ТОП-5 звичок для стрункого тіла

05.12.2022 14:40

ТОП-5 звичок для стрункого тіла У декого фігура струнка від природи, а декому доводиться докладати чимало зусиль для того, щоби досягти бажаної стрункості і її підтримувати. Немає нічого поганого в тому, щоби прагнути стрункости, але для її підтримання треба обирати лише ті методи, які не завдадуть шкоди вашому здоров’ю. Розповідаємо сьогодні про ТОП-5 звичок для стрункого тіла які допомагають не набирати зайву вагу і водночас підтримувати здоров’я.

Щоб залишатися у формі, важливо мати певні звички, які допомагатимуть не переїдати. Іноді для цього доводиться докладати чималих зусиль і буквально «ламати» себе, зате результатом стає не лише заповітна струнка фігура, а й оздоровлення організму. Що це за звички? Що потрібно навчитися робити постійно, щоби зберегти вагу в межах норми? Перелічимо основні варіанти.

Звичка № 1. Розділяти голод та апетит

Про те, що організму потрібна чергова порція їжі, він сигналізує за допомогою почуття голоду. Коли це почуття сильне, людина зазвичай готова з’їсти будь-що, аби загасити голодну «пожежу».

Апетит — це не голод. Це бажання з’їсти щось смачненьке та отримати задоволення. Коли до нас приходить апетит, то хочеться чогось конкретного і, як правило, шкідливого для фігури — копченої ковбаси, чіпсів, тістечок тощо.

Щоб зберігати стрункість, голод і апетит доведеться навчитися розрізняти та розділяти. Якщо їсти саме тоді, коли ви голодні, то значно знижується ризик переїдання та появи зайвих кілограмів.

Звичка № 2. Концентруватися на їжі

Вже давно відомий факт, що сигнал про насичення організму їжею надходить у мозок із запізненням. І ті, хто не зосереджений на процесі під час їжі, легко пропускають той момент, коли організму вже достатньо корисних речовин і калорій.

Ось чому стрункі люди завжди намагаються їсти в спокійній обстановці, неспішно та ретельно пережовуючи їжу. При цьому ні телевізор, ні гаджети, ні комп’ютер, ні книги чи газети відволікають їх від процесу.

Звичка № 3. Їсти те, що смачно

Правильне і здорове харчування багато хто з нас уявляє собі нудним, несмачним, одноманітним. І відразу згадуються варена куряча грудка без солі, «порожня» гречка та «ніяке» листя салату...

Насправді корисна їжа може бути смачною. Вона зовсім не обов’язково мусить бути тільки відвареною або приготовленою на пару, наприклад, запікання або обсмажування на грилі без олії теж дозволене. Також корисну їжу можна й потрібно солити та приправляти спеціями, просто робити це треба дуже помірно, не переборщуючи.

Як же бути із «забороненою» їжею? З усіма неможливо смачними, апетитними та ароматними булочками, тістечками, м’ясними делікатесами, ситними майонезними салатами, а також різним фастфудом? Потішимо вас: їсти все це можна, якщо дуже хочеться, але в суворо обмежених кількостях і обов’язково після повноцінного приймання їжі, щоб не було спокуси з’їсти більше.

Звичка № 4. Регулярно зважуватися

Стежити за своєю вагою — одна з найпоширеніших навичок стрункості. Але робити це потрібно правильно і водночас без фанатизму. Зважуватися досить 1–2 рази на тиждень, найкращий час для зважування — ранок.

Вимірюйте свою вагу натще, щоб результат був максимально об’єктивним. Бажано робити це щоразу приблизно в один і той же час, в одному й тому ж одязі (або без нього). Не забувайте фіксувати показання ваги, щоб точно знати, чи потрібно вам коригувати харчування та фізичні навантаження.

Звичка № 5. Не нудьгувати

Якщо весь час чимось займатися, то ніколи буде нудьгувати й заїдати нудьгу смаколиками. Й одна зі звичок струнких людей — постійно знаходити для себе якісь активності, щоб не сидіти вдома й не мучитися від неробства. Різноманітне дозвілля може включати задоволення для тіла й душі, такі як відвідування сауни, сеанс масажу, похід у театр, відвідування виставки, заняття творчістю.

Пам’ятайте, що якщо в житті не вистачає безпечних задоволень, то дуже скоро з’являється бажання отримати задоволення простим і доступним способом — за допомогою їжі. Тому дуже важливо все ж таки знаходити час на себе й займатися тим, що подобається найбільше.

На цих п’яти варіантах звички стрункості, звичайно, не закінчуються. І вам, якщо хочете бути стрункими, ще корисно навчитися спати досить довго і якісно, щоб організм встигав відновлювати ресурси, а також періодично підраховувати калорійність страв, щоби переконатися в тому, що вона не перевищує допустимі рамки.

Крім того, для стрункості корисна звичка компенсувати дефіцит мікронутрієнтів за допомогою різноманітних вітамінно-мінеральних комплексів. Щоправда, необхідність вживання подібних комплексів та їхні варіанти має підбирати індивідуально лікар після детального обстеження організму.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7264