Що не можна робити після тренування? ТОП-9 заборон

10.03.2023 08:47

Що не можна робити після тренуванняЯкщо ви новачок у фітнесі, ви можете після тренувань зробити кілька помилок, які нашкодять вашому здоров’ю або зведуть нанівець усі ваші старання на ниві набуття бажаної фігури. Пропонуємо вам дізнатися, що не можна робити після тренування, щоб кожне заняття проходило для вас із максимальною користю.

У наш час темп життя дуже високий, тому після тренувань багато хто звик відразу ж повертатися до звичних справ: ще б пак, адже кожна хвилина на рахунку! На жаль, такий підхід не дозволить досягти бажаного результату, оскільки перші години-дві після занять є дуже важливими для грамотного відновлення організму та спалювання калорій. Ось 9 «не можна» для цих кількох годин.

Не можна одразу приступати до інших справ

Після тренування не можна відразу ж хапатися за інші справи: організму потрібно дати час охолонути і «прийти до тями». Тому виділіть собі не менше 5 хвилин після закінчення тренування на те, щоб спокійно походити і нормалізувати дихання і серцевий ритм.

Не можна забувати про розтяжку

Добре, якщо ви займаєтеся з тренером і він обов’язково проведе з вами вправи на розтяжку для відновлення м’язів. Якщо ж ви тренуєтеся самостійно, контроль за розтяжкою — на вашому власному сумлінні. В іншому випадку на вас чекає малоприємний сюрприз у вигляді крепатури.

Не можна забувати про воду

Після тренування необхідно обов’язково компенсувати втрату рідини. Тому не можна забувати пити після тренування. Для цього завжди тримайте під рукою пляшечку із чистою негазованою водою.

Не можна забувати про їжу

Для досягнення оптимальних результатів після тренування дуже важливо правильно та вчасно поїсти. Не можна ані голодувати, ані накидатися на їжу відразу після заняття, а потрібно в середньому через 1–1,5 години після тренування з’їсти білкову їжу.

Не можна забувати про гігієну

Після тренування не можна залишатися в спортивному одязі надовго. За можливості слід відразу ж прийняти душ і переодягнутися в чистий одяг, інакше ваша шкіра «відповість» вам висипаннями та подразненням.

Не можна чіпати обличчя

Навіть якщо руки самі тягнуться почухати ніс або потерти очі, чіпати обличчя відразу після тренування в жодному разі не можна. Пам’ятайте, що ви працюєте з обладнанням, якого до вас торкалося багато людей, тому ви легко можете занести на шкіру якусь інфекцію. Обов’язково вимийте руки та вмийтеся після тренування.

Не можна нагороджувати себе забороненими ласощами

Якщо ви тренуєтеся заради схуднення і до того ж сидите на дієті, після тренування вам не можна нагороджувати себе за здійснений «подвиг» забороненими ласощами на кшталт шматку торта, піци або чипсів. В іншому випадку ваша праця піде нанівець.

Не можна зловживати спортивними напоями

Якщо після тренування переборщити із вживанням спортивних напоїв, то замість користі можна отримати шкоду. Справа в тому, що подібні напої містять велику кількість цукру, і якщо тренування було легким, то цей цукор виявиться зайвим, що негайно позначиться на боках, талії, стегнах. Спортивні напої треба вживати тільки після дійсно інтенсивних та тривалих тренувань.

Не можна відразу лягати спати

Якщо ваше тренування проходить у вечірній час, велика спокуса відразу ж після нього вирушити спати. Але так робити не можна, оскільки організму необхідно дати час на перехід від неспання до сну. У результаті лягати спати після тренування можна не раніше ніж через 2 години.

Як бачите, нічого складного в зазначених заборонах немає, і потрібно лише не забувати й не лінуватися завершувати тренування правильно. Також пам’ятайте, що між тренуваннями обов’язково має бути достатня перерва для відновлення організму, а самі тренування завжди треба будувати так, щоб не навантажувати ті самі групи м’язів кілька днів поспіль.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6509