Як правильно мити волосся після нарощування

25.04.2023 08:53

Як правильно мити волосся після нарощуванняНарощування волосся дозволяє перетворити коротку стрижку на довгу всього за пару годин, а результатом можна насолоджуватися до 2–3 місяців. Однак цей термін може суттєво скоротитися, якщо не знати, як правильно мити волосся після нарощування. Ось чому сьогодні ми вам розповімо, які особливості миття голови при нарощеному волоссі.

Сьогодні поширені кілька технологій нарощування, які відрізняються одна від одної насамперед способом кріплення додаткових пасм до «рідного» волосся. Серед усіх методів найбільш популярним вважається гаряче капсульне нарощування, яке зазвичай називається в побуті італійським.

При гарячому капсульному нарощуванні пасма кріпляться до натурального волосся за допомогою «клею» на основі кератину: такий клей плавиться спеціальними щипцями, після чого пасмо надійно фіксується на корінні власного волосся. Отримані після застигання клею капсули мають дуже маленький розмір і непомітні, а тому практично не доставляють жодних незручностей.

В італійського методу нарощування волосся безліч переваг, а саме волосся виглядає максимально природно, тому популярність цієї технології цілком зрозуміла. Проте все ж таки є одне «але»: мити голову з нарощеним на капсулах волоссям дещо складніше, ніж зазвичай.

Це пов’язано з тим, що, по-перше, якщо в складі шампуню будуть міститися агресивні мийні інгредієнти, то капсули можуть пошкодитися або навіть зруйнуватися, що призведе до потреби в передчасній корекції нарощування. А по-друге, якщо в шампуні будуть присутні силікони для забезпечення гладкості волосся, то капсули можуть «сповзти» з місця фіксації, і це знову-таки вимагатиме передчасної корекції.

Крім того, мити волосся після нарощування треба лише теплою водою і в природному вертикальному положенні (тобто стоячи під душем). Наносити шампунь треба акуратно, розподіляючи його за напрямом росту волосся. Волосся вкрай небажано сильно терти і м’яти, а досить лише злегка помасажувати.

Змивати шампунь треба також дуже акуратно; видаляти зайву вологу з волосся потрібно за допомогою м’якого рушника обережними рухами, що промокують. Волосся не можна загортати в рушник на кшталт тюрбану, а потрібно дати йому висохнути на повітрі природним шляхом.

Відразу після миття волосся в жодному разі не можна розчісувати. Якщо необхідно використовувати кондиціонер або спрей для полегшення розчісування, наносити його можна тільки на довжину, уникаючи попадання на коріння волосся. Використовувати для сушіння волосся фен можна, проте треба обов’язково захистити волосся від термодії спеціальними засобами.

Важливо пам’ятати, що мити волосся після процедури нарощування можна не раніше ніж через 48 годин. Надалі частота миття волосся може бути індивідуальною, проте не частіше одного разу на два дні, інакше це може сильно скоротити термін носіння нарощених пасм. Водночас дуже важливо знайти баланс і не впасти в іншу крайність, адже й надто нечасте миття голови не принесе користі: брудні та сальні пасма виглядають аж ніяк не красиво і спричиняють відчутний дискомфорт.

Миття волосся після нарощування за іншими технологіями, крім італійської, не сильно відрізняється від вищеописаного, однак у кожному випадку можуть бути свої нюанси. Наприклад, при стрічковому нарощуванні для миття голови не можна використовувати шампуні, бальзами й маски для волосся, що містять спирт.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7343