Як доглядати за шкірою рук взимку

15.12.2022 12:25

Як доглядати за шкірою рук взимкуУ холодну пору року шкіра рук часто стає сухою і лущиться через вплив низьких температур та холодного вітру надворі й сухого повітря в приміщенні, а якщо регулярно забувати надягати рукавички, на руках можуть навіть з’явитися болючі тріщини. Але всього цього можна уникнути, якщо знати, як доглядати за шкірою рук взимку.

Шкіра рук взимку часто страждає навіть більше, ніж шкіра обличчя. За обличчям ми звикли доглядати щодня, наносячи на нього зволожувальні, поживні та захисні креми, а про шкіру рук чомусь часто забуваємо, не надаючи їй належного догляду.

Практично всі ми щодня стикаємося з використанням засобів побутової хімії та водопровідною водою. Ці два чинники сильно впливають на здоров’я та гарний зовнішній вигляд шкіри рук, а взимку до них додається ще й морозне сухе повітря. Тому не дивно, що в зимовий час шкіра на руках стає особливо сухою і лущиться.

Для того щоб ваші ручки навіть узимку були м’якими, ніжними та красивими, необхідно регулярно дотримуватися певних правил, які ми вам далі опишемо.

Мийте руки якісним милом

Часте миття рук із милом — запорука здоров’я, особливо взимку, коли «ходять» сезонні ГРВІ. Але, на жаль, мило може сушити шкіру, тому до його вибору треба ставитися відповідально. Користуйтеся лише якісним натуральним милом, до складу якого входять олії, натуральні екстракти, гліцерин, соки рослин тощо. Ці компоненти допомагають шкірі втримувати вологу й на додаток пом’якшують її.

Креми для рук

Щодня треба декілька разів наносити на руки зволожувальні чи поживні креми. Робіть це перед кожним виходом надвір і перед сном. Якщо впродовж дня ви відчуваєте, що ваша шкіра надто суха, теж нанесіть крем. Не важливо, скільки саме разів на день ви його додатково нанесете, головне — щоб вашій шкірі було комфортно. Тому завжди рекомендується мати із собою тюбик крему для рук, щоб можна було ним скористатися в будь-який момент.

Рукавички

Взимку обов’язково носіть рукавички. Виходячи на вулицю, не забудьте взяти їх із собою і одягнути, тому що холодне морозне повітря сильно сушить шкіру рук, спричиняючи появу лущень і тріщинок. Крім того, під час прибирання квартири та особливо миття посуду надягайте спеціальні гумові або нітрилові рукавички. Вони убережуть не лише шкіру рук, а й нігті від шкідливого впливу хімічних компонентів у складі засобів для прибирання та миття посуду. А якщо ви категорично проти рукавичок для прибирання, віддайте перевагу натуральній побутовій хімії (наприклад, з пробіотиками), тому що вона набагато м’якше впливає на шкіру та нігті.

Скраб

Регулярна ексфоліація шкіри позбавляє її відмерлих клітин, пилу та інших забруднень. Для цієї мети можна використовувати звичайнісінький скраб для тіла — він відмінно підійде і для рук. Після використання скрабу шкіра набагато легше сприймає креми та рослинні олії, унаслідок чого ефект від їхнього застосування буде набагато більш вираженим. Також проведення такої процедури покращує мікроциркуляцію крові, що сприяє кращому надходженню поживних речовин у всі шари шкіри. Але не можна використовувати скраб, якщо на шкірі є тріщини та інші мікротравми — спочатку дайте їм зажити.

Додаткові процедури

Один-два рази на тиждень робіть різні додаткові процедури для шкіри рук, наприклад, ванни, маски, обгортання, парафінотерапію і так далі. Можна навіть вдатися до салонних процедур зволоження та пом’якшення шкіри рук, зараз список таких процедур досить широкий.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6898