Чи можна їсти фастфуд під час схуднення

31.10.2022 09:30

Чи можна їсти фастфуд під час схуднення Правила практично будь-якої дієти для схуднення обов’язково включають категоричну відмову від фастфуду. Але як же важко буває відмовитися від смачної та ситної «швидкої» їжі! Може, все-таки можна зробити виняток? Про те, чи можна їсти фастфуд під час схуднення і який фастфуд на дієті краще вибрати, докладніше йтиметься далі.

Сьогодні слово «фастфуд» стало чи не лайливим, проте якщо розібратися, то в самому явищі фастфуду нічого такого вже страшного немає, а річ лише в тому, що потрібно правильно вибирати «швидкі» страви й дотримуватися міри, коли їх вживаєте. Тому, відповідаючи на запитання про те, чи можна їсти фастфуд під час схуднення, скажемо: «Можна! Але за дотримання низки умов».

Так, по-перше, відмовтеся від тих страв, які готуються у фритюрі та паніруванні. Саме велика кількість жиру, що вбирається продуктами за такого способу приготування, найчастіше й робить фастфуд шкідливим, так що в меню фастфуд-закладу краще віддайте перевагу стравам, які готуються на грилі з мінімумом олії.

По-друге, скажіть тверде «Ні!» солодким газованим напоям. Справа в тому, що в таких напоях міститься дуже багато цукру та, відповідно, калорій, але вони не дають почуття насичення. Крім того, такі напої часто подаються з льодом, а це збільшує апетит.

Нарешті, по-третє, просіть подавати вам необхідні соуси та приправи до вибраної страви окремо, щоби мати можливість контролювати їх вживання. Найчастіше в нешкідливому на вигляд кетчупі або, скажімо, сирному соусі міститься багато вуглеводів, і подібні доповнення роблять навіть дієтичні страви дуже калорійними.

Що ж із фастфуду можна їсти в результаті під час дієти? Ось кілька найбільш поширених варіантів, з яких ви напевно зможете вибрати щось, що підходить саме для вас.

Салат з овочів

Овочеві салати сьогодні є в меню практично будь-якого фастфуду, тому якщо ви, скажімо, зайшли з друзями в подібний заклад, вам зовсім не потрібно дивитися голодними очима, як вони поглинають бургери та картоплю фрі, а достатньо замовити будь-який салат за смаком. Але, зрозуміло, жирної заправки в ньому не повинно бути!

Рол із лавашем чи шаурмою

Тонкий лаваш у поєднанні з відвареним або запеченим м’ясом, свіжими овочами та зеленню, яйцями, консервованою у власному соку або підсмаженою на грилі без олії рибою або нежирним сиром — відмінний вибір для всіх, хто дотримується дієти. Важливо лише попросити прибрати з подібної страви жирні соуси та заправки та, звичайно ж, не вибирати розмір ХХL.

Піца

Фастфуд у багатьох асоціюється лише з бургерами, картоплею фрі й шаурмою, проте піца — це теж справжнісінький фастфуд. І вона може бути низькокалорійною, якщо вибрати тонкий корж, відварене або запечене м’ясо, трохи овочів та сиру. Плюс, зрозуміло, з’їдати потрібно не всю піцу цілком, а лише шматочок чи два.

Суші

Страви японської кухні, зокрема суші, сьогодні надзвичайно популярні у вітчизняних умовах. І це саме той варіант фастфуду, який можна дозволити собі під час схуднення. Тільки, звичайно ж, вибирати і їсти суші теж треба грамотно: нехай це будуть прості варіанти з рису, водоростей норі та риби або морепродуктів, а соєвого соусу, васабі та маринованого імбиру кладіть менше.

Страви з дитячого або дієтичного меню

Сьогодні практично в кожному закладі фастфуду є окреме дитяче чи дієтичне меню (а іноді навіть те й інше). У такому меню, як правило, містяться куди корисніші страви, ніж в основному, адже для їхнього приготування використовуються щадні методи кулінарної обробки — відварювання на пару або запікання. До того ж порції з дитячого або дієтичного меню зазвичай менше стандартних, що не дозволить вам переїсти.

Незважаючи на те, що деякі страви фастфуду цілком можна дозволяти собі під час схуднення, вдаватися до крайнощів і намагатися худнути, вживаючи лише фастфуд, не потрібно. Лікарі застерігають від такого кроку, адже схуднення, яке не зашкодить здоров’ю, має будуватися на здоровому збалансованому харчуванні та помірних фізичних навантаженнях.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7007