Канекалон: що це та як користуватися

14.06.2023 14:41

Канекалон: що це та як користуватисяЗачіски з канекалоном сьогодні дуже популярні завдяки їхній яскравості та незвичайності. Але що саме є канекалон? Як ним користуватися в домашніх умовах? Як самостійно вплести канекалон у волосся? Відповіді на всі ці питання давайте дізнаємось прямо зараз.

«Канекалон» (Kanekalon) — це торгове найменування модифікованого акрилового синтетичного волокна, відомого також як модакрил і представленого світу в 1957 році японською корпорацією Kaneka. Завдяки тому, що модакрил м'який на дотик, а його текстура схожа на текстуру людського волосся, таке волокно знайшло широке застосування у виробництві перук та різних видів накладних пасм.

Перуки, шиньйони та накладні коси з волокон Kanekalon стали популярними у всьому світі в 1970-х роках, їх активно використовували у своїх показах провідні модні будинки, а також вони з'являлися на фото у модних журналах. А з 1980-х років почала поширюватися мода на плетіння африканських кісок із цими волокнами

Сьогодні канекалоном називають не тільки власне японське фірмове волокно, а й у цілому всі штучні пасма з модакрилу (і не тільки). Їхньою відмінністю в даний час є, як правило, особливо яскраві, «неонові» кольори, а також здатність повертатися до заданої на виробництві формі. Найбільш популярні в даний час всілякі плетіння з канекалоном, де штучне волокно служить для подовження зачіски, надання їй об'єму і, звісно, яскравого акценту в образі.

Найзатребуваніші зачіски з канекалоном — це афрокосички, брейди (боксерські коси), афрохвіст, де-дреди, афрокудрі та сенегальські коси. Але при необхідності штучні пасма можна використовувати і для інших зачісок на основі різних видів плетіння. Найчастіше послуги створення зачісок з канекалоном доступні у професійних перукарів, але в домашніх умовах також можна зробити подібні зачіски - все залежатиме від ваших умінь та навичок.

Наприклад, найчастіше самостійно заплітаються боксерські коси з канекалоном. Ця зачіска виконується із застосуванням техніки плетіння «зворотна французька коса», відомої також як «зворотний колосок». І якщо ви вмієте виконувати подібне плетіння, то і з боксерськими косами з канекалоном ви зможете впоратися легко.

Розділіть волосся на 2 рівні частини центральним вертикальним проділом. Одна частина буде робочою, а другу поки що зафіксуйте гумкою або шпилькою і відсуньте убік. Візьміть канекалон і відокремте для кожної коси по 1 пасму бажаної товщини. Почніть плетіння з одного боку, відокремивши трикутним проділом праворуч або ліворуч від центру чола невелике пасмо. Зафіксуйте тонкою силіконовою гумкою.

Візьміть пасмо канекалона, просмикніть його в спеціальну гнучку петлю для зачісок (широку). Притримуючи канекалон руками, загострений кінчик петлі вставте посередині раніше відокремленого пасма волосся і акуратно протягніть петлю крізь пасмо: утримуйте один кінець канекалона рукою, а інший витягніть з протилежного боку. Розрівняйте канекалон так, щоб справжнє волосся опинилося під ним.

Використовуйте отримане пасмо з канекалоном як «стартове» для вашого плетіння. Почніть плести зворотну французьку косу, щоразу підплітаючи справжнє волосся з нижньої сторони коси і набираючи для цього пасма по черзі то ліворуч, то праворуч. Виконуйте плетіння щільно, добре натягуючи пасма і притискаючи їх до голови. Плетіть косу до потрібної довжини, за бажанням залишивши в кінці вільні «пензлики». Зафіксуйте плетіння гумками, кінчики канекалона за необхідності підріжте, щоб зробити їх рівними. Повторіть для іншої частини волосся.

Готові боксерські коси з канекалоном при правильному плетінні можуть триматися від 2 до 5 днів або до найближчого миття голови. Але, звісно ж, після сну зачіска може виглядати вже не так акуратно, тому рекомендується спати в сіточці для волосся або, наприклад, у бандані, щоб продовжити «життя» косам.

У випадках, коли канекалон використовується для більш складних зачісок, наприклад, дредів або афрокос, термін носіння може становити від кількох тижнів до кількох місяців тож логічним є запитання про те, як мити волосся з канекалоном? На щастя, це не є особливою проблемою, при цьому використовувати для миття голови в такій ситуації можна свій звичайний шампунь, але без кондиціонера або бальзаму.

Шампунь слід трохи розбавити водою, збити в піну і лише потім нанести на шкіру голови. Далі потрібно обережно помасажувати голову, приділяючи увагу простору між косами, і змити шампунь теплою проточною водою. Для сушіння волосся після миття можна потім використовувати фен, проте температура має бути не надто високою. Оптимальна частота миття - раз на 7-10 днів, але все залежить, ясна річ, від індивідуальних особливостей волосся.

Якщо зачіска з канекалоном складна і виконувалася майстром-перукарем, то щоб розплести її, найкраще звернутися за допомогою до того ж майстра: він знає, як зробити це максимально швидко та акуратно. Якщо ж зачіска проста, то можна розплести канекалон і самостійно - як звичайні коси. Тільки дійте обережно, не намагайтеся будь-що розплутати вузлики, якщо вони з'явилися.

Після зняття канекалону рекомендується ретельно вимити голову, нанести поживний та зволожуючий бальзам або маску для волосся. Повторно зробити зачіску з канекалоном бажано не раніше, ніж за кілька тижнів, щоб волосся встигло «відпочити».

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7556