ТОП-6 видів спорту для ефективного спалювання калорій

10.11.2022 17:22

ТОП-6 видів спорту для ефективного спалювання калорій Усім добре відомо, що для схуднення потрібно спалювати калорії. Традиційно найкращим способом для цього вважається біг, але далеко не всім він підходить та подобається. Як тоді бути? Як можна ефективно спалювати калорії? Ми розповімо вам сьогодні про 6 популярних видів спорту для спалювання калорій із максимальною ефективністю.

Калорії спалюються, коли організм зазнає фізичного навантаження. Процес йде тим інтенсивніше, чим вище і триваліше це навантаження. Наприклад, особливо ефективними для спалювання калорій вважаються різні аеробні види фізичної активності, найвідоміший серед яких — біг.

Біг залучує велику кількість м’язів в організмі, для роботи яких потрібно багато енергії. Цю енергію організм бере з їжі, а також із запасів у жирових відкладеннях — унаслідок цього відбувається схуднення. Усього за годину бігу в середньому темпі зазвичай спалюється від 400 до 600 калорій.

Біг надзвичайно популярний серед тих, хто намагається схуднути, однак у нього є і протипоказання, і ціла низка недоліків. Через це він підходить не всім, а отже, потрібні настільки ж ефективні альтернативи. Й ось деякі найбільш популярні з них.

Скіпінг

Цей різновид спортивних занять більш відомий під звичною назвою «стрибки на скакалці». За допомогою скакалки можна спалити навіть 1000 калорій за годину, щоправда, це залежить від рівня підготовки, інтенсивності тренування та вихідної ваги. Скіпінг, як і біг, підходить не всім, наприклад, якщо є проблеми з колінними суглобами, то можливість занять треба обговорити з лікарем.

Плавання

Плавання залучує всі групи м’язів, розвиває витривалість і допомагає за годину позбутися 800 калорій і більше. Головне — не лінуватися і плавати інтенсивно, роблячи лише невеликі паузи для відпочинку. А ось стиль плавання може бути будь-яким зручним — хоч брас, хоч кроль, хоч батерфляй.

Веслування

Веслувати можна й на справжньому човні, і на спеціальному тренажері; це дасть мінус 700 калорій на годину. Під час веслування тренуються та зміцнюються всі групи м’язів, що корисно не тільки для схуднення, але і для оздоровлення організму загалом.

Стрибки на батуті

Це заняття одночасно і спалює калорії, і надзвичайно веселе. Стрибаючи на батуті, можна спалити приблизно 600 калорій за годину, і розмір батута тут не має значення. Головна перевага такого вибору — позитивні емоції, які дарує своєрідне повернення в дитинство. А коли займатися весело та приємно, то й ухилятися від тренувань бажання немає.

Їзда на велосипеді

Цей вид спорту чудово розвиває витривалість, дає відмінне кардіонавантаження і зміцнює м’язи ніг. Якщо немає можливості займатися на справжньому велосипеді, можна зупинити вибір і на велотренажері. А спалити за допомогою їзди на велосипеді можна приблизно 500–600 калорій на годину.

Кросфіт

Під час кросфіт-тренувань спалювання калорій відбувається особливо інтенсивно, адже за одне заняття доводиться й бігати, і стрибати, і присідати. І в результаті за годину, займаючись кросфітом, вдається позбутися 700 калорій. До того ж тренування не назвеш нудним — за зміною вправ час пролітає непомітно.

Під час схуднення заняття спортом дуже важливі для позбавлення від зайвих калорій, проте користь їхня, звичайно ж, не тільки в цьому. Спалюючи зайвий жир, можна змоделювати контури фігури, зробити живіт, стегна, сідниці, руки та гомілки більш підтягнутими, а талію — тонкою. Ну і, зрозуміло, це дуже корисно для здоров’я всього організму, тому варто знайти саме свій варіант тренувань і займатися і для задоволення, і для користі!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6968