5 порад для запобігання жирному блиску шкіри

11.08.2023 09:01

5 порад для запобігання жирному блиску шкіриБлиск шкіри — поширена проблема, з якою люди із жирною або комбінованою шкірою стикаються мало не щодня. Всупереч поширеній думці, жирний блиск не є відхиленням від норми. За даними Американської академії дерматології, шкірне сало (себум) допомагає захистити шкіру від зневоднення та запобігає передчасним зморшкам. Ключ до того, щоб ваша шкіра виглядала добре, — це позбутися надлишку жиру, не позбавляючи її природного захисту. Пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам запобігти жирному блиску шкіри, не зашкодивши їй.

Спробуйте засоби для догляду за шкірою з ніацинамідом

Ніацинамід, також відомий як нікотинамід, вітамін B3 або вітамін PP, є органічною сполукою, яка має протизапальні властивості та допомагає контролювати вироблення шкірного сала в шкірі. Він вважається одним із найефективніших і найуніверсальніших інгредієнтів у косметичній хімії.

Окрім контролювання виділення шкірного сала та запобігання блиску, він може покращити текстуру шкіри, зменшити пори, боротися з пігментацією та навіть усунути акне. Щоб ефективно контролювати вироблення шкірного сала, вам потрібен крем або сироватка для обличчя з концентрацією ніацинаміду принаймні 2 %.

Вибирайте засоби з легкими текстурами

Абсолютно всі типи шкіри, включно із жирною та комбінованою, потребують зволоження, але для кожного типу шкіри потрібен свій різновид зволожувального засобу. Щільні та жирні креми чудово підходять для сухої шкіри, оскільки вони зволожують і захищають її, але якщо у вас жирна або комбінована шкіра, вони погіршать її вигляд.

Щоб запобігти жирному блиску, потрібно використовувати легкий зволожувальний гель або лосьйон, який не містить олій. Замість олій шукайте в списку інгредієнтів такі зволожувач, як, наприклад, гіалуронова кислота, сечовина та гель із листя алое вера.

Спробуйте матувальні серветки

Якщо впродовж дня ваша шкіра блищить і це вас дратує, спробуйте скористатися спеціальними матувальними серветками. На відміну від пудри для обличчя, яку багато жінок використовують для контролю жирності шкіри, матувальні серветки ефективно вбирають надлишки жиру та не створюють на шкірі додаткових шарів макіяжу. Вони прості у використанні, безпечні для вашого макіяжу й не займають багато місця в сумочці.

Придбайте делікатний засіб для вмивання

Збереження захисного ліпідного бар’єру шкіри є одним із найважливіших аспектів догляду за жирною та комбінованою шкірою. Умивання «жорсткими» очищувальними засобами, які видаляють увесь жир, спочатку може здатися приємним і освіжальним, але воно руйнує ліпідний бар’єр і змушує шкіру втрачати вологу. У результаті сальні залози починають виробляти навіть більше жиру, ніж раніше, щоб відновити природний захист шкіри.

Щоб ваша шкіра була здоровою, вам потрібен м’який засіб для вмивання без агресивних поверхнево-активних речовин (таких як SLS/SLES), абразивних часток, синтетичних ароматизаторів і барвників. Шукайте продукт із низьким рН зі зволожувальними інгредієнтами, такими як гліцерин, гіалуронова кислота або гель алое вера.

Щотижня робіть глиняну маску

Глина є природним абсорбентом, який допомагає позбутися надлишків шкірного сала та зберегти чистий колір обличчя. Щотижневі маски з глини відлущать і очистять вашу шкіру від токсинів, забезпечать її мінералами, запобігнуть запаленням і висипанням, а також допоможуть підтримувати оптимальний гідроліпідний баланс вашої шкіри. І що найголовніше, вони вбережуть від жирного блиску — звичайно, якщо ви будете дотримуватися решти порад, які ми вам дали.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1073