5 дивовижних домашніх масок для обличчя з медом

01.08.2023 09:03

5 дивовижних домашніх масок для обличчя з медомМед має широкий спектр корисних властивостей для шкіри: він допомагає підтримувати оптимальний рівень зволоженості, забезпечує шкіру поживними речовинами, запобігає появі прищів завдяки своїм антимікробним і протизапальним властивостям, м’яко відлущує відмерлі клітини та вирівнює тон шкіри, повертаючи їй здорове сяйво. Щоби особисто переконатися в його корисних властивостях, спробуйте ці дивовижні домашні маски для обличчя з медом.

Медова маска для обличчя від пігментації

Ця домашня маска для обличчя складається з трьох потужних інгредієнтів, які борються з гіперпігментацією та освітлюють шкіру: меду, куркуми та лимонного соку. Крім того, мед і куркума допомагають запобігти появі прищів завдяки своїм протизапальним і антибактеріальним властивостям, а лимонний сік діє як м’який пілінг завдяки лимонній кислоті.

У невеликій мисці змішайте столову ложку меду, столову ложку куркуми та столову ложку свіжовичавленого лимонного соку. Якщо суміш занадто густа, додайте трохи води. Нанесіть маску на ділянки обличчя з гіперпігментацією, залиште на 3 хвилини та змийте. Щоби побачити результати, треба наносити маску принаймні двічі на тиждень упродовж місяця. Майте на увазі, що не можна наносити маску на все обличчя, оскільки це може спричинити подразнення шкіри.

Протизапальна медова маска для обличчя

Ця заспокійлива маска для обличчя спеціально розроблена для зменшення почервоніння шкіри, боротьби із запаленням, боротьби з вільними радикалами та прискорення загоєння пошкодженої шкіри. Найголовніше в цій масці те, що вона вважається безпечною для чутливої шкіри (хоча однаково слід про всяк випадок спробувати її на невеликій ділянці шкіри, щоби переконатися у відсутності індивідуальної реакції).

Змішайте столову ложку меду, чайну ложку порошку матча й чайну ложку легкої рослинної олії (наприклад, солодкого мигдалю, жожоба або виноградних кісточок). Добре перемішайте, щоб отримати однорідну пасту. Нанесіть маску на обличчя, залиште на 15 хвилин, змийте теплою водою.

Медова маска для боротьби із жирністю обличчя

Головне завдання такої маски — контролювати жирність шкіри. Вона містить мед, який розщеплює надлишок шкірного жиру, глину, яка вбирає жир і ніжно відлущує мертві клітини, і яблучний оцет, який контролює виділення жиру. Усі три інгредієнти також мають антибактеріальні властивості, тому допомагають запобігти появі вугрів.

Змішайте чайну ложку меду, чайну ложку яблучного оцту й чайну ложку косметичної глини (каоліну, бентоніту, мултані міті тощо). Ретельно розмішайте до однорідності, нанесіть на обличчя, через 15 хвилин змийте теплою водою і ополосніть обличчя прохолодною водою.

Поживна медова маска для обличчя

Якщо ваша шкіра потребує додаткового живлення, спробуйте цю маску, багату на поживні та зволожувальні інгредієнти. Вони забезпечать вашу шкіру вітамінами, мінералами, жирними кислотами та іншими поживними речовинами, необхідними для збереження її здоров’я, а також допоможуть шкірі утримувати вологу.

Візьміть половину стиглого авокадо, вийміть м’якоть і розімніть виделкою. Додайте столову ложку меду і трохи вівсяних висівок, добре перемішайте й нанесіть на обличчя. Залиште маску на 15 хвилин, потім змийте теплою водою.

Зволожувальна медова маска для обличчя

Ця маска ідеально підходить для догляду за сухою та тьмяною шкірою. Мед — відмінний зволожувач, який витягує вологу з повітря та допомагає затримати її в шкірі; авокадо забезпечує шкіру вітамінами й жирними кислотами; йогурт містить молочну кислоту, яка м’яко відлущує відмерлі клітини та стимулює оновлення шкіри.

Розімніть м’якоть стиглого авокадо до однорідної текстури без грудочок. Змішайте столову ложку подрібненого авокадо із чайною ложкою несолодкого йогурту без наповнювачів до однорідності, потім додайте 2 чайні ложки меду та знову перемішайте. Нанесіть маску на обличчя, залиште на 20 хвилин, змийте та нанесіть зволожувальний крем.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1104