5 порад щодо догляду за волоссям під час подорожі

09.08.2023 09:04

5 порад щодо догляду за волоссям під час подорожіПодорожі завжди спричиняють певний стрес, навіть коли ви їдете в довгоочікувану відпустку. Цей стрес негативно впливає на весь організм, у тому числі волосся, а різні зовнішні чинники (сонце, вітер, солона або хлорована вода тощо) посилюють його вплив. У результаті волосся може стати сухим і тьмяним, і ви із жахом дивитиметься на фотографії з відпустки. Щоб допомогти вам запобігти цьому, дамо кілька порад щодо догляду за волоссям під час подорожі.

Порада № 1: підготуйтеся заздалегідь

Як то кажуть, підготовка — уже половина справи. Перед тим як вирушити у відпустку, відвідайте перукарню, щоби відстригти сухі та посічені кінчики, підфарбувати коріння (якщо ви фарбуєте волосся) тощо. Іншою важливою частиною підготовки є збір речей у подорож. Якщо у вас довге волосся, різноманітні аксесуари обов’язково стануть у нагоді у вашій подорожі, тому не забудьте кинути в багаж гумки для волосся, заколки, шпильки та пов’язки. Якщо ваше волосся легко електризується, візьміть із собою шовковий шарф, щоб обгорнути його перед сном.

Порада № 2: дотримуйтеся звичного режиму догляду за волоссям

Зрозуміло, що під час подорожі може бути важко дотримуватися свого звичного режиму догляду за волоссям, але треба принаймні спробувати, якщо ви хочете зберегти своє волосся в гарному стані. Якщо у вас рідко виникають проблеми з волоссям, візьміть із собою перевірені шампунь і кондиціонер для подорожей у невеликих пляшечках, а якщо ваше волосся під час подорожі стає сухим і тьмяним, оберіть спеціальні продукти, такі як шампунь без сульфатів або екстрапоживний кондиціонер. Не беріть із собою засоби, яки ви раніше ніколи не пробували; відпустка — не найкращий час для експериментів із волоссям. І не покладайтеся на засоби, що надаються готелями, оскільки вони зазвичай не найвищої якості.

Порада № 3: спробуйте сухий шампунь і незмивний кондиціонер

Дехто скаржиться, що під час подорожі волосся жирніє швидше, ніж зазвичай, а хтось страждає від зневодненого волосся. Є два продукти, які допомагають вирішити ці проблеми. Щоб миттєво освіжити волосся та зробити його менш брудним або жирним, використовуйте сухий шампунь. Він вбере частину бруду та жиру, завдяки чому ваше волосся виглядатиме чистішим. Сухий шампунь не може замінити належне миття голови, але він допоможе вам виглядати презентабельно, доки ви не зможете вимити голову. Щоб запобігти зневодненню, спричиненому сухим повітрям у літаку або палючим сонцем, використовуйте незмивний кондиціонер, який збереже ваше волосся зволоженим і захищеним.

Порада № 4: не переборщіть з укладанням

Термоінструменти для укладання волосся не дуже корисні й лише посилять стрес, завданий подорожжю. Крім того, засоби для укладання накопичуються на волоссі, від чого воно виглядає бруднішим і жирнішим, ніж є насправді, а ви точно не хочете, щоб це сталося. Відпустка — чудовий час, щоб дати своєму волоссю відпочити від укладання. Дозвольте йому висихати природнім шляхом, відмовтеся від термічних інструментів і використовуйте легкий незмивний кондиціонер або олію замість лаків для волосся та мусів сильної фіксації.

Порада № 5: захищайте своє волосся будь-якою ціною

Щоб волосся було здоровим під час відпустки, треба захистити його від сонця, вітру, солоної або хлорованої води та інших стресорів. Один із найпростіших способів зробити це — носити капелюх із широкими крисами, хустку або тюрбан. Головний убір красиво виглядатиме на фотографіях із подорожей і забезпечить необхідний захист. Перед купанням у морі або басейні зробить гульку й нанесіть легкий незмивний спрей із захистом від УФ-випромінювання, щоб зменшити негативний вплив сонячних променів.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1076