5 ситуацій, коли варто відмовитися від макіяжу

04.08.2023 09:00

5 ситуацій, коли варто відмовитися від макіяжуКожна жінка вирішує, користуватися декоративною косметикою чи ні. Так, ні, час від часу, в особливих випадках — кожний із цих варіантів прийнятний, якщо вас саму він влаштовує. Однак бувають ситуації, коли навіть найвідданішим любителькам макіяжу варто дати своїй шкірі відпочити. Наведемо кілька прикладів ситуацій, коли варто відмовитися від макіяжу.

Ситуація № 1: після деяких косметичних процедур

Певні косметичні процедури, такі як мікронідлінг, лазерна епіляція або концентровані хімічні пілінги, роблять шкіру чутливою та вразливою. Її природному бар’єру потрібен час на відновлення, і ви маєте дати вашій шкірі цей час, перш ніж робити макіяж. Відновлення може зайняти від 48 годин до кількох днів, залежно від косметичної процедури та індивідуальних особливостей вашої шкіри. Ваш косметолог детально розповість вам, як доглядати за шкірою після процедури, але ми на 100 % впевнені, що його порада включатиме відмову від макіяжу на деякий час.

Ситуація № 2: під час тренувань

Під час занять спортом люди зазвичай сильно потіють. Крім того, фізичні вправи посилюють приплив крові до обличчя, завдяки чому розширюються пори. У результаті піт змішується з макіяжем і шкірним салом, закупорюючи пори і спричиняючи тьмяний колір обличчя та висипання. До того ж, ви не хочете залишати плями від макіяжу на килимку для йоги, яким хтось буде користуватися після вас, чи не так? Тому обов’язково зніміть макіяж перед тренуванням, щоб ваша шкіра могла вільно дихати. Після тренування можете нанести його знову, але не забудьте перед цим ретельно вмитися.

Ситуація № 3: у басейні або на пляжі

Факт існування водостійких засобів для макіяжу ще не означає, що треба їх використовувати перед тим, як ви збираєтеся поплавати. Водостійкі продукти були створені, щоб захистити ваш макіяж від поту або сліз, але вони не призначені для взаємодії із солоною або хлорованою водою. Відпочиваючи на пляжі чи біля басейну, дайте вашій шкірі також відпочити. Єдиний косметичний продукт, який треба нанести в цій ситуації, — це сонцезахисний крем.

Ситуація № 4: коли на шкірі є висипання

Висипання можуть виникнути в кожного, незалежно від статі, віку та типу шкіри. Дехто використовує косметику, щоби приховати прищі, але насправді вона може погіршити ситуацію, закупорюючи пори та спричиняючи появу нових чорних цяток і прищів. Крім того, лікування прищів засобами із саліциловою кислотою або ретиноїдами робить шкіру більш чутливою, тому макіяж може спричинити подразнення. Якщо ви абсолютно не можете обійтися без макіяжу, зробіть вибір на користь розсипчастої мінеральної пудри з SPF замість звичайної основи.

Ситуація № 5: коли ви спите

Одне з найважливіших правил догляду за шкірою говорить: «Ніколи не лягайте спати з макіяжем». Поки ви спите, ваша шкіра регенерує, тобто позбавляється мертвих клітин та замінює свій верхній шар новими, а також виробляє колаген — білок, який відповідає за пружність і еластичність шкіри. Макіяж не дає шкірі «дихати» й перешкоджає її регенерації та оновленню. Тому завжди потрібно знімати макіяж перед сном. Навіть якщо ви ночуєте не вдома, у вас мусять бути під рукою серветки для зняття макіяжу, щоби підготувати шкіру до сну.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1077