Як зробити слоумо на «Андроїді»: ТОП-5 безкоштовних програм

11.05.2023 15:00

Як зробити слоумо на «Андроїді»: ТОП-5 безкоштовних програмЕфект «слоумо» надзвичайно популярний сьогодні у всіляких відеороликах на YouTube, Tik Tok, Instagram, Facebook тощо. Робити такий ефект у Full HD за умовчанням вміє дуже багато моделей Android-смартфонів, але якщо у вас не одна з них, не впадайте у відчай, адже такий ефект цілком можна створити за допомогою різних додатків. Про те, як зробити слоумо на «Андроїді», мова докладніше піде далі.

Опція «слоумо» (від англійської «slow mo» - «slow motion», що означає «уповільнений рух») є режимом прискореної відеозйомки, що дає при відтворенні відео відчуття уповільнення часу. Подібний ефект досягається за рахунок збільшення частоти зйомки: якщо у звичайних умовах частота становить, як правило, 30 кадрів на секунду, то при зйомці слоумо — 120, 240, 360 кадрів на секунду або більше. Чим вища частота зйомки, тим більш уповільненим може бути відео слоумо.

Прискорена відеозйомка вже дуже давно використовується в кіноіндустрії, а з розвитком цифрових технологій вона стала доступною і у звичайному житті. Багато сучасних смартфонів, включаючи і моделі з ОС Android, мають апаратну можливість знімати відео в слоумо завдяки особливостям їх камер. Зазвичай у подібних випадках опція зйомки слоумо доступна одразу в меню стандартної вбудованої камери.

Але як бути, якщо вбудованої можливості знімати відео у слоумо на вашому «Андроїді» немає? На допомогу прийдуть різні програми, за допомогою яких такий ефект можна застосовувати до вже відзнятих роликів або відео, записаних через ці програми. Пропонуємо вам ознайомитися з декількома найпопулярнішими подібними програмами з числа безкоштовних.

SlowMo FХ

Проста безкоштовна програма, в якій зміна швидкості відео є єдиною функцією. Тут є як уповільнення, так і прискорення відео, є можливість застосувати ефект як до окремих частин ролика, так і до всього відео.

Інтерфейс інтуїтивно зрозумілий, для зміни швидкості достатньо вручну рухати повзунки вгору або вниз на спеціальній шкалі. Максимально можливе уповільнення – до 0,25 х, прискорення – до 4х. Готове відео містить водяний знак. Його можна видалити, якщо придбати платну підписку.

CapCut

Одна з найпопулярніших програм для редагування відео для Android-смартфонів, в ньому безкоштовно доступна безліч функцій, включно з редагуванням відео, текстом, наклейками, фільтрами, накладанням музики, анімацією ключових кадрів, плавними ефектами сповільненого руху, хромакеєм тощо.

Ця офіційна програма для редагування відео для TikTok доступна на Google Play, на жаль, не в усіх регіонах. Щоб з її допомогою зробити слоумо, потрібно у вікні редактора відео знайти розділ «Змінити» і вибрати «Швидкість», після чого можна за допомогою кривих налаштувати ефект уповільнення для різних ділянок відео або застосувати його до всього ролика відразу.

Movavi Clips

Безкоштовний додаток без вбудованої реклами, функціонал включає безліч можливостей редагування відео, так що тут вдасться не тільки зробити ефект слоумо, але також і обрізати ролик, додати озвучку і т. д.

Для створення слоумо в даному додатку потрібно лише натиснути кнопку «Швидкість» у меню редагування відео та вибрати потрібний варіант уповільнення або прискорення на шкалі. Щоправда, за замовчуванням ефект застосовується відразу до всього ролика, а щоб уповільнити або прискорити окремі частини, потрібно за допомогою інструмента «Ножиці» розділити ролик на потрібну кількість частин, а вже потім окремо обробляти кожну з них.

PowerDirector

Такий додаток для редагування відео має широкий функціонал і може навіть працювати з роликами в 4К. Функція «слоумо» тут лише одна з багатьох, щоб нею скористатися, достатньо в меню редагування знайти іконку «Швидкість» та вибрати відповідний варіант.

При стандартних налаштуваннях ефект «слоумо» буде застосований одразу до всього ролика. Щоб застосувати його лише до певної частини, ролик потрібно за допомогою інструмента «Розділити» розбити на кілька частин. Примітно, що при роботі з інструментом «Швидкість» в цьому додатку можна налаштувати «плавний вхід» і «плавний вихід» для слоумо, що робить переходи між частинами ролика з різною швидкістю менш помітними.

YouCut

Цей відеоредактор доступний безкоштовно, відео в ньому зберігається без водяних знаків, що дуже подобається користувачам. У ньому ефект слоумо можна зробити за допомогою інструмента «Швидкість», для якого є 2 режими роботи: «стандарт» і «крива».

При стандартному режимі уповільнення/прискорення діє для всього відео, а в режимі «крива» можна скористатися «повзунками» на кривій і вручну налаштувати швидкість для довільних ділянок відео. Для обох режимів доступна опція згладжування, а максимально можливе уповільнення — 5-кратне (0,2х).

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7530