СТА (заклик до дії)

Заклик до дії — те, що відрізняє бізнес-Reels від решти роликів. Ви не просто публікуєте ролики, що «чіпляють», а ви хочете отримати від них якусь користь — у вигляді тієї чи іншої дії, яку вчинять глядачі. В результаті в Reels ви можете закликати підписатися на ваш профіль, перейти за посиланням, купити товар, замовити послугу тощо.Також ви можете попросити користувачів залишати коментарі, поставити вам питання, проголосувати в опитуванні — так ви збільшите залучення, а це допоможе роликам ставати популярнішими.

Тренди

«Всі побігли, і я побіг», — правило, яке у Reels працює на всі 100%. Обов'язково відстежуйте тренди і намагайтеся їх наслідувати. Тільки ніколи не чекайте надто довго: поки ви будете тижнями готувати ролик, тренд вже може піти на спад. Найкраще встигнути розпізнати майбутній тренд ще до того, як він «завіруситься»: коли всі будуть зайняті створенням відповідних «рілс», у вас вже буде готовий контент, який допомагатиме вам просуватися.

Різні формати

Як ми вже згадували, у Reels користувачі знаходять різні відео — від кумедних до експертних. При цьому ролики можуть бути зняті в практично будь-якому форматі, включаючи «до/після», рольові сюжети, бекстейджі, інтерв'ю, покрокові інструкції тощо. Публікуйте свої «рілс» у різних форматах і ви, щоб аудиторії не стало нудно і користувачі з цікавістю та нетерпінням чекали на черговий шедевр від вашої компанії чи бренду.

Шаблони

Для Reels існують готові шаблони, які допомагають дуже швидко монтувати ролики з кількох відео та/або фото під вже наперед підібрану музику. Використання шаблонів дозволяє отримувати динамічні Reels, що підійдуть для різних цілей.

Вміст Reels може бути будь-яким, аби це не було заборонено правилами обраної соціальної мережі, тому ідеї для ваших роликів в цілому обмежуються лише вашою уявою та можливостями для зйомки. Однак не забувайте, що «рілси» у першу чергу повинні допомагати бізнесу, тому ніколи не перетворюйте зйомку роликів на самоціль, а завжди спочатку аналізуйте, який хочете отримати результат.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7485