5 рецептів домашніх масок для сухої шкіри

15.08.2023 09:05

5 рецептів домашніх масок для сухої шкіриДеякі люди від природи мають суху шкіру, а в декого шкіра може ставати сухою в холодну погоду, через брак зволоження та з інших причин. Незалежно від причини, суха шкіра, що лущиться, потребує зволожувальних та заспокійливих засобів. Пропонуємо кілька рецептів домашніх масок для сухої шкіри обличчя, які активно зволожать вашу шкіру й повернуть їй здорове сяйво.

Маска з алое вера

Гель із листя алое вера — один із найпопулярніших зволожувальних інгредієнтів. Він не тільки забезпечує шкіру вологою, а і знімає свербіж та лущення, а також стимулює регенерацію та оновлення шкіри. На додаток до гелю алое ця маска також містить яєчний жовток і жирні вершки, які живлять шкіру й покращують колір обличчя.

У невеликій мисці з’єднайте яєчний жовток, 2 ст. л. гелю алое вера (або очищеного та подрібненого листя алое) і 2 ст. л. жирних вершків. Перемішайте до однорідної консистенції і нанесіть суміш на чисту шкіру обличчя. Залиште маску на 20–25 хвилин, потім змийте теплою водою.

Медова маска проти лущення шкіри

Суха шкіра часто стає шорсткою і починає лущитися, особливо взимку. Щоб знову зробити її м’якою і гладенькою, потрібно делікатно відлущити шкіру (щоби позбутися мертвих клітин) і забезпечити її вологою та поживними речовинами. Ця маска впорається з обома завданнями. Вона містить мед, який діє як ніжний ексфоліант, та рослинні олії, які живлять шкіру, допомагають їй утримувати вологу та забезпечують захист від довкілля.

Змішайте 1 ч. л. меду з 1 ст. л. косметичної рослинної олії (наприклад, виноградних, персикових або абрикосових кісточок, солодкого мигдалю або зародків пшениці). Нанесіть суміш на сухі ділянки шкіри, що почали лущитися, масажуючи кінчиками пальців. Залиште маску на 10–15 хвилин, потім акуратно зніміть косметичним диском, просоченим водою.

Супер поживна маска з фруктами

Ця маска призначена для сухої шкіри, яка потребує миттєвого живлення. Оригінальний рецепт включає банан, але ви можете замінити його іншими фруктами. Наприклад, ківі та папая мають додатковий відлущувальний ефект, тому що містять ферменти, які діють як делікатний хімічний пілінг. Інші фрукти, які можна використати в цій масці, включають стиглі абрикоси, полуницю та хурму.

З’єднайте 1 ст. л. олії ші або какао, 1 ст. л. фруктового пюре (достатньо просто розім’яти стиглі фрукти виделкою) й 1 ч. л. меду. Ретельно перемішайте й розімніть усі інгредієнти виделкою, доки не отримаєте однорідну масу без грудочок. Нанесіть суміш на обличчя і розслабтеся на 20–25 хвилин. Змийте маску теплою водою, насухо промокніть обличчя рушником і нанесіть зволожувальний крем.

Гірчична маска для сяйва шкіри

Ця маска ідеально підходить для тьмяної шкіри: вона знімає ознаки втоми, покращує колір обличчя та відновлює здорове сяйво шкіри. Однак треба пам’ятати, що гірчиця може подразнювати чутливу шкіру, тому цю конкретну маску краще використовувати з обережністю.

У мисці з’єднайте 1 ч. л. сухого гірчичного порошку з теплою водою, щоб отримати пасту. Додайте 1 ст. л. рослинної олії (наприклад, оливкової, абрикосових кісточок або розтопленої кокосової) і добре перемішайте. Нанесіть суміш на обличчя, уникаючи зони навколо очей, і залиште на 5–7 хвилин. Умийтеся теплою водою і нанесіть зволожувальний крем.

Заспокійлива маска для зневодненої шкіри

Якщо ваша шкіра потребує активного зволоження, ця маска — саме те, що вам потрібно. Вона не тільки ефективно забезпечує шкіру вологою і допомагає її утримати, але й має виражений заспокійливий ефект і бореться з пігментацією (завдяки тому, що йогурт — хороше джерело молочної кислоти, яка допомагає освітлити та ніжно відлущити шкіру).

Очистіть половину огірка середнього розміру та натріть на тертці, додайте кілька столових ложок несолодкого йогурту без добавок (наприклад, грецького) і добре перемішайте. Нанесіть суміш на шкіру і приляжте на 20 хвилин. Змивши маску, нанесіть зволожувальний крем.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1066