Користь зеленого чаю для вашої шкіри

22.08.2023 09:07

Користь зеленого чаю для вашої шкіриВважається, що зелений чай (також відомий як чай матча у формі порошку) має значні переваги для здоров’я, і багато людей п’ють його саме із цієї причини. Але мало хто знає, що користь від зеленого чаю можна отримати також, якщо використовувати його для догляду за шкірою. Сьогодні ми розкажемо про п’ять дивовижних переваг зеленого чаю для шкіри, про які ви могли не знати.

Зелений чай — потужний антиоксидант

Антиоксиданти — це група хімічних речовин, які здатні нейтралізувати наслідки окиснення, а саме — утворення вільних радикалів. Вільні радикали належать до чинників, відповідальних за передчасне старіння шкіри, тому вважається, що антиоксиданти уповільнюють процес старіння. Використання зеленого чаю як тоніка для обличчя допоможе зберегти вашу шкіру свіжою та молодою, зменшить ознаки втоми та уповільнить появу тонких зморшок, пігментних плям, тьмяної та в’ялої шкіри та інших ознак передчасного старіння.

Зелений чай допомагає боротися з прищами

Ще одна чудова перевага зеленого чаю полягає в тому, що він має протизапальні та антимікробні властивості, що робить його чудовим продуктом для догляду за жирною шкірою та шкірою, схильною до вугрів. Зелений чай допомагає нормалізувати виділення шкірного сала і зменшує жирність шкіри, не пересушуючи її. Крім того, він пригнічує ріст бактерій, що спричиняють акне, очищає пори та пригнічує запалення, результатом чого стає чиста та здорова шкіра. Завдяки своїм протизапальним властивостям зелений чай може навіть допомогти зменшити прояви екземи, розацеа та деяких інших шкірних захворювань.

Зелений чай вирівнює тон шкіри та покращує колір обличчя

Завдяки своїм антиоксидантним і тонізуючим властивостям настій зеленого чаю або домашні маски для обличчя із зеленим чаєм подарують вам сяючий колір обличчя. Зелений чай очищає шкіру від токсинів, звужує пори, бореться із чорними цятками, робить плями від прищів менш помітними, запобігає почервонінню та лущенню шкіри. У результаті шкіра починає виглядати набагато здоровішою.

Пакетики зеленого чаю зменшують набряки та темні кола під очима

Зелений чай вважається одним із найкращих домашніх засобів від набряків і кіл під очима, оскільки він містить кофеїн, дубильні речовини та антиоксиданти, які зменшують затримку рідини та борються із запаленням. Незалежно від того, чи провели ви всю ніч, готуючись до іспитів, намагаючись завершити проєкт до дедлайну або танцюючи в клубі, пара пакетиків зеленого чаю допоможуть вам виглядати більш-менш презентабельно вранці.

Заваріть два пакетики чаю в гарячій воді, відіжміть зайву вологу й покладіть пакетики в холодильник приблизно на 10 хвилин. Ляжте, закрийте очі, покладіть охолоджені чайні пакетики на повіки та розслабтеся приблизно на 15 хвилин. Знявши пакетики, вмийтеся теплою водою. Вуаля, ви прекрасні!

Чай матча — м’який ексфоліант

Чай матча виготовляється зі спеціально вирощеного й обробленого листя зеленого чаю, яке подрібнюються в порошок. Він містить більше кофеїну, ніж листовий чай, і тому краще тонізує шкіру. Порошок матча можна використовувати як ніжний пілінг: він м’яко видалить мертві клітини та надлишок жиру з поверхні шкіри, а антиоксиданти в чаї матча нормалізують її водно-жировий баланс та покращать колір обличчя.

Щоб зробити скраб для обличчя із чаю матча своїми руками, змішайте порошок матча з медом і косметичною рослинною олією (наприклад, оливковою або кокосовою), щоб отримати густу пасту. Нанесіть пасту на обличчя, залиште на 5–10 хвилин, потім помасажуйте шкіру кінчиками пальців і змийте скраб великою кількістю води.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1057