Як поставити пароль на архів

21.12.2022 12:13

Як поставити пароль на архів Якщо вам необхідно захистити вміст того чи іншого файлового архіву від несанкціонованого доступу, зробити це ви легко можете, встановивши на архів пароль. У цьому випадку тільки особа, яка отримала від вас заданий пароль, зможе розпакувати архів і працювати з файлами, що знаходяться в ньому. Про те, як можна поставити пароль на архів у різний спосіб, йтиметься далі.

Встановлення пароля — надійний спосіб захисту архіву, проте для ефективної роботи такого способу вибір пароля обов’язково має бути ретельно обдуманий. Не допомагайте зловмисникам, встановлюючи надто легкі паролі, такі як «12345», «qwerty» та подібні до них. Пам’ятайте, що хороший пароль включає мінімум 8 символів, причому краще, щоб до цих символів входили не тільки літери, а й цифри або навіть спецсимволи.

Складаючи пароль, враховуйте, що складніше за все зламати комбінацію, отриману з довільних символів методом випадкового вибору. Подібний пароль буде надійно охороняти ваш архів і не дозволить комусь сторонньому дістатися до нього й через сто років. Щоправда, є зворотний бік: якщо ви випадково забудете свій пароль, згадати його навряд чи вдасться, адже ніякої логіки в послідовності символів він не матиме.

Якщо ви визначилися з майбутнім паролем і готові переходити безпосередньо до його встановлення, настав час розглянути, які є основні способи це зробити. Виявляється, нічого складного немає: практично всі популярні програми-активатори мають вбудований функціонал з установлення паролів на архіви, так що операція не займе й кількох хвилин.

Як поставити пароль на архів у WinRAR?

WinRAR — потужна утиліта для архівування файлів і папок, що розповсюджується за моделлю shareware: нею можна безкоштовно користуватися впродовж 40-денного пробного періоду, а потім доведеться придбати ліцензію. WinRAR позиціонується розробниками як ідеальне програмне забезпечення для передачі конфіденційних даних по інтернету, чому не в останню чергу WinRAR зобов’язаний саме своїм захисним механізмом.

Щоб у WinRAR поставити пароль на архів, достатньо виконати кілька дуже простих дій. Під час створення архіву потрібно в діалоговому вікні «Ім’я та параметри архіву» вибрати вкладку «Загальні» та натиснути кнопку «Встановити пароль». Після цього залишається ввести у вікні придуманий пароль, повторити його для підтвердження і натиснути кнопку «ОК». Коли архів буде створено, при спробах витягти з нього файли користувачі побачать запрошення для введення пароля, і тільки той, кому ви передасте пароль, зможе виконати операцію успішно.

Як поставити пароль на архів у 7Zip?

Утиліта 7Zip — архіватор, який є безкоштовною альтернативою WinRAR. Можливості 7Zip дуже широкі і включають у тому числі захист архівів паролем. Як і у випадку з WinRAR, роботи зі встановлення пароля на архів у 7Zip — усього на пару кліків мишкою.

Виберіть файл або папку, що архівується, клацніть правою кнопкою миші, у контекстному меню виберіть у пункті «7Zip» підпункт «Додати до архіву». У діалоговому вікні, що відкрилося, налаштуйте бажані параметри майбутнього архіву, а потім знайдіть пункт «Шифрування» і двічі введіть придуманий пароль для архіву — у поля «Введіть пароль» і «Повторіть пароль». Натисніть «OK» для підтвердження та очікуйте на завершення архівації. При спробі розпакувати архів тепер буде відображено вимогу ввести пароль.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/5837