5 рецептів домашніх масок для тьмяної шкіри обличчя

18.08.2023 09:08

5 рецептів домашніх масок для тьмяної шкіри обличчяШкіра може стати тьмяною з різних причин, але найчастіше тьмяний колір обличчя — результат накопичення мертвих клітин шкіри, спричиненого відсутністю ексфоліації, старінням, сухістю, стресом, звичкою не знімати макіяж перед сном, недосипанням, неправильно підібраними засобами для догляду за шкірою тощо. Щоб зробити колір обличчя яскравішим, потрібно усунути ці фактори або хоча б мінімізувати їхній вплив (бо, на жаль, старіння шкіри зупинити неможливо), а також підживити шкіру сироватками або масками для обличчя. Пропонуємо 5 рецептів масок для обличчя своїми руками для тьмяної шкіри, які можуть стати в нагоді.

Маска з авокадо для сухої шкіри

Сухість шкіри є однією з основних причин тьмяного кольору обличчя. Щоби повернути вашій шкірі природне здорове сяйво, треба забезпечити її вологою та поживними речовинами, яких їй не вистачає. Ця маска містить авокадо та оливкову олію, які є хорошим джерелом омега-кислот, які живлять шкіру, а також заспокійливі інгредієнти (мед та йогурт), які допомагають позбутися почервоніння та лущення шкіри.

Розріжте навпіл стигле авокадо, видаліть кісточку і вийміть м’якоть. Додайте дві столові ложки йогурту без цукру та добавок або сметани, столову ложку оливкової олії (бажано першого віджиму — extra virgin) та столову ложку меду. Перемішайте всі інгредієнти до однорідності. Нанесіть суміш на шкіру, залиште на 15 хвилин, потім ретельно змийте теплою водою.

Маска з папаї для здорового сяйва

Папая містить папаїн — фермент, який руйнує зв’язки між мертвими клітинами та шкірою. У результаті він діє як хімічний ексфоліант, який допомагає позбутися мертвих клітин і в такий спосіб боротися з тьмяністю шкіри. Крім папаї ця маска для обличчя містить мед, який живить шкіру, і яєчний білок, який зв’язує решту інгредієнтів, а також освітлює шкіри.

Розімніть виделкою м’якоть стиглої папаї (для цієї маски вам знадобиться приблизно пів склянки пюре з папаї). Додайте один збитий яєчний білок чайну ложку меду, перемішайте всі інгредієнти до однорідності й нанесіть маску на обличчя. Приблизно через 15 хвилин змийте маску та нанесіть зволожувальний крем.

Маска з бананом і куркумою для шкіри, схильної до вугрів

Якщо ваша шкіра схильна до прищів і тьмяного кольору обличчя, спробуйте цю маску й подумайте про те, щоб включити її у свій звичайний догляд за шкірою. Банан забезпечить вашу шкіру поживними речовинами, харчова сода поглине надлишки шкірного жиру та діятиме як м’який ексфоліант, а порошок куркуми вб’є бактерії, що спричиняють прищі, і запобіжить запаленню. Разом ці інгредієнти допоможуть відновити ваш здоровий колір обличчя.

Розімніть виделкою стиглий банан. Додайте пів чайної ложки харчової соди та пів чайної ложки порошку куркуми. Добре перемішайте й нанесіть на шкіру. Куркума може спричинити легке поколювання — не переживайте, це цілком нормально; але якщо ваша шкіра починає свербіти або горіти, негайно змийте маску. Якщо все в порядку, змийте маску приблизно через 15 хвилин.

Маска для обличчя, що очищає пори

Якщо ваша шкіра тьмяна через те, що ввечері ви були надто втомлені, щоб зняти макіяж, і спали з декоративною косметикою на обличчі, спробуйте цю освіжальну маску. Лимонний сік очистить пори та освітлить шкіру, яєчний білок підтягне її, а вівсянка видалить залишки макіяжу та бруд із поверхні шкіри.

У маленькій мисці збийте яєчний білок до утворення піни. Додайте столову ложку вівсяних пластівців і столову ложку лимонного соку. Добре перемішайте, нанесіть суміш на обличчя і приляжте на 20 хвилин. Ніжно помасажуйте обличчя кінчиками пальців і вмийтеся теплою водою.

Маска для обличчя із чаєм матча

Матча (порошок зеленого чаю) — хороше джерело антиоксидантів та інших біологічно активних речовин, які борються з вільними радикалами й у такий спосіб уповільнюють старіння шкіри та запобігають тьмяному кольору обличчя. Інші інгредієнти цієї маски — це вівсянка (заспокоює шкіру), мед (живить і ніжно відлущує) і лимонний сік (освітлює шкіру).

У мисці змішайте чверть склянки вареної вівсянки, чверть чайної ложки меду та чверть чайної ложки порошку матча. Вичавіть трохи соку зі свіжого лимона. Добре перемішайте всі інгредієнти й нанесіть маску на обличчя на 10 хвилин. Обережно помасажуйте обличчя перед вмиванням, щоб створити ефект механічного пілінгу.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1059