Як користуватися масажером для обличчя? Загальні рекомендації

18.08.2023 12:49

Як користуватися масажером для обличчя? Загальні рекомендаціїМасаж обличчя – корисна процедура, яка дозволяє розгладити шкіру, привести її в тонус, зменшити прояви зморшок, підтягнути овал, звузити пори та відрегулювати роботу сальних залоз. Техніки виконання масажу бувають різними, і сьогодні часто для цієї процедури застосовуються спеціальні масажери. Ми розповімо вам, як користуватися масажером для обличчя в різних випадках.

В даний час асортимент масажерів для обличчя просто величезний. Є прості механічні масажери, які можуть виконувати такі дії, як натискання, вібрування, поколювання та прокочування. Є вакуумні масажери, які в першу чергу призначені для глибокого очищення шкіри, а також допомагають прибрати в'ялість. Є також масажери ультразвукові та мікрострумові, що діють, відповідно, завдяки вібрації за рахунок ультразвуку або завдяки особливому струму низької частоти.

Зрозуміло, цілі використання та особливості кожного масажера будуть різними. Але є кілька загальних рекомендацій, які допоможуть отримати від будь-якого пристрою максимум користі. Так, масаж завжди потрібно починати тільки на підготовленій шкірі. Це означає, що перед процедурою потрібно ретельно видалити макіяж, очистити шкіру і нанести на неї крем, сироватку, флюїд, гель або олію, які посилять користь масажу. Винятком є лише випадок із використанням вакуумного масажера – він застосовується на чистій шкірі.

Незалежно від конкретного приладу масаж слід виконувати тільки за масажними лініями обличчя. Це лінії найменшого розтягування шкіри, звані також лініями Лангера: виконання масажних дій саме вздовж таких ліній дозволить якнайменше розтягувати шкіру та зберегти її пружність, еластичність та гладкість.

Масажні лінії проходять за такими напрямками:

  • лоб: від перенісся до скронь, паралельно до лінії брів;
  • ніс: по спинці носа вгору; від спинки до крил носа;
  • очі: від внутрішніх куточків до зовнішніх зверху та навпаки — знизу;
  • щоки: від крил носа до вушних раковин і до куточків рота;
  • підборіддя: уздовж контуру нижньої щелепи від центру до вух;
  • шия: від ключиць до підборіддя вгору.

Починайте масаж із зони підборіддя і поступово переміщайтеся вгору. Кожну зону обробляйте приблизно 1 хвилину. Дійте акуратно, намагаючись сильно не натискати масажером на ділянки, що обробляються, не терти і не розтягувати шкіру - ефективніше масаж від цього не стане.

Тривалість сеансу масажу складає в середньому 10-15 хвилин — цього часу цілком достатньо, щоб неспішно та ретельно обробити всі зони. Вибирати для масажу рекомендується вечірній час, за пару годин до сну: так шкіра особливо інтенсивно відновлюватиметься і омолоджуватиметься. При цьому оптимальна частота виконання масажу за допомогою масажера — від 1 до 3 разів на тиждень залежно від типу шкіри та задач, які поставлені у догляді.

Масаж обличчя може принести величезну користь шкірі практично у всіх випадках, але все-таки є кілька протипоказань для цієї процедури. Зокрема користуватися будь-яким масажером не можна, коли на шкірі є активні захворювання (дерматити), запалення, прищі або ушкодження, коли «вискочив» герпес на губах, коли збільшено лімфовузли, є жар, запалені ясна або горло. Також протипоказано використовувати будь-який масажер для обличчя в перші дні після видалення зуба або після нанесення перманентного макіяжу. У випадку з мікрострумовим масажером протипоказаннями є, крім іншого, епілепсія, ураження лицьових нервів або наявність металевих імлантів (за винятком зубних).

За матеріалами: https://anydaylife.com/post/7611