ТОП-5 міфів про догляд за шкірою обличчя

29.11.2022 15:10

ТОП-5 міфів про догляд за шкірою обличчяДоглядати за шкірою, безсумнівно, необхідно. Але, начитавшись та наслухавшись усіляких «рекомендацій», можна випадково зробити не краще, як планувалося, а навпаки лише гірше. Тому зараз ми вам розповімо 5 найпопулярніших міфів про догляд за шкірою обличчя, на які у жодному разі не варто «вестися».

Скільки людей — стільки й думок. Тому варіантів догляду за шкірою обличчя є так багато, що їх просто не перерахувати. Є серед порад з цього приводу, які можна знайти в інтернеті, як корисні, так і не дуже. Також існують міфи, які нібито мають допомогти, але насправді найчастіше все виглядає зовсім інакше. Зрозуміло, що справа може бути в індивідуальних особливостях шкіри, але все ж таки можна виділити 5 основних міфів, яким довіряти точно не варто.

№ 1. Вмиватися на ніч не обов’язково

Вірити в цей міф — дуже велика помилка. Вмиватися на ніч просто необхідно, адже саме вночі відбувається інтенсивні процеси відновлення, так уже влаштований наш організм, але для цього шкіра має бути чистою. Якщо ви протягом довгого часу не вмиватиметеся перед сном, то в майбутньому ваша шкіра страждатиме. Наприклад, вона стане тьмяною, з’являться ранні зморшки, пори стануть розширеними, й навіть можуть почати з’являтися запалення (незалежно від того, підліток ви чи ні).

№ 2. Тональний крем забиває пори

І так, і ні. Якщо ви користуєтеся бюджетним кремом невідомо якої фірми — то так, у його складі може бути все, що завгодно. А якщо ви використовуєте якісний крем від перевіреного виробника — він не тільки не зашкодить вам, але і принесе користь. Хороший тональний крем захищає шкіру від пилу, вітру, сонця тощо, водночас даючи їй можливість дихати.

№ 3. Кількість випитої води ніяк не впливає на зволоженість шкіри

Якраз навпаки — дуже впливає. Можливо, ви помічали, що якщо ви якийсь період часу з тих чи інших причин п’єте мало води, ваша шкіра стає сухою і починає лущитися, навіть якщо вона жирного типу. Це безпосередньо пов’язане з нестачею води в організмі. Тому для гарного самопочуття та гарного зовнішнього вигляду пийте достатньо рідини. Але шкіру потрібно підживлювати не лише зсередини, а й зовні, тому зволожувальні креми ніхто не скасовував, ними також необхідно регулярно користуватися.

№ 4. Антивікова косметика підходить тільки для зрілого віку

Ні. Шкіра кожної людини індивідуальна, і процеси старіння у різних людей можуть починатися в різний час. Хтось уже у 25 помічає перші зморшки, а хтось і в 40 ходить із чистою та гладенькою шкірою. Тому антивіковою косметикою необхідно починати користуватися тоді, коли цього вимагатиме ваша шкіра. Не бійтеся, якщо це станеться зарано, головне — почати вчасно виправляти ситуацію, а не чекати, поки вам виповниться певна кількість років.

№ 5. Користуватися скрабами потрібно 1–2 рази на тиждень

Не зовсім. Насправді все індивідуально. Частота використання залежить від вашого типу та стану шкіри. Якщо ви бачите, що одного разу на тиждень вам не достатньо, то можете використовуватися скрабом хоч кожен день, тільки в такому випадку все ж таки бажано віддати перевагу засобам із дрібними частинками, простіше кажучи — гомажу, щоб не стерти геть захисний шар шкіри. Так що користуйтеся ексфоліантами стільки, скільки буде комфортно для вашої шкіри.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6858