Як запобігти висипанням під час подорожі: 5 корисних порад

10.08.2023 09:21

Як запобігти висипанням під час подорожіЯкою би приємною та захоплюючою не була подорож, вона може стати справжнім стресом для вашої шкіри через сухе повітря в літаку, зміну клімату, недосипання, новий часовий пояс, незвичну їжу тощо. Цей стрес може призвести до висипань на шкірі, які іноді називають «відпускним акне» або «літаковим акне». Дозвольте запропонувати кілька порад щодо того, як запобігти появі висипань під час подорожі.

Зробіть пілінг перед подорожжю

Перед подорожжю очистіть шкіру, щоб видалити мертві клітини, які можуть закупорити пори та призвести до висипань. Механічне відлущування — не найкраща ідея, оскільки скраби, навіть найніжніші, можуть подразнити або подряпати шкіру. А ось кислотний пілінг із низькою концентрацією AHA/BHA (альфа/бета-гідроксикислот) м’яко відлущить вашу шкіру, не пошкоджуючи та не зневоднюючи її.

Якщо ви не зробили пілінг перед подорожжю, можна зробити його в перший день відпустки. Тільки не забудьте після цього нанести зволожувальний та сонцезахисний креми, оскільки пілінг шкіру більш вразливою до ультрафіолетового випромінювання.

Підтримуйте оптимальний рівень зволоженості шкіри

Вологість повітря в салоні літака зазвичай набагато нижче середніх значень (за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вологість повітря в салоні літака зазвичай становить менше 20 %, тоді як нормальна вологість повітря в житлових приміщеннях становить від 30 % до 50 %). Це позбавляє вашу шкіру вологи, змушуючи її виробляти більше шкірного сала (себуму), щоб запобігти подальшому зневодненню та захистити себе. Себум накопичується та змішується з мертвими клітинами шкіри, закупорюючи пори та спричиняючи чорні цятки та прищі.

Щоби підтримувати оптимальний рівень зволоженості шкіри під час польоту, пийте багато води, уникайте кави та алкоголю та побалуйте себе зволожувальною тканинною маскою для обличчя.

Не нехтуйте звичним ритуалом догляду за шкірою

Зрозуміло, що під час подорожі може бути важко дотримуватися режиму догляду за шкірою, але не варто нехтувати звичними основними кроками догляду за шкірою, якщо ви хочете, щоби вона залишалася здоровою та чистою під час відпустки. Очищення, тонізація, зволоження та захист від сонця обов’язкові!

Щоб зменшити стрес, який ваша шкіра відчуває під час подорожей, візьміть із собою улюблені засоби для догляду за шкірою в дорожніх флакончиках. Переконайтеся, що ваші засоби для догляду за шкірою та декоративна косметика не є комедогенними, тобто не забивають пори.

Тримайте бактерії на відстані

Нові типи бактерій, з якими ваша шкіра не знайома, є поширеною причиною появи прищів під час відпустки. Щоб запобігти висипанням на шкірі, треба не торкатися руками обличчя, наносити легкий макіяж і тримати під рукою антибактеріальні вологі серветки.

Якщо у вас вискочив поодинокий прищ, використайте спеціальний пластир проти вугрів або засіб від акне точкового нанесення, щоб зменшити почервоніння, набряк і запалення. Такі засоби зазвичай містять антибактеріальні та протизапальні інгредієнти, такі як саліцилова кислота, бензоїл пероксид, цинк, ефірна олія чайного дерева тощо.

Будьте обережні з місцевою кухнею

Місцеві страви, до яких ваш шлунок не звик, можуть спричинити появу прищів, особливо якщо вони жирні, солодкі чи гострі. Звісно, ми не маємо на увазі, що треба триматися від них подалі за будь-яку ціну, оскільки знайомство з місцевою кухнею є однією із найцікавіших речей у подорожах. Однак не завадить бути обережними; не захоплюйтеся екзотичною вуличною їжею, завжди майте під рукою антигістамінні ліки та препарати для покращення для травлення, а також переконайтеся, що у вашому раціоні під час відпустки є кисломолочні продукти та свіжі овочі.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1075