Що таке мультимаскінг і як правильно його робити?

03.08.2023 09:04

Що таке мультимаскінг і як правильно його робити?Є багато різновидів масок для обличчя, кожен із яких має конкретне призначення, як-от очищення, зволоження, живлення, вирівнювання тону шкіри тощо. Але який різновид вібрати, коли різні ділянки вашого обличчя мають різні потреби? У такій ситуації стане в нагоді така техніка догляду за шкірою, як мультимаскінг (multi-masking).

Дуже небагато людей мають бездоганну шкіру. Часто шкіра обличчя має «проблемні» ділянки, які потребують особливої уваги через підвищене шкірного сала, сухість та стягнутість, вугри, прищі чи інші проблеми. Особливо це стосується людей із комбінованою шкірою, у яких зазвичай жирна шкіра в Т-зоні й суха на щоках та вилицях.

Ідея мультимаскінгу полягає в тому, щоб дати вашій шкірі саме те, що їй потрібно. Наприклад, якщо у вас жирна Т-зона, не варто наносити очисні маски та маски проти жирного блиску на все обличчя, ризикуючи таким чином спричинити сухість та лущення шкіри на щоках. Або якщо деякі частини вашого обличчя почали лущитися і потребують інтенсивного зволоження та живлення, а інші ні, треба зосередитися лише на проблемних зонах.

Є дві основні техніки мультимаскінгу: зонування і нашарування. Техніка зонування найчастіше асоціюється з мультимаскінгом загалом. Вона передбачає нанесення різних масок на різні частини обличчя залежно від їхніх конкретних потреб і проблем. Маски можна наносити як одночасно (це дуже економить час), так і по черзі: нанесли одну — залишили на потрібний час — змили — нанесли наступну.

Рідше використовується техніка нашарування, яка найбільше підходить для сухої шкіри. Назва техніки говорить сама за себе: спочатку ви наносите одну маску, а потім накладаєте поверх неї другу. Складна частина полягає в тому, щоби підібрати маски, які доповнюватимуть і посилюватимуть ефект одна одної, а не заважатимуть одна одній працювати.

Косметологи рекомендують спочатку нанести кремоподібні маски, а потім — тканинні. Тканинні маски мають оклюзійні властивості, тому допомагають кремовим маскам проникати в шкіру. Якщо ви наносите дві кремоподібні маски, почніть із більш легкої, дайте їй кілька хвилин, щоб увібратися, а потім нанесіть більш щільну.

Якщо ви плануєте спробувати мультимаскінг та хочете зробити все правильно, ось кілька порад, які можуть бути вам корисними.

Спершу підготуйте шкіру

Незалежно від того, практикуєте ви мультимаскінг чи ні, маски для обличчя найбільш ефективні після душу, коли ваше обличчя чисте, а пори відкриті. Деякі фахівці рекомендують спочатку зробити пілінг, але це не обов’язково. Якщо у вас суха або чутлива шкіра або якщо одна з масок, яку ви збираєтеся застосувати, — це очищувальна глиняна маска з абсорбційними властивостями, пілінг можна й навіть рекомендовано пропустити.

Уважно читайте інструкції до масок і слідуйте їм

Різні маски для обличчя мають різний час нанесення. Треба почати з масок, які передбачається залишати на обличчі довше, а потім використовувати маски, які потребують меншого часу, щоб, коли прийде час їх змивати, ви могли зробити це одночасно. До речі, найпростіше наносити маски за допомогою чистого пензля для тональних засобів; тільки не забувайте ретельно його мити перед нанесенням різних масок.

Не перестарайтеся

Перебор із будь-яким косметичним засобом не принесе вашій шкірі жодної користі. Обличчю насправді не потрібна дюжина різних масок одночасно. Двох, трьох або максимум чотирьох масок одночасно (плюс, за бажанням, патчі для очей і/або губ) буде достатньо. Якщо ви новачок у мультимаскінгу, почніть із перевірених продуктів і вводьте нові маски поступово та обережно.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1085