Додатки з шаблонами для Reels на Android

25.06.2024 15:41

Додатки з шаблонами для Reels на AndroidReels – інструмент, без якого сьогодні не обходиться просування у соціальних мережах. Але, на жаль, не завжди і не всі мають можливість витрачати час і сили на самостійний повноцінний монтаж роликів для Reels «з нуля». Додатки з шаблонами для Reels на Android допомагають вирішити проблему.

Reels – назва коротких відеороликів у Instagram та Facebook, але також «рілсами» часто називають і невеликі мобільні відеоролики для інших соціальних мереж. Особливість даних роликів полягає в тому, що вони просуваються самими соцмережами, і якщо вони подобаються аудиторії, то за їх допомогою можна дуже швидко наростити кількість підписників свого облікового запису без реклами.

Вдало зроблені «рілси» приносять десятки і сотні тисяч або навіть мільйони переглядів і при правильному використанні призводять до стрімкого розвитку облікового запису. Готові шаблони дозволяють зробити «рілси» за лічені хвилини. Для їх використання досить просто додати власні відео або фото в шаблон, що сподобався, і дочекатися завершення обробки, після чого ролик з потрібними ефектами, переходами, фільтрами і музикою буде готовий.

Зробити Reels за шаблоном можна прямо в Instagram, де потрібний варіант можна легко знайти у вбудованому інструментарії. Наприклад, потрібно натиснути на «+», вибрати варіант Reels і у верхній частині екрана перегорнути до варіанта «Шаблони». Далі залишиться тільки вибрати той шаблон, що найбільше сподобався, і потім з галереї смартфона додати потрібні фото або відео, після чого система сама зробить за вас все необхідне.

Якщо ви робите Reels не для Instagram, завдання дещо ускладнюється. Та й серед запропонованих шаблонів можна не знайти відповідного. Тому популярністю користуються додатки для редагування мобільних відео, у яких є свої шаблони для Reels. Ось кілька прикладів для ОС Android.

CapCut

Це, мабуть, одна з найвідоміших програм для роботи з мобільними відео, такими як Reels, Shorts, Tik Tok. Цей додаток безкоштовний і має широкий функціонал, тут є безліч ефектів, переходів, фільтрів і текстових шрифтів, є ШІ-функції, а для тих, хто не має можливості довго займатися монтажем, є вже готові цікаві шаблони.

Щоб скористатися шаблонами у CapCut, необхідно увійти до програми та на головному екрані вибрати «Автомонтаж». Далі необхідно у галереї свого смартфона вибрати ті відео чи фото, які мають бути у «рілсі». Алгоритм сам підбере відповідні шаблони, і серед них можна вибрати той, що найбільше сподобається.

Якщо запропоновані варіанти не влаштовують, то є кілька варіантів дій. У певних країнах та регіонах прямо у програмі CapCut доступна вкладка «Шаблони», де можна переглядати, шукати та використовувати шаблони, які створили різні автори. У цьому випадку можна просто знайти серед усіх варіантів той, що найбільше підходить, та скористатися ним.

Якщо вкладки «Шаблони» немає, то опція, найімовірніше, недоступна для вашої країни/регіону. Тоді можна скористатися пошуком у Tik Tok за запитами на кшталт «capcut templates» і в результатах такого пошуку вибрати відповідні шаблони. Правда, слід врахувати, що в цьому випадку музика, що використовується, може бути недоступна при публікації готового відео на інших платформах, крім Tik Tok.

Canva

Ще одна дуже популярна безкоштовна програма для редагування мобільних відео, яка, до речі, доступна також і в веб-інтерфейсі. У Canva шаблони для мобільних відео легко знаходити і використовувати, для цього достатньо в головному меню знайти пункт «Шаблони», а в ньому знайти пункт «Мобільні відео».

У галереї, що відкрилася, можна переглянути варіанти шаблонів для Reels, які доступні як безкоштовно, так і платно (за преміум-підпискою). Кожен шаблон можна редагувати на свій розсуд, вставляючи власні фото або відео, редагуючи текст, додаючи або видаляючи стікери тощо.

Також тут доступний дуже широкий функціонал обробки відео, наприклад, можна налаштувати тривалість кожного кліпу, працювати з шарами, налаштовувати ступінь прозорості кожного елемента, додавати анімації, фільтри, ефекти, щоправда, багато з доступних варіантів працюють тільки з преміум-підпискою.

VistaCreate

Ця програма для Android, як і всі попередні, доступна безкоштовно. Інтерфейс VistaCreate дуже подібний до інтерфейсу Canva. Для пошуку шаблонів, які підходять для Reels, потрібно вибрати пункт «Шаблони» на головному екрані, а потім вибрати варіант Instagram Reels, щоб потрапити в галерею шаблонів.

При роботі з вподобаним шаблоном доступний широкий інструментарій, а також безкоштовна бібліотека фото, відео, стікерів тощо. Готовий ролик можна зберегти у вигляді файлу MP4, який далі можна використовувати для будь-якої платформи.

Як і у випадку з Canva, деякі шаблони та функції їх редагування доступні лише за платною преміум-підпискою, проте безкоштовного інструментарію в цілому цілком достатньо для роботи з «рілсами» як для особистих облікових записів, так і для бізнесу.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7838