6 домашніх ополіскувачів для здорового та блискучого волосся

31.07.2023 09:01

6 домашніх ополіскувачів для волоссяЯкщо ваше волосся стало тьмяним, чудовою ідеєю може бути використання ополіскувача для волосся після миття і використання кондиціонера: ополіскувачі допомагають розгладити кутикулу волосся, збалансувати pH шкіри голови, запобігти появі лупи та надати волоссю додаткової сили та блиску. Пропонуємо кілька рецептів простих домашніх засобів для ополіскування волосся, які допоможуть вам зробити ваше волосся абсолютно неймовірним.

Ополіскувач для волосся з яблучним оцтом

Це, мабуть, найпопулярніший рецепт домашнього ополіскувача для волосся. Хоча яблучний оцет має досить різкий запах, переваги ополіскувача для волосся з оцтом для багатьох переважують цей незначний недолік. Він допомагає видалити з волосся залишки стайлінгових засобів, балансує pH шкіри голови та робить волосся надзвичайно блискучим. Щоб зробити оцтовий ополіскувач для волосся, просто розведіть 2–4 столові ложки яблучного оцту у 2 склянках води. Використовуйте засіб один або два рази на місяць, щоб зберегти волосся гладеньким і блискучим.

Аюрведичний ополіскувач для волосся

Якщо ви прихильник традиційної аюрведичної медицини, спробуйте цей чудовий ополіскувач для росту волосся. Він запобігає появі лупи та «ефекту кульбаби», зміцнює коріння волосся, запобігає ламкості та посіченим кінчикам. Доведіть 2 склянки води до кипіння і додайте 1 чайну ложку порошку шикакай, 1 чайну ложку порошку рітхи та 1 чайну ложку порошку амли. Кип’ятіть розчин приблизно 15 хвилин; зніміть із вогню, дайте ополіскувачу охолонути і процідіть. Використовуйте ополіскувач після кожного миття волосся, але майте на увазі, що амла може фарбувати світле волосся.

Ополіскувач для волосся з розмарином і чебрецем

Розмарин і чебрець століттями використовувалися як у кулінарних цілях, так і як лікарські трави. Завдяки своїм антисептичним властивостям вони допоможуть зберегти шкіру голови чистою та здоровою. Щоб зробити ополіскувач для волосся з розмарином і чебрецем, помістіть 1 столову ложку свіжого листя розмарину і 1 столову ложку свіжого листя чебрецю (або половину кількості сухого листя кожної рослини) у жаростійку миску й залийте листя 2 склянками окропу. Дайте настоятися, поки вода не охолоне, потім процідіть рідину й перелийте її в пляшку для подальшого використання.

Ополіскувач для волосся із чаєм/кавою

Чай і кава багаті на корисні для волосся антиоксиданти. Вони діють як природний кондиціонер для волосся і додають блиску. Однак вони, як і амла, фарбують волосся, тому ополіскувачі для волосся із чорним чаєм і кавою підходять тільки брюнеткам. Тож, якщо у вас темне волосся, варто спробувати. Заваріть чашку міцної кави або чаю, дайте охолонути до кімнатної температури, розбавте водою і цим розчином ополіскуйте волосся після кожного миття голови.

Ополіскувач для волосся з лимонним соком

Цей ополіскувач для волосся, навпаки, ідеальний для білявок, оскільки лимонний сік має освітлювальні властивості. Він допомагає контролювати вироблення шкірного сала в шкірі голови та довше зберігає відчуття свіжості та чистоти волосся. Змішайте ¼ склянки свіжовичавленого лимонного соку (щоб отримати таку кількість, вам знадобиться вичавити сік із 3 або 4 лимонів) з 2 склянками теплої води. Отриману суміш нанесіть на голову після миття голови, потім промийте волосся проточною водою.

Ополіскувач для волосся з рисовою водою

Упродовж століть азійські жінки використовували рисову воду для миття обличчя та полоскання волосся. Рисова вода робить волосся більш слухняним, не дає волоссю пушитися і запобігає ламкості та посіченим кінчикам. Найбільша перевага ополіскувача для волосся з рисовою водою полягає в тому, що він є побічним продуктом приготування рису! Щоби його зробити, відваріть 3 чайні ложки рису в 1 склянці води до готовності. Процідіть воду, дайте їй охолонути й нанесіть її на волосся після миття голови. Залиште рисову воду на волоссі на 10 хвилин, потім використайте кондиціонер, як зазвичай.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1105