Як замінити фон на фото за допомогою ШІ на Android

02.02.2024 15:53

Як замінити фон на фото за допомогою ШІ на AndroidСьогодні цифрові технології зробили крок далеко вперед, що багато речей, які раніше здавалися неймовірними, сприймаються як норма. Наприклад, якщо ви захочете змінити фон на фото у вашому телефоні з Android, то вам не потрібно буде годинами «чарувати» у «фотошопі», а достатньо віддати знімок ШІ, який сам видалить старий фон і замінить новим, причому зробить це так, щоб підсумковий кадр був максимально реалістичним.

Перевага використання штучного інтелекту для вирішення подібного завдання полягає в тому, що вам не доведеться ретельно «вирізати» фон із знімка вручну і не доведеться також вручну накладати різні додаткові ефекти, які дозволять зображенню на новому фоні виглядати органічно. Всю цю роботу візьме на себе ШІ, причому займе це в нього лічені миті.

Сьогодні можливість ШІ-заміни фону є як у багатофункціональних фоторедакторах, так і у спеціально створених саме для цієї задачі додатках. Пропонуємо докладніше зупинитися на деяких найбільш популярних і затребуваних варіантах, з яких можна почати знайомство з функцією заміни фону зображень за допомогою штучного інтелекту.

CapCut

Один з найвідоміших додатків для створення відеороликів для соціальних мереж має серед іншого свого функціоналу також і опцію «Фон від ШІ». Вона надзвичайно проста у використанні. Достатньо вибрати в галереї телефону бажане фото, почекати, поки програма видалить поточний фон і потім вибрати серед запропонованих варіантів ШІ-фонів той, що сподобався.

Якщо генерація фону з першого разу не задовольняє ваш запит, можна виконати її повторно. Коли фон буде таким, як хочеться, залишається підтвердити свій вибір, натиснувши на «галочку». Після цього отримане фото з оновленим тлом можна доповнити текстовим написом, а також можна змінити його розмір довільно або під формат певного майданчика, де ви плануєте поділитися знімком. Коли все готово, завершити роботу можна, натиснувши кнопку «Експортувати», щоб знімок зберігся в галерею телефону.

Важливо зазначити, що найкраще додаток справляється зі знімками з однорідним фоном, а також пропонує не такий вже й великий вибір фонів для заміни. Крім того, реалістичне зображення далеко не завжди вдається отримати відразу з першої генерації, так що може знадобитися чимало спроб, щоб результат сподобався.

Photoroom

Ця програма для Android доступна для скачування безкоштовно, але має платні функції. Зокрема, функція миттєвої заміни фону за допомогою ШІ тут доступна за платною підпискою.

Щоб нею скористатися, достатньо на головній сторінці програми натиснути на значок «плюс», вибрати фото з галереї для обробки, почекати, поки ШІ видалить фон і запропонує згенеровані варіанти для заміни. Далі залишиться або відразу зберегти отриманий результат, або за необхідності змінити розмір, додати напис, накласти тіні. Готовий знімок можна завантажити в галерею або можна розмістити відразу в соціальних мережах.

До речі, безкоштовно додаток дає можливість вирізати фон і скористатися різноманітними мокапами, що також може дуже корисно. Щоправда, слід враховувати, що для безкоштовних користувачів готові зображення генеруються з логотипом Photoroom, видалити який, звичайно, пропонується за гроші.

Background Eraser

Безкоштовний додаток для Android, в якому є платні функції. «Фішка» Background Eraser полягає в тому, що для заміни фону за допомогою ШІ потрібно самостійно написати «промпт», тобто підказку штучному інтелекту, що робити. Чим докладніше буде описано промпт, тим точніше буде результат.

У безкоштовній версії для генерації зображення з ШІ-фоном необхідно переглянути рекламу, при цьому для перегенерації доведеться дивитися рекламу повторно. Генерація необмеженої кількості версій доступна лише за платною підпискою.

Додатково у Background Eraser представлені різні колажі та мокапи, можливість вирізання фону без заміни, а також можливість додавання на зображення тексту, наклейок тощо.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7727