5 способів запобігти ознакам передчасного старіння шкіри

28.07.2023 09:04

5 способів запобігти ознакам передчасного старіння шкіриСтаріння — це неминучий процес, який неможливо зупинити. У певний момент життя всім доводиться мати справу зі зморшками, в’ялою шкірою та іншими ознаками старіння. Але є хороші новини: ці ознаки можна відстрочити, якщо ретельно доглядати за шкірою. Пропонуємо дізнатися про п’ять способів запобігти ознакам передчасного старіння шкіри.

Захистіть свою шкіру від сонця

УФ-випромінювання є одним із ключових чинників передчасного старіння шкіри. Щоб звести до мінімуму його вплив на шкіру, треба користуватися сонцезахисними засобами цілий рік, а не тільки влітку. Зволожувального крему з SPF може бути достатньо взимку, але як тільки настане літо, ви маєте почати наносити сонцезахисний крем перед виходом на сонце. Для додаткового захисту можна надягти капелюх із широкими крисами, який триматиме ваше обличчя в тіні.

Відмовтеся від шкідливих звичок

Куріння, вживання алкоголю та дієта, що містить багато цукру та нездорових жирів, можуть значно прискорити старіння шкіри. Куріння спричиняє тьмяний колір обличчя та пошкоджує колаген і еластин у шкірі, а алкоголь зневоднює шкіру, змушуючи вас виглядати старше.

Ми розуміємо, що вести абсолютно здоровий спосіб життя важко, але якщо ви хочете виглядати молодо, вам обов’язково треба зменшити споживання алкоголю, почати харчуватися здоровіше й хоча б спробувати кинути палити. Час від часу можна дозволити собі випити келих вина або з’їсти улюблений десерт, але не варто цим надто захоплюватися.

Висипайтеся

В англійській мові є вираз beauty sleep — «сон для краси», і придумали його не просто так. Під час сну ваша шкіра регенерує і виробляє колаген, який відповідає за її підтягнутість і еластичність. Якщо ви не висипаєтеся, ваша шкіра просто не встигає відновити свій природний захисний бар’єр. Тож, будь ласка, знайдіть спосіб спати більше та краще, і, можливо, почніть використовувати засоби для нічного догляду за шкірою, які допоможуть вашій шкірі краще відновитися.

Також варто пам’ятати, що положення під час сну може вплинути на вашу шкіру. Якщо ви спите на боці або на животі, ваше обличчя може бути втиснуте в подушку, що призведе до утворення передчасних зморшок на шкірі. Щоб цього не сталося, намагайтеся спати на спині.

Добре зволожуйте шкіру

З віком шкірі стає важче утримувати вологу; зневоднення є однією з перших ознак старіння шкіри. Щоб ваша шкіра виглядала молодою та сяючою, треба зробити так, щоби вона завжди залишається зволоженою. Це означає а) пити достатню кількість води і б) використовувати зволожувальний крем принаймні двічі на день.

Є три основних типи активних інгредієнтів, які містяться у зволожувальних засобах для шкіри: зволожувачі, пом’якшувачі (емоленти) та оклюзиви. Зволожувачі (гліцерин, гіалуронова кислота, сечовина) притягують вологу до шкіри, пом’якшувачі (сквален, рослинні олії, жирні спирти) утримують її, а оклюзиви створюють на поверхні шкіри захисний шар. Хороший зволожувальний засіб має містити як зволожувачі, так і пом’якшувачі.

Будьте ніжними до своєї шкіри

Подразнення та механічні пошкодження призводять до передчасного старіння шкіри, тому важливо бути максимально ніжним до шкіри. Уникайте засобів для догляду за шкірою, які можуть спричинити подразнення, таких як засоби для вмивання на основі сульфатів або агресивні скраби; не тріть і не розтягуйте шкіру; не вмивайтеся надмірно гарячою або холодною водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1109