5 корисних властивостей олії виноградних кісточок для вашої шкіри

24.08.2023 09:04

5 корисних властивостей олії виноградних кісточок для вашої шкіри=Олія виноградних кісточок — одна з найпопулярніших рослинних олій, які використовуються в догляді за шкірою, оскільки вона поєднує в собі легку текстуру із широким спектром корисних властивостей. Які саме переваги має використання олії виноградних кісточок для догляду за шкірою?

Вона живить і зволожує шкіру завдяки жирним кислотам Омега-6 і Омега-9

Кожна рослинна олія складається із тригліцеридів жирних кислот. Деякі олії мають високий вміст насичених жирів (наприклад, кокосова), інші, у тому числі олія виноградних кісточок, складаються в основному з ненасичених жирних кислот. Основними компонентами олії виноградних кісточок є лінолева кислота (поліненасичена жирна кислота омега-6) й олеїнова кислота (мононенасичена жирна кислота омега-9). Ці жирні кислоти активно живлять шкіру, запобігають її зневодненню та надають олії легку текстуру.

Вона підходить для всіх типів шкіри

Щільні базові олії, такі як кокосова олія та олія ші, можуть закупорювати пори та робити шкіру жирною. Однак олія виноградних кісточок — одна з тих рідкісних олій, які підходять для всіх типів шкіри. Завдяки своїй легкій текстурі вона добре вбирається і не залишає на шкірі жирного блиску. Олія виноградних кісточок живить і зволожує суху шкіру, нормалізує водно-жировий баланс жирної, заспокоює чутливу шкіру та допомагає зберегти здорове сяйво нормальної. Цю олію можна використовувати як зволожувач шкіри або як натуральний засіб для зняття макіяжу.

Вона має антиоксидантні властивості

Олія виноградних кісточок багата на токоферол (вітамін Е). Це природний антиоксидант, який захищає клітини шкіри від пошкодження вільними радикалами, допомагає уповільнити процес старіння та мінімізує ранні ознаки старіння шкіри, такі як тьмяний колір обличчя та неглибокі зморшки. Крім того, антиоксиданти посилюють природний захист вашої шкіри від чинників довкілля, таких як забруднення, низькі температури, вітер і ультрафіолетове випромінювання.

Вона покращує еластичність шкіри

Згідно з дослідженнями, олія виноградних кісточок має здатність підвищувати еластичність шкіри, утримувати вологу та робити шкіру м’якшою. Хоча вона, ймовірно, не зменшить глибокі зморшки, ця олія може допомогти підтягнути шкіру, розгладити тонкі зморшки та запобігти сухості і тьмяному кольору обличчя, властивим віковій шкірі.

Вона вирівнює тон шкіри

Виноградні кісточки містять проантоцианідін — органічну сполуку, яка може вирівняти тон вашої шкіри, якщо ви регулярно використовуватимете олію виноградних кісточок. Ця олія освітлить шкіру, зменшить пігментацію і навіть зробить темні кола під очима менш помітними. Крім того, олія виноградних кісточок має антимікробні та протизапальні властивості, завдяки чому вона може допомогти при висипанні вугрів і запобігти появі слідів від прищів. Завдяки своїй протизапальній дії ця олія зменшує ознаки певних шкірних захворювань, які впливають на тон шкіри, наприклад, екземи та розацеа.

За матеріалами: https://anydayguide.com/post/1050