Як підстригти чубчик самостійно

03.05.2023 09:03

Як підстригти чубчик самостійноЧубчик є чудовою прикрасою для багатьох видів зачісок. Але коли волосся відростає, він стає довшим або зовсім втрачає форму, а відвідати вчасно перукаря, щоби підрівняти чубчик, іноді просто немає можливості. Сьогодні ви дізнаєтеся про те, як підстригти чубчик самостійно в домашніх умовах.

Чубчик — здавалося б, простий елемент зачіски, який, тим не менш, здатний змінити ваш образ до невпізнанності. До того ж, чубчик може допомогти приховати недоліки обличчя або, навпаки, підкреслити «сильні сторони». Він буває різним за формою, довжиною та щільністю. Який вибрати — вирішувати вам, але в будь-якому випадку за ним потрібно буде доглядати.

Чубчик — одна з перших речей, які зазвичай помічають при погляді на людину, тому його необхідно підтримувати в доброму стані. Варто врахувати те, що він швидше за решту волосся стає жирним через регулярний контакт зі шкірою чола, тому подбайте про те, щоб він завжди була чистим. Також чубчик, який уже сильно відріс і виглядає неохайно чи навіть лізе в очі, заважаючи дивитися, необхідно терміново підрізати й надати бажану форму.

Для того щоби підстригти чубчик, не обов’язково відвідувати перукаря, але якщо ви впевнені, що у вас не вистачить уміння зробити це правильно, тоді краще дійсно звернутися до фахівця. Ну а для тих, хто впевнений у власних силах, пропонуємо варіанти того, як підрівняти чубчик самостійно, не виходячи з дому.

Насамперед вам знадобляться ножиці. Ножиці мають бути максимально гострими, щоб волоски легко відрізалися. Якщо ви хочете профілірувати чубчик, то візьміть ще і спеціальні ножиці для філірування. Також потрібно подбати про хороше освітлення — не приступайте до стрижки чубчика в напівтемряві, оскільки так ви можете зіпсувати стрижку.

Якщо у вас уже є чубчик і він рівний, то перед тим, як його підстригати, трохи змочіть волосся водою. Так вам буде легше зістригати зайве. Але врахуйте, що мокре волосся стає трохи довшим через обтяження водою, тому, підстригаючи чубчик, робіть край приблизно на сантиметр нижче бажаного. Далі затисніть розташоване посередині невелике пасмо між пальцями і відріжте унизу смужку волосся, намітивши потрібну довжину. Відрізайте решту чубчика, орієнтуючись на довжину цього пасма.

Якщо у вас немає чубчика і ви хочете його зробити, спочатку змочіть волосся. Потім пасма, з яких ви плануєте зробити чубчик, відокремте від загальної маси волосся. Для цього використовуйте затискачі або широкі заколки. Після того як ви це зробили, надайте чубчику бажану форму та розмір. Але в таких випадках рекомендується робити його трохи довше запланованого, щоби в разі потреби можна було виправити недоліки.

Зрізаючи волосся, ножиці треба тримати під кутом 45°, оскільки якщо тримати їх під прямим кутом (як це зазвичай роблять ті, хто не має досвіду підстригання волосся), то пасма ковзатимуть по лезу ножиць, і вам буде набагато складніше зробити чіткий край.

Якщо ви хочете підстригти чубчик на бік, то порядок дій такий:

  1. Намітьте бік, на який падатиме чубчик.
  2. Зафіксуйте чубчик у пальцях або гребінці і, просуваючись повільно та акуратно, відріжте волосся. Тримати при цьому ножиці необхідно також під кутом 45°.
  3. Відстригайте потроху, щоб не ходити потім із занадто коротким чубчиком.

Після завершення стрижки висушіть чубчик і оцініть результат. Якщо десь вибиватимуться окремі пасма, буде нерівний контур або занадто велика довжина — просто візьміть ножиці та виправте до бажаного результату. Мочити волосся при цьому не обов’язково, такі дрібні деталі навпаки краще підправляти на сухому волоссі.

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6775