Про що знімати Reels для власного блогу: 10 популярних ідей

22.05.2023 14:12

Про що знімати Reels для власного блогу: 10 популярних ідейОстаннім часом усі фахівці з просування в соціальних мережах тільки й говорять про те, що неодмінно потрібно знімати Reels («рілс»), щоб обліковий запис був популярним і залучав якомога більше користувачів. Але якщо у випадку з професійними сторінками та пабликами ще все більш-менш зрозуміло, то про що знімати рілс для особистого блогу? Ми зібрали 10 ідей роликів, які можуть знадобитися в особистому блозі.

Те, що Instagram та інші соціальні мережі давним-давно перетворилися на популярні майданчики для бізнесу, ні для кого не секрет. Але не варто забувати, що ще залишилося місце в соцмережах і для звичайних особистих блогів, де кожен може ділитися моментами власного життя, своїми думками, мріями та бажаннями, творчістю, проблемами тощо. І особисті блоги так само потребують просування, як і бізнес-акаунти.

Зйомка Reels – один із трендових інструментів для просування, яким досвідчені SMM-фахівці радять користуватися всім: ролики з розділу Reels можуть показуватись дуже широкій аудиторії, незалежно від того, чи підписані користувачі на авторів цих роликів. А чим більше переглядів рілс, тим вищі шанси, що обліковий запис приверне нових підписників, і це може бути дуже корисно, якщо співпрацювати з рекламодавцями.

У випадку з особистими блогами складність при зйомці річок зазвичай полягає в тому, що блогери взагалі не знають, про що мають бути ці ролики. Що потрібно регулярно знімати та показувати аудиторії, щоб це було цікаво та залучало підписників? Ось ідеї, які можуть стати в нагоді.

Челенджі

Участь у челенджах для особистого блогу гарна тим, що вибір тем тут величезний, можна викладати нові рілси хоч щодня — ідей для контенту вистачить. Ви можете вибрати будь-який челендж, який вам більше до вподоби і для участі в якому є все необхідне.

Смішні відео

Відео, з яких можна посміятися, дуже подобаються аудиторії соціальних мереж. Можна пошукати трендові мем і повторити їх, а можна створити комічний ефект, знявши свого улюбленця і наклавши на відео якийсь смішний звук. Гумористичні сценки з життя, смішні поради та пародії теж підійдуть, адже подібні ролики нікого не залишають байдужим.

День із життя

Чим цікавий аудиторії особистий блог? Можливістю «піддивитися» за чужим життям, і таку можливість можна надати, знявши рілс про те, як минає день. Наприклад, можна зняти, як починається ранок, що було на сніданок/обід/вечерю, що відбувається на роботі або під час навчання, що відбувається у вільний час, як відбувається підготовка до сну. Змонтувавши всю цю рутину в ролик із цікавими ефектами, можна отримати відмінний рілс.

Перевдягання

Ролики з перевдяганням завжди «заходять» аудиторії. Головне — зробити «круті» переходи на кшталт зміни образу по клацанню пальців, стрибку і т. п. Переодягатися можна в будь-кого і як завгодно, зробивши ролик смішним або, навпаки, дуже корисним, якщо, наприклад, на власному прикладі показати аудиторії, як поєднувати в одному образі певний одяг, аксесуари та взуття.

Будь-яке «до/після»

Ролики про те, як було до і як стало після якогось моменту, дуже подобаються користувачам соціальних мереж. Так що це просто невичерпний запас ідей для рілс в особистому блозі: порівняння образу з макіяжем і без, з бородою або без, до і після стрижки або укладки в перукарні, до і після відвідування манікюрного салону тощо.

Лайфхаки

Ідеї того, як полегшити якісь важкоздійсненні завдання або прискорити якісь тривалі процеси, дуже популярні у тих користувачів, які в соцмережах хочуть знаходити не тільки щось смішне та «залипальне», а й справді корисне. Тож якщо у вашому арсеналі є багато різних цікавих лайфхаків, ви цілком можете знімати про це рілс.

Рецепти

Хтось любить готувати, хтось не дуже, але так чи інакше їдять усі. І саме рілс з рецептами можуть стати тією «родзинкою» особистого блогу, яка залучатиме аудиторію до нього, особливо якщо рецепти будуть об'єднані якоюсь тематикою, скажімо, щось просте та дешеве для голодних студентів, щось вишукане для тих, хто хоче готувати, як у ресторані, щось дієтичне для тих, хто худне, та інш.

Розпакування та огляди

Щось купили? Ролик із розпакуванням та оглядом покупки — чудова ідея в скарбничку рілс для особистого блогу: можливо, хтось теж хоче купити аналогічний товар і хотів би побачити його у реальної людини в руках, щоб переконатися у правильності власного вибору.

«Нарізка» під трек

У таких роликах демонстрація фото та відрізків відео синхронізована з музикою, що дозволяє отримати результат, який захочеться передивлятися по колу знов і знов. Зазвичай вибираються «гарні» моменти – різні пейзажі, естетичні страви та напої, сам автор блогу. Головне в подібних рілс — це атмосфера, яку вони передають, тому потрібно дуже ретельно підійти до вибору кадрів.

Ліпсинк

Сутність у тому, щоб під шматочок озвучки з фільму або відрізок пісні накласти власний відеоряд, де автор блогу відкриває рот синхронно з озвучкою. Від того, наскільки вдалою буде синхронізація, залежить результат: якщо виходить відкривати рот точнісінько в потрібний момент, то складається враження, що говорить або співає саме автор рілс, а це подобається аудиторії.

Ідеї Reels для особистого блогу ще включають усілякі списки та добірки, ролики з особистим досвідом у вирішенні якихось завдань, ролики DIY, різні інструкції та гайди, бекстейджі та багато іншого. Можна знімати рілс з різними ефектами та монтажними переходами, з різною музикою або закадровим текстом, залучати до зйомок членів сім'ї, друзів чи улюбленців — чим цікавішими та різноманітнішими будуть ваші ролики, тим більше вони будуть залучати аудиторію і тим раніше ви зможете досягти мети, яку поставлено перед блогом.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7538