5 домашніх масок для обличчя з олією виноградних кісточок для всіх типів шкіри

23.08.2023 09:06

5 домашніх масок для обличчя з олією виноградних кісточокОлія виноградних кісточок — популярний інгредієнт домашніх масок для обличчя завдяки своїй легкій текстурі. Крім того, ця базова олія підходить для всіх типів шкіри: вона може зволожити суху шкіру, заспокоїти чутливу, збалансувати жирну тощо. Сьогодні ми пропонуємо рецепти домашніх масок для обличчя з олією виноградних кісточок, які допоможуть зберегти здоров’я та красу вашої шкіри незалежно від її типу.

Ніжна очищувальна маска для обличчя

Ця маска — чудовий засіб для очищення та відлущування, який підійде для всіх типів шкіри, у тому числі навіть сухої. Вона складається з коричневого цукру, олії виноградних кісточок і мигдальної олії. Коричневий цукор ніжно очищає шкіру, а олії омолоджують і зволожують її, запобігають передчасному старінню шкіри та зменшують пошкодження, спричинені різними чинниками довкілля.

У великій мисці змішайте півтори склянки коричневого цукру, чверть склянки олії виноградних кісточок і чверть склянки олії солодкого мигдалю. Також за бажанням можна додати кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії. Нанесіть трохи суміші на вологу шкіру обличчя, залиште на 15 хвилин, потім помасажуйте шкіру кінчиками пальців і видаліть маску вологою серветкою. Зберігайте решту суміші в скляній банці або герметичному контейнері в холодильнику.

Маска для освітлення шкіри

Однією з багатьох переваг олії виноградних кісточок для шкіри є її здатність освітлювати шкіру та зменшувати пігментацію. Для посилення освітлювального ефекту олії виноградних кісточок у цю маску входить сік лимона. Третім компонентом є мед, який живить шкіру та має протимікробну та протизапальну дію, запобігаючи появі слідів від прищів.

У невеликій мисці змішайте дві столові ложки олії виноградних кісточок і столову ложку меду. Перемішайте до однорідності та додайте кілька крапель свіжовичавленого лимонного соку. Ще раз ретельно перемішайте. Нанесіть маску на чисту шкіру, а через 15–20 хвилин змийте теплою водою. Якщо у вас чутлива шкіра, будьте обережні із цією маскою, оскільки лимонний сік може її подразнити.

Супер поживна маска для обличчя

Якщо ваша шкіра потребує потужного зволоження та живлення, спробуйте цю чудову маску для обличчя. Окрім олії виноградних кісточок, яка має чудові поживні та зволожувальні властивості, до складу входять авокадо та мед. Авокадо — багате джерело жирних кислот та інших поживних речовин, які зроблять вашу шкіру надзвичайно м’якою, підвищать її еластичність та допоможуть зберегти здорове сяйво. А мед — антибактеріальний і протизапальний інгредієнт, який запобігає висипанням і уповільнює процес старіння.

Візьміть м’якоть половини стиглого авокадо й розімніть виделкою до однорідності. Додайте дві столові ложки меду та столову ложку олії виноградних кісточок. Змішайте всі інгредієнти до однорідності. Нанесіть суміш на очищену шкіру й залиште, поки маска не висохне, потім вмийтеся теплою водою.

Маска від прищів для проблемної шкіри

На відміну від багатьох базових олій, олія виноградних кісточок підходить для жирної та проблемної шкіри, оскільки вона не є комедогенною. Крім того, вона має протизапальний ефект і, отже, допомагає зменшити висипання. Крім олії виноградних кісточок ця маска містить ефірні олії, які також мають протизапальні та антибактеріальні властивості.

У невеликій мисці змішайте столову ложку олії виноградних кісточок із кількома краплями ефірної олії ромашки та ефірної олії сандалового дерева. За допомогою ватного диска акуратно нанесіть суміш на уражені прищами ділянки на обличчі. Змивати маску можна приблизно через 15 хвилин.

Антивікова маска для обличчя

Олія виноградних кісточок містить антиоксиданти, які допомагають зменшити негативний вплив на шкіру вільних радикалів і уповільнюють процес старіння шкіри. Інші інгредієнти, що містяться в цій масці, — це олія жожоба, трояндова олія та лимонна олія. Олія жожоба живить і зволожує шкіру, олія лимона зменшує пігментацію, а олія троянди покращує колір обличчя і вирівнює тон шкіри.

Змішайте столову ложку олії виноградних кісточок із такою ж кількістю олії жожоба. Додайте кілька крапель ефірних олій лимона і троянди. Перемішайте до повного однорідності і трохи підігрійте суміш на водяній бані. За допомогою косметичного спонжа нанесіть маску на обличчя, приділяючи особливу увагу частинам, на яких помітні зморшки. Залиште маску принаймні 15 хвилин, потім обережно витріть залишки вологою серветкою.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1051