5 типів масок для обличчя та їхні переваги

14.08.2023 09:10

5 типів масок для обличчя та їхні перевагиСучасні виробники косметики випускають маски для обличчя для всіх типів шкіри й боротьби з найрізноманітнішими проблемами, від зневоднення до прищів і передчасного старіння. Одні маски мають миттєвий ефект у випадках, коли потрібно виглядати презентабельно прямо зараз (наприклад, SOS-маски, які зволожують шкіру всього за 15 хвилин), а інші призначені для тривалого догляду (наприклад, нічні зволожувальні маски для зневодненої шкіри). Сьогодні ми розповімо про 5 популярних типів масок для обличчя, які варто включити у свій догляд за шкірою.

Глиняні маски

Активні інгредієнти: каолін, бентоніт, монтморилоніт, іліт, марокканська лавова глина (гасул/расул), solum fullonum (фулерова земля/мултані міті), силікат магнію, силікат алюмінію.

Глина є відмінним абсорбентом: вона поглинає надлишок жиру (шкірного сала) з поверхні шкіри та висмоктує його з пор. Маски з глини ідеально підходять для жирної та комбінованої шкіри, яка має тенденцію до блиску та страждає від забитих пор, чорних цяток та прищів. Однак якщо у вас суха або зневоднена шкіра, такі маски треба використовувати з обережністю. Намагайтеся уникати глиняних масок, які містять етанол та інші прості спирти, ментол, евкаліптову олію, олію м’яти перцевої, ментол або штучні ароматизатори; вони можуть спричинити подразнення шкіри.

Зволожувальні та поживні маски

Активні інгредієнти: олія ші, олія какао, олія авокадо (або інші базові олії), гліцерин, сквалан, гіалуронова кислота, кераміди.

Кожен тип шкіри потребує зволоження та живлення. Вам обов’язково потрібні зволожувальні та поживні маски, якщо ваша шкіра від природи суха (тобто виробляє менше шкірного сала, ніж нормальна шкіра) або якщо у вас на обличчі є ділянки шкіри, що пересохли та почали лущитися. Традиційні кремові та тканинні маски призначені для миттєвого зволоження, а як так звані нічні маски доглядають за вашою зневодненою шкірою під час сну.

Маски для освітлення / відбілювання шкіри

Активні інгредієнти: арбутин (екстракт мучниці), вітамін С (аскорбінова кислота), ніацинамід, альфа- і бета-гідроксикислоти, ретиноїди, коєва кислота.

Маски для освітлення шкіри призначені для людей із тьмяним кольором обличчя і пігментацією. Вони вирівнюють колір шкіри та повертають їй здорове сяйво. Рекомендуємо уникати масок для відбілювання шкіри, які містять гідрохінон, оскільки цей освітлювальний агент вважається небезпечний і був навіть заборонений для використання в безрецептурних засобах для шкіри в ЄС.

Відлущувальні маски

Активні інгредієнти: фруктові ферменти (папаїн із папаї або бромелайн з ананаса) і кислоти (молочна, саліцилова, гліколева, мигдальна).

Відлущувальні маски допоможуть видалити відмерлі клітини, стимулювати оновлення зовнішнього шару шкіри та зменшити пори. Вони підходять для всіх типів шкіри, оскільки кожен тип потребує регулярного пілінгу. Однак треба бути обережними з усіма засобами для догляду за шкірою, які містять кислоти, оскільки вони можуть спричинити подразнення шкіри та інші місцеві реакції.

Антиоксидантні маски

Активні інгредієнти: вітамін С (аскорбінова кислота), вітамін А (ретинол), вітамін Е (токоферол), вітамін В3 (ніацинамід), коензим Q10, екстракт граната, екстракт зеленого чаю, лікопін, кофеїн, ферулова кислота, ресвератрол, куркумін.

Антиоксиданти захищають шкіру від вільних радикалів (нестабільних молекул, які спричиняють передчасне старіння). Маски для обличчя з антиоксидантами мають численні переваги для шкіри: вони уповільнюють процес старіння, захищають шкіру від негативних чинників довкілля (в тому числі ультрафіолетових променів, якщо комбінувати їх із сонцезахисним кремом), а також вирівнюють колір обличчя і повертають здорове сяйво шкіри.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1068