5 масок для обличчя з авокадо своїми руками для сяйва шкіри

02.08.2023 09:01

5 масок для обличчя з авокадо своїми руками для сяйва шкіриАвокадо вважається суперфудом, оскільки воно містить різномаїття поживних речовин, таких як ненасичені жири, провітамін А, вітаміни С, Е та К, вітаміни групи В та мінерали (кальцій, залізо, магній, марганець, фосфор, калій, натрій та цинк). Через високий вміст поживних речовин авокадо також є популярним інгредієнтом домашніх масок для обличчя. Пропонуємо рецепти домашніх масок для обличчя з авокадо, які зроблять вашу шкіру гладенькою та повернуть їй здорове сяйво.

Суперзволожувальна маска для обличчя з авокадо

Авокадо багате на корисні жири, які допомагають шкірі відновити оптимальний рівень зволоженості й запобігають зневодненню. Окрім авокадо, ця маска містить мед, який заспокоює шкіру та знімає запалення, йогурт, який освітлює шкіру, та лимонний сік, який має антиоксидантну дію та повертає шкірі здорове сяйво.

Розріжте стигле авокадо навпіл, вийміть кісточку й помістіть м’якоть у блендер. Додайте 1/3 склянки натурального йогурту без цукру та наповнювачів, столову ложку лимонного соку (бажано свіжовичавленого) і 2 чайні ложки меду. Змішайте всі інгредієнти до однорідності. Нанесіть суміш на чисту суху шкіру обличчя та шиї та залиште на 20 хвилин. Змийте теплою водою і нанесіть ваш звичайний тонік і зволожувальний крем.

Відлущувальна маска для обличчя з вівсянки та авокадо

Це маска для обличчя 2 в 1, яка м’яко відлущує шкіру та допомагає зберегти її зволоженою. Вона ідеально підходить для холодних місяців, коли ваша шкіра потребує дуже делікатного відлущування та додаткового живлення. Як ви могли здогадатися, маска містить овес, який очищає відмерлі клітини з поверхні шкіри, й авокадо, яке забезпечує шкіру поживними речовинами та утримує вологу.

Покладіть м’якоть половини стиглого авокадо в невелику миску й розімніть виделкою до однорідності. Подрібніть столову ложку вівса в кухонному комбайні та змішайте з пюре з авокадо. Додайте столову ложку меду, чайну ложку кокосової олії, чайну ложку лимонного соку та 2 краплі ефірної олії на ваш вибір (наприклад, ромашки, лаванди або чайного дерева). Добре перемішайте до однорідності. Нанесіть суміш на шкіру, залиште на 20 хвилин, ніжно помасажуйте обличчя кінчиками пальців і змийте маску теплою водою.

Поживна маска для обличчя з авокадо та бананом

Якщо ваша шкіра потребує додаткового догляду, ви обов’язково маєте спробувати цю маску. Вона складається лише з двох інгредієнтів, які, мабуть, зараз є у вашому холодильнику. Банани багаті на вітаміни групи В, калій і марганець, а авокадо також є чудовим джерелом поживних речовин (ми вже перерахували їх вище).

Розімніть половину стиглого банана та половину стиглого авокадо в мисці, щоб отримати однорідну пасту без грудок. Вимийте обличчя, обережно промокніть його рушником, щедро нанесіть пасту та залиште на 20 хвилин. Змийте маску теплою водою і нанесіть зволожувальний крем.

Маска для боротьби із жирністю шкіри з авокадо та яєчним білком

Ця маска ідеально підходить для жирної та комбінованої шкіри. Авокадо живить і зволожує шкіру, не забиваючи пори, а яєчний білок контролює виділення шкірного сала, звужує пори і вирівнює тон шкіри. Працюючи разом, ці інгредієнти змушують шкіру виглядати сяяти здоров’ям, а не жиром.

Покладіть м’якоть стиглого авокадо в миску й розімніть її виделкою, щоби не було грудочок. Додайте яєчний білок і змішайте з розтертим авокадо. Нанесіть суміш на обличчя, залиште на 20 хвилин, змийте теплою або прохолодною водою.

Освіжальна маска для обличчя з авокадо та огірком

Якщо ви хочете побалувати свою шкіру, освіжити її та отримати здоровий колір обличчя, ця маска — саме те, що вам потрібно! Окрім освіжального ефекту, вона допомагає звужувати пори та запобігати появі вугрів.

Огірок почистіть від шкірки, розріжте на кілька частин і перебийте в кухонному комбайні, щоб отримати м’якоть. За допомогою ситечка відокремте сік від м’якоті. Візьміть ½ склянки пюре з авокадо й додайте 2 столові ложки огіркового соку, добре перемішайте. Нанесіть суміш на все обличчя і залиште на 15 хвилин. Змийте маску теплою водою і промокніть обличчя рушником.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1101