5 рецептів домашніх масок для жирної шкіри

16.08.2023 09:04

5 рецептів домашніх масок для жирної шкіриПоширені проблеми, що асоціюються із жирною шкірою, включають жирний блиск, розширені та/або забиті пори, чорні цятки, періодичні або постійні висипання тощо. Домашні маски для обличчя для жирної шкіри з протизапальними інгредієнтами та абсорбентами, такими як олія чайного дерева або косметична глина, можуть допомогти розв’язати ці проблеми та зберегти вашу шкіру чистою та здоровою. Пропонуємо кілька рецептів домашніх масок для жирної шкіри, які ви можете легко приготувати вдома.

Маска для обличчя з медом і харчовою содою

Ця проста в приготуванні маска врятує вас, коли вам потрібно буде очистити шкіру, видалити з її поверхні надлишки жиру та відмерлі клітини, заспокоїти запалення, усунути чорні цятки та прищі, звузити пори, покращити колір обличчя та стимулювати регенерацію клітин шкіри та її оновлення.

Щоб зробити цю маску, потрібно змішати чайну ложку харчової соди з невеликою кількістю трохи підігрітого меду, щоби отримати густу пасту. Нанесіть суміш на чисту шкіру, уникаючи зони навколо очей, і залиште на 20 хвилин. Злегка помасажуйте обличчя кінчиками пальців і змийте маску теплою водою. Якщо ви хочете зменшити пігментацію і освітлити шкіру, можете додати в суміш пару крапель лимонного соку.

Маска для обличчя з яєчного білка

Ця маска складається лише з одного інгредієнта, який напевно є у вашому холодильнику. Його ефект схожий на ефект пілінг-масок. Маска для обличчя з яєчного білка для жирної шкіри запобігає блиску, звужує пори, допомагає позбутися комедонів, має протизапальну дію і робить шкіру м’якою та гладенькою.

Розбийте яйце і відокремте білок від жовтка. Нанесіть білок на шкіру й залиште на 15–20 хвилин. Коли білок висохне, ви можете відчути стягнутість шкіри; це нормальна реакція. Змийте білок прохолодною водою, промокніть обличчя рушником та нанесіть зволожувальний крем.

Глиняна маска для обличчя

Глина — популярний інгредієнт домашніх масок для жирної шкіри, адже вона має чудові абсорбційні властивості. Косметична глина допомагає видалити з поверхні шкіри надлишки шкірного сала та відмерлі клітини й позбутися токсинів, а також робить шкіру м’якою та гладенькою. детоксикаційний ефект. Є різні типи косметичної глини, які можна використати для домашніх масок, наприклад, каолін, бентонітова глина та фулерова земля (мултані міті).

Змішайте 2 столові ложки косметичної глини з холодною водою до утворення густої пасти. Додайте яєчний жовток, ½ чайної ложки меду і 3–4 краплі лимонного соку. Добре перемішайте, поки не отримаєте кремоподібну масу без грудок. Якщо суміш занадто густа, можна додати ще води. Нанесіть маску на шкіру й дайте їй висохнути. Як тільки маска повністю висохне, змийте її.

Маска для обличчя з вівсянки

Вівсянка — чудовий інгредієнт для жирної і водночас чутливої шкіри. Маска з неї має делікатний відлущувальний ефект, заспокоює подразнену шкіру, знімає запалення та усуває прищі. Крім вівсянки ця маска містить олію чайного дерева, яка цінується за сильну протизапальну та ранозагоювальну дію.

Змішайте 2 столові ложки вівсяного борошна або дрібно перемелених вівсяних пластівців із невеликою кількістю окропу й залиште на 10 хвилин. Коли маска охолоне, додайте 2 краплі олії чайного дерева й ще трохи води (за бажанням, якщо консистенція дуже густа). Добре перемішайте, нанесіть на обличчя і залиште до повного висихання. Умийтеся теплою водою.

Поживна маска для обличчя

Жирна шкіра потребує живлення та зволоження, як і будь-який інший тип шкіри. Ця дивовижна маска для обличчя забезпечить жирну шкіру необхідною вологою та поживними речовинами, нормалізує виділення шкірного сала, вирівняє колір обличчя та поверне шкірі здорове сяйво (без жодного жирного блиску!). Крім того, мед у складі маски відлущує шкіру, йогурт має заспокійливу дію, а рожева вода робить шкіру м’якою та пружною.

Змішайте столову ложку меду, столову ложку мінеральної води, столову ложку йогурту без цукру та добавок (наприклад, грецького; можна замінити на сметану) та чайну ложку рожевої води. Нанесіть суміш на обличчя за допомогою ватного диска й залиште на 15 хвилин. Змийте маску прохолодною водою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1065