Як малювати в нейромережі: ТОП-3 безкоштовних сервіси ШІ

05.09.2023 13:41

Як малювати в нейромережі: ТОП-3 безкоштовних сервіси ШІСьогодні генерація зображень за допомогою нейромереж надзвичайно поширена, проте для більшості обивателів це, як і раніше, щось із області фантастики. Якщо ви теж поки не знаєте, як малювати в нейромережі, ми розповімо вам про це і підкажемо, які безкоштовні інструменти найбільш популярні, ефективні та швидкі.

Відразу відзначимо, що насправді в нейромережах, звичайно ж, не малюють, а генерація тих чи інших зображень або обробка малюнків малюнків здійснюється штучним інтелектом виключно на основі введених текстових запитів. І ось саме вміння правильно скласти той самий запит, який допоможе отримати результат, що шукається, і є ключовим у поводженні з нейромережами.

На щастя в даний час складати потрібні запити можна звичайною мовою, найчастіше - англійською. При цьому для використання нейромереж з метою генерації зображень доступні як різні програми для ПК та програми для смартофонів, так і веб-сервіси, працювати з якими можна безпосередньо з браузера.

Для різних нейромереж та інструментів на їх основі особливості використання для генерації зображень можуть відрізнятися. Пропонуємо розглянути кілька найвідоміших варіантів, працювати з якими легко буде навіть новачкам.

Fusion Brain

Ця мережа здатна генерувати зображення на основі тексту російською мовою, що вигідно відрізняє її від багатьох інших нейромереж, які розуміють лише англомовні запити. Щоб згенерувати власну картинку, потрібно вибрати її стиль та ввести текстовий запит у спеціальне поле.

Текст може бути довільним, але чим точніше і докладніше він опише необхідне зображення, тим вищі шанси, що ви отримаєте бажаний результат. У ряді випадків може знадобитися багаторазова повторна генерація, доки отримане зображення не буде таким, як вам потрібно.

До речі, дана нейромережа може обробляти вже існуючі фотографії. Наприклад, з її допомогою можна «змалювати» до фото якісь елементи, вказавши в текстовому полі їх опис. А також нейромережа може видалити з кадру щось непотрібне, навіщо тут є інструмент «ластик».

Використатися Fusion Brain можна повністю безкоштовно. Згенеровані зображення можна завантажити без обмежень.

Сервіс: https://editor.fusionbrain.ai

Запит: realistic kitten walking at forest where sun shines

Результат:

Fusion Brain

Dreamstudio

Офіційний портал для створення зображень від розробників нейромережі Stable Diffusion. Є безкоштовний та платний функціонал. Для роботи із сервісом необхідно зареєструватися.

Для створення зображень запит необхідно складати англійською мовою. Можна при генерації вибрати стиль зображення, завантажити зображення-основу, задати необхідні пропорції та кількість зображень, що згенерували.

Для безкоштовного облікового запису виділяється після реєстрації 25 кредитів, яких вистачить для створення приблизно 100 зображень. Подальша генерація доступна лише після купівлі кредитів. Наприклад, 1000 кредитів може вистачити приблизно 5000 зображень.

Сервіс: https://dreamstudio.ai/generate

Запит: realistic kitten walking at forest where sun shines

Результат:

Dreamstudio

Mage Space

Ще один інструмент на базі Stable Diffusion. Доступний безкоштовно та платно, його можна використовувати навіть без реєстрації. У безкоштовному доступі кількість запитів не обмежується, але обмежений функціонал, наприклад, безкоштовної версії Mage Space не можна вибрати розмір або співвідношення сторін зображення. Запити потрібно будувати англійською мовою.

Mage Space може створювати зображення у різних стилях, вміє редагувати завантажені користувачем зображення, наприклад, замінюючи у яких фон чи, навпаки, об'єкти переднього плану. Створене ІІ зображення можна завантажити, перегенерувати, зробити приватним чи видалити. У платній версії сервісу доступне покращення зображення.

Сервіс генерує зображення швидко і може видавати вельми реалістичні результати. Створені зображення зберігаються в галереї користувача, звідки їх у будь-який момент можна скачати. За один раз генерується лише 1 зображення, обмежень на кількість запитів немає.

Сервіс: https://www.mage.space

Запит: realistic kitten walking at forest where sun shines

Результат:

Mage Space

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7615