Як відмовитися від шоколаду

08.06.2023 08:59

Як відмовитися від шоколадуШоколад має неабияку користь, але лише в тому випадку, якщо вживати його помірно. Якщо ж і дня не виходить прожити без шоколадки або хоча б шоколадної цукерки, то шоколад може почати шкодити, причому не лише фігурі. Про те, як відмовитися від шоколаду або хоча б зменшити його вживання, йтиметься докладніше далі.

Шоколад належить до найсмачніших ласощів, і багато хто настільки сильно його любить, що їх навіть називають шокоголіками. Але є випадки, коли шоколад не можна вживати. Наприклад, при серцево-судинних захворюваннях, при цукровому діабеті, при вагітності (через алергенність шоколаду), при деяких захворюваннях шлунково-кишкового тракту, таких як гастрит. Крім того, є випадки, коли вживання шоколаду потрібно зменшити. Насамперед це стосується випадків ожиріння, підвищеної жирності шкіри та вугрових висипань, свербіння та кропив’янки після переїдання шоколаду.

На жаль, якщо просто взяти і сказати собі, що ви більше не їстимете шоколад, то, швидше за все, такої заборони вам вистачить буквально на пару днів. А за найменшої нагоді ви знову повернетеся до улюблених ласощів. Тому є кілька простих хитрощів, які допоможуть вам утримуватися від спокуси з’їсти шоколад і обійтися без болісної «ламки».

Заберіть шоколад якнайдалі

Якщо ви знатимете, що в «заначці» у вас лежить шоколадка, вас буквально магнітом притягатиме до неї. Тому зробіть так, щоб жодних шоколадних запасів не було під рукою — ні вдома, ні на роботі. І швидше проходьте повз відділи солодощів у супермаркетах, щоб шоколад «випадково» не опинився у вашому кошику.

Попросіть близьких не спокушати вас шоколадом

Коли хтось із близьких апетитно хрумкає шоколадкою прямо у вас під носом, вам, звичайно ж, важко утриматися від спокуси з’їсти хоча б шматочок. Так що обов’язково попросіть близьких не наражати вас на зайву спокусу і їсти шоколад, коли вас немає поруч.

Замінюйте шоколад іншими солодощами

Якщо перед вами стоїть завдання відмовитися саме від шоколаду, ви в моменти «нападів» бажання його з’їсти можете спробувати замінити шоколад будь-якими іншими солодощами. Тільки, звичайно ж, краще це було б щось корисне, адже в тістечках і тортах хорошого теж мало.

Не заїдайте шоколадом голод

Шоколад допомагає швидко втамувати голод, тому багатьом так подобається їм перекушувати. Але якщо ви хочете відмовитися від шоколаду, знайдіть інші продукти для перекушування, а ще краще — сядьте та повноцінно поснідайте, пообідайте або повечеряйте. У вашому раціоні має бути достатня кількість білків, жирів та вуглеводів, щоб вас не тягнуло заповнювати нестачу за допомогою шоколаду.

Не захоплюйтеся солоною їжею

Після вживання солоних страв потреба організму в глюкозі зростає, від чого починає тягнути на солодке загалом і шоколад зокрема. Щоб знизити в цьому випадку потяг до шоколаду, потрібно уникати переїдання солоних продуктів.

Не забороняйте собі їсти шоколад

Це здається протиріччям, але насправді чудово працює: як тільки ви перестанете вважати шоколад забороненим продуктом, який можна дозволити собі хіба що у свята, ви вже не захочете їсти його у великих кількостях. І поступово бажання їсти шоколад взагалі зійде нанівець.

Їжте тільки якісний шоколад

Якщо вам важко відразу взяти і відмовитися від шоколаду, можна схитрувати. Спробуйте купувати тільки по-справжньому якісний гіркий шоколад, який не містить жодних добавок. Такого шоколаду навіть найбільший любитель солодощів не зможе з’їсти багато за всього бажання. А якщо врахувати, скільки він коштує, то досить скоро ви з подивом виявите, що почали їсти шоколад набагато рідше без суворих обмежень і заборон.

Звичайно, повністю відмовитися від шоколаду досить складно, якщо до цього багато років ви їли його в необмежених кількостях. Але нічого неможливого немає, тому якщо ви поставите конкретну мету й не пошкодуєте сил і часу для її досягнення, у вас обов’язково все вийде!

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/6553