Як зробити напівпрозору підкладку під текст для соціальних мереж

24.05.2024 13:22

Як зробити напівпрозору підкладку під текст для соціальних мережВ даний час практично стандартом оформлення Stories та Reels є використання напівпрозначних підкладок для тексту, які дозволяють покращити читабельність, якщо фон фото або відео занадто строкатий. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як зробити напівпрозору підкладку під текст для соціальних мереж різними способами.

Є багато різних варіантів створення таких підкладок — від дуже простих до професійних. Наприклад, якщо у вас є така можливість, ви можете повністю вручну зробити напівпрозору підкладку для тексту у вигляді файлу PNG з потрібними характеристиками, використовуючи для цього будь-який зовнішній фоторедактор.

Створіть новий файл з прозорим фоном, намалюйте потрібну підкладку за допомогою спеціального пензля з розмитими краями або виберіть бажану геометричну фігуру. Встановіть потрібний колір, рівень прозорості та інші параметри. Збережіть у форматі PNG та завантажте файл у галерею телефону.

При публікації Stories та Reels використовуйте отриманий файл як наклейку (стікер). Відрегулюйте розмір та розміщення. Додайте бажаний текст поверх цієї підкладки, налаштувавши потрібні параметри шрифту. Готово!

До речі, вам необов'язково самостійно робити подібний PNG-файл. Ви можете завантажити з інтернету вже готову напівпрозору «плашку» для тексту в бажаному дизайні, а потім використовувати її при публікації в соцмережах, як і в попередньому випадку — як наклейку. Вибір буде обмежуватися лише вашою фантазією та задумом дизайну.

Як зробити напівпрозору підкладку під текст у Canva?

Такий популярний редактор для соціальних мереж, як Canva, доступний і у веб-версії, і як додаток для смартфонів. Він пропонує дуже широкі можливості для створення та редагування фото та відео для Stories та Reels, і можна скористатися інструментарієм саме такого редактора, щоб зробити підкладку для тексту.

Відкрийте або створіть у Canva потрібний проект, додайте фото або відео. Щоб додати підкладку, виберіть в основному меню пункт «Елементи» і виберіть «Графіка». У списку знайдіть категорію «Градієнт» і шукайте потрібний з безлічі вже готових напівпрозорих градієнтних стікерів. Вам залишається обрати вподобаний і додати його до проекту, налаштувавши розмір, розташування, ступінь прозорості та інші параметри.

На закінчення додайте потрібний текст поверх доданої підкладки та збережіть отриманий результат.

Як зробити напівпрозору підкладку під текст у CapCut?

Щоб зробити напівпрозору підкладку під текст за допомогою найпопулярнішого мобільного редактора CapCut на телефоні, знадобиться буквально пара-трійка простих кроків та лічені хвилини.

Створіть новий проект та відкрийте бажане фото або відео. Виділіть його на таймлайні і в основному меню виберіть «Маска». Виберіть із запропонованих варіантів відповідну вашому задуму маску, наприклад, у вигляді кола.

Натисніть «Інверсія», щоб зробити зворотну маску. Натисніть на значок маски, щоб перейти до налаштувань і відрегулюйте розміри та вигляд майбутньої підкладки. У налаштуваннях приділіть особливу увагу пункту «Перо», який відповідає за розмиття меж маски. Потягніть за повзунок, щоб налаштувати ступінь прозорості маски.

За замовчуванням підкладка для тексту буде чорного кольору. Якщо ви хочете змінити колір, вийдіть з меню керування масками та приберіть виділення фото. В основному меню знайдіть пункт «Фон», виберіть варіант «Колір» і на запропонованій шкалі виберіть бажаний колір. Якщо бажаного кольору там немає, можете за допомогою інструмента «Піпетка» вибрати колір на зображенні або відео.

Натисніть на «галочку», щоб підтвердити свій вибір, і вийдіть з меню керування тлом. Виберіть в основному меню інструмент «Текст» та додайте бажаний текст, розмістивши його поверх отриманої напівпрозорої підкладки. Налаштуйте колір, стиль, анімацію та інші параметри тексту на свій розсуд. Збережіть результат. Готово!

Як ще зробити напівпрозору підкладку під текст?

І для iOS, і для Android існує безліч різних програм, розроблених спеціально для редагування Stories та Reels. Функціонал подібних програм часто містить у тому числі й можливість створення і додавання напівпрозорих підкладок для тексту.

Наприклад, мова може йти про додаток Leto Шрифти. В основному меню програми необхідно вибрати пункт «Стікери» і там знайти відповідний варіант підкладки, наприклад, «Кольорові плями». Виберіть серед запропонованих кольорових плям потрібну форму, при бажанні змініть колір. Скопіюйте і потім вставте в «сторіс». Застосунок доступний як для iOS, так і для Android безкоштовно, але його розширений функціонал - платний.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7813